«Βροχή» από… φάλτσα στους ορισμούς

***Διαβάστε γιατί δεν σέβονται τις ομάδες
Ιδού κάποια παραδείγματα ότι δεν σέβονται τις ομάδες με τους ορισμούς που κάνουν:

Α) Εβαλαν τον Κατσικογιάννη (Ηπείρου) σε αγώνα της Λαμίας, η οποία υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Στην 11η αγωνιστική ο ίδιος διαιτητής σφύριξε Λαμία-Κέρκυρα 1-1: Ο Κατσικογιάννης έδειξε υπέρ το δέον αυστηρός με την Κέρκυρα. Στο 45'+1’, υπέδειξε πέναλτι υπέρ της Λαμίας σε στιγμιαίο τράβηγμα της φανέλας του Πίτι από τον Σοϊλέδη και ο πρώτος το ζήτησε αφού ολοκλήρωσε την προσπάθειά του! Αφού έδωσε το πέναλτι έπρεπε να δείξει και δεύτερη κίτρινη στον Σοϊλέδη που είναι ανύπαρκτη. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα (45'+3') θα μπορούσε να αποφύγει τη δεύτερη κίτρινη στον Μπαλάφα. Δεν είναι απλά αυστηρή, δεν δικαιολογείται ούτε από τον κανονισμό. Ετσι άφησε την Κέρκυρα με εννέα παίκτες. Ο Κατσικογιάννης έπαιξε ένα ματς Κυπέλλου και τον έβαλαν ξανά στη Λαμία! Δικαιολογημένα φωνάζουν στην Τρίπολη.
Β) Στο 54’ του αγώνα Κυπέλλου Λαμία-Παναθηναϊκός 4-1, ο βοηθός Πασχάλης (Ηπείρου) δεν μέτρησε γκολ του Κουρμπέλη, υποδεικνύοντας ανύπαρκτο οφσάιντ.  Ο συγκεκριμένος βοηθός ορίστηκε, και που ορίστηκε; Στο ματς ΠΑΟΚ-Απόλλων που σφυρίζει ο Νεοφυτιάδης! Δηλαδή, ο Πασχάλης όχι απλά δεν τιμωρήθηκε αλλά ορίστηκε και νωρίτερα από τη σειρά του! Μάλλον, θα τους έλειψε το ταλέντο του στη διαιτησία.
Γ) Μεγάλο λάθος έκανε και ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) στον αγώνα ρεβάνς (Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0, στις 10 Δεκεμβρίου. Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έπρεπε να αποβάλει τον Κουρμπέλη, λάθος που προβλήθηκε και στο σεμινάριο της περασμένης Τρίτης, όμως μια μέρα μετά, η ΚΕΔ τον όρισε τέταρτο στο σημερινό παιχνίδι, Λάρισα-ΑΕΚ!
Δ) Ο Καραντώνης (Ημαθίας) στον αγώνα Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1 δεν είδε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χερούκλα που έγινε. Όμως, το …έσωσε επειδή το είχε ο βοηθός Πετρόπουλος (Αρκαδίας) που ήταν 25 μέτρα μακριά, ενώ ο ρέφερι ήταν 3-4 μέτρα κοντά. Παρόλα αυτά τον έβαλαν ξανά στον Ολυμπιακό, στο ματς με την Ξάνθη που σημαίνει ότι άρχισαν να ξεμένουν από διαιτητές…


Κι άλλη κοροϊδία
Στη συνάντηση που έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου, έγινε συμφωνία μεταξύ Λίγκας-ΚΕΔ «να καταβληθεί εκ μέρους της ΚΕΔ/ΕΠΟ η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε όταν γίνονται οι ορισμοί των αξιωματούχων αγώνα (διαιτητές κλπ.) να αποφευχθούν ορισμοί που προκαλούν λόγω μετακινήσεων υψηλότερα κόστη για τις ΠΑΕ».
Διαβάστε και γελάστε: Στο ματς Λάρισα-ΑΕΚ μπήκε διαιτητής από το Βόλο (Σκουλάς), ο ένας βοηθός από την Πρέβεζα (Ποντίκης) και ο άλλος από την Ανατολική Αττική (Μπουξμπάουμ), τέταρτος από τη Θεσπρωτία (Κομίνης) και παρατηρητής από τη Βοιωτία (Φλώτσιος).
Στο Απόλλων-ΠΑΟΚ ο διαιτητής και ένας βοηθός (Νεοφυτιάδης, Καρσιώτης) είναι από την Κόρινθο, ο άλλος βοηθός και ο τέταρτος από τα Γιάννινα (Πασχάλης, Θάνος) και ο παρατηρητής από την Αρκαδία (Μπερσής).
 

Οι φόβοι του Αστέρα
Με τον ορισμό του Κατσικογιάννη στο Λαμία-Αστέρας Τρίπολης έδειξαν ότι δεν σέβονται τις ομάδες. Δικαιολογημένα «μουρμουρίζουν» στην Τρίπολη, αφού η Κέρκυρα είχε παράπονα από τον αγώνα της στην πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας. Διαβάστε και την ανακοίνωση των Φαιάκων: «Η ανακοίνωση της Κέρκυρας για τη διαιτησία του Κατσικογιάννη μετά το ματς της 11ης αγωνιστικές: «Το ΔΣ της ΑΟΚ ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ δεν συνηθίζει να κάνει ανακοινώσεις για τη διαιτησία αλλά εν προκειμένω θέλουμε να καταγγείλουμε την χθεσινή διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη θεωρώντας την προκλητική και γεμάτη ερωτηματικά!! Ας μη ξεχνάμε και την πρόσφατη παραπομπή του πριν απο 5 αγωνιστικές!! Κύριοι στην ΚΕΔ αφήνουμε τον εν λόγω κύριο στην κρίση σας, για την Κέρκυρα πάντως, είναι ανεπιθύμητος»!


Πήρε… βραβείο
Αλλη μια απόδειξη ότι η ΚΕΔ δεν σέβεται τις ομάδες. Την 16η αγωνιστική ο Διαμαντόπουλος «έπαιξε» με τα φάουλ στον αγώνα Λάρισα-Ολυμπιακός 0-3, δεν έδωσε δυο πέναλτι, όμως ο Αρκάς ρέφερι έμεινε εκτός για μια αγωνιστική, καθώς θα σφυρίξει ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος. Αποτελεί και επιβεβαίωση του ρεπορτάζ ότι ο Καλαθενός δεν τον τιμώρησε, ούτε φυσικά η ΚΕΔ! Η τελευταία τον επιβράβευσε!


Στυλιαράς και βοηθοί
Εξαιτίας των όσων κάνουν με τους ορισμούς δεν θα μας κάνει εντύπωση, αν ξαναδούμε τον Στυλιαρά (Αιτ/νιας) σύντομα στους ορισμούς αλλά και σύντομα σε παιχνίδι της ΑΕΚ, όπως πολύ σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν οι βοηθοί Κουντουρέλης (Αθηνών) και Γκάγκας (Λάρισας), καθώς ο μεν πρώτος ευνόησε την ΑΕΚ, ο δεύτερος αδίκησε τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, ήδη έχουν αποδείξει ότι δεν τους ενδιαφέρει αν προκαλούν.