Στη γραμμή της Κυβέρνησης ο ΠΑΟΚ στο θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος – Στράτος: «Υπάρχει νόμος και προβλεπόμενες ποινές, η διακοπή αποτελεί άλλοθι για να κρυφτούν κάποιοι»


Το σύνολο των ομάδων της Λίγκας με ανακοινώσεις τους έχουν τοποθετηθεί εναντίον της διακοπής του πρωταθλήματος. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Στράτος μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της διοργανώτριας τόνισε: «Υφίσταται νόμος και προβλεπόμενες ποινές, υπάρχουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Εμείς έχουμε δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο για την ενίσχυση στο θεσμικό πλαίσιο και τα αρμόδια όργανα, πάντα σε συμφωνία με τους αρμόδιους θεσμούς θα είμαστε αρωγοί. Έχουμε καταθέσει προτάσεις που θα τις επαναφέρουμε. Δεν είχαμε διάσταση απόψεων, η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα, μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση στον ευκταίο στόχο και άλλοθι για να κρυφτούν ορισμένοι πίσω από αυτήν. Ζητάμε την ταχύτερη άρση της διακοπής και την ταχύτερη επανέναρξη των πρωταθλημάτων, έχουμε απόψεις και θα είμαστε παρόντες όταν μας ζητηθεί στο βαθμό που μας αναλογεί».

Μετά τη συνάντηση αυτή και ενώ αναμένονται και τα επόμενα ραντεβού του Υφυπουργού Αθλητισμού με εκπροσώπους των ΠΑΕ που διαφωνούν, ο ΠΑΟΚ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από το σύνολο των ομάδων. Αρα, βρίσκεται στη… γραμμή της Κυβέρνησης, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη με τόση στήριξη που παρείχε και παρέχει η τελευταία στον ΠΑΟΚ, ο οποίος διέρρευσε ότι δεν έχει εκφραστεί για το θέμα της διακοπής.
Η διαρροή του ΠΑΟΚ έχει ως εξής: «Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Στράτου είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή εντελώς άστοχη και σίγουρα δεν εκφράζει όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να κρατά τη δεδομένη χρονική στιγμή μία άκρως επιφυλακτική στάση στην παραπάνω θέση».
Οι ομάδες της Λίγκας θα υποστούν τις συνέπειες αφού η NOVA θα ενεργοποιήσει ρήτρα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ερώτημα αποτελεί αν αυτό θα συμβεί και με τον ΠΑΟΚ που έχει ξεχωριστό συμβόλαιο. Όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά το διήμερο 31 Μαρτίου, 1 Απριλίου.