Ανώμαλη προσγείωση για Μάνταλο, Παπαπέτρου

***Ο ένας πήρε βαθμό 7.4, ο άλλος 7.9

Ψυχρολουσία για τους διεθνείς διαιτητές, Τάσο Παπαπέτρου (Αθηνών) και Σταύρο Μάνταλο (φωτ., Καβάλας) αποτέλεσαν οι εκθέσεις των παρατηρητών τους, με τον μεν πρώτο να έχει σφυρίξει τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 και τον δεύτερο το ματς Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1. Ενώ, την 11η αγωνιστκή, ο Ταπαντζάς (Θράκης) είχε πει, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, στον Παπαπέτρου ότι θα τον δικαιώσει για το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του ΠΑΟΚ (που κατά την άποψή μας είναι… φάντασμα, άρα ευνόησε τους Θεσσαλονικείς) τελικά τον έθεσε στη διάθεση της ΚΕΔ. Συγκεκριμένα, του έβαλε βαθμό 7.9, θεωρώντας πως έκανε ένα σημαντικό λάθος! Ισως, αυτό να εξηγεί γιατί ο Ταπαντζάς ορίστηκε την προηγούμενη (13η) αγωνιστική, ενώ ο Παπαπέτρου παρέμεινε στο… ψυγείο.
Χειρότερα ήταν τα πράγματα για τον Σταύρο Μάνταλο (Καβάλας) για το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1, ματς που διεξήχθη για την 12η αγωνιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας) φέρεται να του έβαλε βαθμό 7.4, που είναι ο χειρότερος που έχει μπει σε διαιτητή από την έναρξη της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μάνταλος τα έκανε μαντάρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με τις δυο ομάδες, να διαμαρτύρονται η κάθε μια για λογαριασμό της, για πέναλτι και αποβολές που δεν έγιναν.
Λογικά τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο Παπαπέτρου δεν υπολογίζονται για το ντέρμπι της Κυριακής, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.
Περί αλλαγών
Οι περιπτώσεις των Μάνταλου, Παπαπέτρου, οι οποίοι μετά τους αγώνες Ατρόμητος-ΠΑΟ 1-1 και ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1, αντίστοιχα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν, μίλησαν με τους παρατηρητές τους, αποκομίζοντας την εντύπωση ότι δεν τιμωρούνται ενώ έγινε το αντίθετο, δεν είναι οι μοναδικές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας. Τι γίνεται με τις εκθέσεις των παρατηρητών; Γιατί αλλάζουν γνώμη, εφόσον φυσικά αλλάζουν; Βέβαια, η ΚΕΔ έχει δικαίωμα επιστρέψει εκθέσεις, όμως γιατί δεν τιμωρεί και τους παρατηρητές;