Σαββίδης: Τι είπε, τι συμβαίνει, ποιους φαίνεται ότι απειλεί

***Μια ανάλυση των δηλώσεών του προέδρου του ΠΑΟΚ, καθώς και ο κρίνων κρίνεται

-«Και είμαι χαρούμενος που το PAOK TV ενδιαφέρθηκε για την καθημερινότητα μου στη δουλειά. Σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και υπολογίζω με αυτό τον τρόπο θα καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και θα είναι μεγαλύτερη η αρμονία μεταξύ μας, μεταξύ των αξιών που θέλουμε να πρεσβεύσουμε».

Μα καλά, δικό του δεν είναι το κανάλι; Τον εαυτό του ευχαριστεί;

- «Σήμερα, μετά το πέρασμα του καιρού αν με ρωτήσει κανείς αν μετανιώνω που κάλεσα υπό τις σημαίες του ΠΑΟΚ όσους ήταν αδιάφοροι για την τύχη του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να πάρουν τη σκληρή θέση αλλαγής του συστήματος, κατάρριψης του συστήματος, θα απαντούσα πως όχι, δεν μετανιώνω. Αν σήμερα θα με είχαν γυρίσει στην ίδια κατάσταση θα έλεγα το ίδιο. Και σήμερα παλεύω εναντίον του κάθε ενδεχόμενου συστήματος γιατί το σύστημα είναι ολέθριο και το μόνο σύστημα που μπορεί να υπάρχει είναι το σύστημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και για τα ενδιαφέροντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Τελικά υπάρχει ή όχι σύστημα; Μας μπέρδεψε.

- «Σε κάθε περίπτωση εγώ θα βάζω το μοναδικό στόχο και θα ζητάω από όλη την ομάδα τον τίτλο του πρωταθλητή».

Αυτόν τον τίτλο τον ζητούσε και όταν υπήρχε το.. σύστημα που λέει.

- «Αλλά δόξα τω θεό είχαμε θάρρος να διορθώσουμε πράγματα, να κάνουμε ορισμένες αλλαγές και σήμερα το ρόστερ της ομάδας, όπως και των διοικητικών στελεχών, θα έλεγα, είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Είναι το πιο δυνατό ρόστερ, ένα προφανές ρόστερ πρωταθλητών».

Εμ, βέβαια. Με τρεις πρώην διαιτητές (Μίχελ, Τεβεκέλης, Σαραϊδάρης πώς να είναι μην είναι δυνατό το… ρόστερ. Γιατί βιάζεται και το χαρακτηρίζει «ρόστερ πρωταθλητών»; Ξέρει κάτι;

- «Να ενσταλάξουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας ότι εμείς, και μόνο εμείς μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές και να εκπροσωπήσουμε άξια το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Η Εστερσουντ το ξέρει;

Ο Σαββίδης έχει μάθει ποια ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία; Γιατί λέει «μόνο εμείς»;

- «Εμείς βαδίζαμε προς αυτό (σ.σ. το Κύπελλο) με μεγάλη σιγουριά και το κατακτήσαμε πανάξια. Κανείς δεν μας το χάρισε και κανείς δεν μας βοήθησε. Μην το πιστέψετε. Είναι ανοησίες αδύναμων ανθρώπων που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αδυναμία τους με αυτό τον τρόπο σαν κάποιος να συνέβαλε στο να είναι αδύναμοι».

Στο… ρόστερ συμπληρώστε Καλφόγλου, Κύζα που δεν υπάρχουν στη διαιτησία, εξαιτίας λαθών υπέρ του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο πρώτος παραιτήθηκε, ο δεύτερος δεν αξιολογήθηκε στην Superleague.

- «Εμείς βαδίζαμε προς αυτό με μεγάλη σιγουριά και το κατακτήσαμε πανάξια. Κανείς δεν μας το χάρισε και κανείς δεν μας βοήθησε. Μην το πιστέψετε. Είναι ανοησίες αδύναμων ανθρώπων που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αδυναμία τους με αυτό τον τρόπο σαν κάποιος να συνέβαλε στο να είναι αδύναμοι».

Και μήνυμα στον Γραμμένο! Μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί. Για το υπουργείο το καταλαβαίνουμε, αφού από εκεί περνούν οι θέσεις της ΑΕΚ, λόγω κάποιων προσλήψεων της ΕΠΟ.

- «Για ποιο λόγο να παίξουμε επιθετικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο αν σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο παίξαμε μπροστά σε άδειες κερκίδες;»

Τότε γιατί κατηγορούν τον Λουτσέσκου για αμυντικογενή προπονητή; Οι ίδιοι δεν τα λένε;

- «Εμείς κατακτήσαμε το Κύπελλο και αυτοί συγκεντρώθηκαν στο να μας στερήσουν τη χαρά. Και εγώ αναρωτιέμαι, γιατί; Γιατί για δεκάδες χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια δεν μπορούσε να ενωθεί να στερήσει τους Αθηναίους τη χαρά; Για δεκάδες χρόνια αυτοί κέρδιζαν. Κύπελλα, πρωταθλήματα. Κάποτε με αλήθεια, κάποτε όχι. Δεν έχει σημασία. Πως συσπειρώθηκαν ενάντια στη χαρά μας».

Άλλος Σαββίδης ήταν αυτός που έβγαζε φωτογραφίες με γελάκια και αγκαλιές με τους Μελισσανίδη, Αλαφούζο; Τόσο γρήγορα τα ξέχασε; Δεν τον κατηγορούν ότι τους την… έφερε στο Κύπελλο με τη διαιτησία;

- «Και εγώ αναρωτιέμαι, γιατί; Γιατί για δεκάδες χρόνια το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια δεν μπορούσε να ενωθεί να στερήσει τους Αθηναίους τη χαρά; Για δεκάδες χρόνια αυτοί κέρδιζαν. Κύπελλα, πρωταθλήματα. Κάποτε με αλήθεια, κάποτε όχι. Δεν έχει σημασία».

Η ενωμένη περιφέρεια είναι η κυβέρνηση; Ποιους έχει συμμάχους; Την Ξάνθη, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Πλατανιά.

-«Δεν υπάρχει καμιά δύναμη στην Ελλάδα που να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ».

Αν μη τι άλλο, προκλητική έως απειλητική βεβαιότητα ότι θα πάρει το πρωτάθλημα με μια ομάδα που απέτυχε να νικήσει στα ντέρμπι της Αθήνας, ενώ δεν νίκησε Λεβαδειακό, Λάρισα, Πανιώνιο, Απόλλωνα.

-«Άλλο πράγμα, αν θέλω χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρόν δεν το θέλω. Θέλω όλα να κυλάνε ομαλά, ήρεμα, κανονικά. Αυτοί που καταλαβαίνουν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν, καλύτερα να μην ζοριστούν σε αυτή την κατεύθυνση».

Αυτό δεν είναι απειλή; Δηλαδή θα τα κάνει μπάχαλο; Σε ποιους στέλνει μηνύματα; Στους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας; Η στον Μελισσανίδη που έχουν μαζί την ΕΠΟ;

- «Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να πω χρόνια πολλά σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ και να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα. Να ευχηθώ πρώτα από όλα να σκεφτούμε για μια στιγμή: τη γέννηση του Χριστού, τη ζωή του Χριστού, την Ανάσταση του».

Πιο πριν, στην ίδια συνέντευξη ο Σαββίδης δεν μιλούσε για πόλεμο και άλλα σχετικά;

-«Μετά τα Χριστούγεννα και με την έναρξη του νέου έτους πρέπει να πούμε: εμείς και κανένας άλλος. Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδος στο ποδόσφαιρο».

Από πού πηγάζει αυτή η βεβαιότητα; Ποιους απειλεί; Αν ο «κανένας άλλος» είναι καλύτερος; Που είναι το ευ αγωνίζεσθαι; Θεμιτό να μιλάει και ως οπαδός, όμως έχει θεσμική θέση. Αν τα έλεγε άλλος αυτά τι θα γινόταν; Η τι θα απαντούσε ο ίδιος ο Σαββίδης σε αυτόν που τα έλεγε;

-«Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να εκπροσωπήσουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ. Και σαφώς πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για ότι κάνουμε».

Με τα προηγούμενα δεν επιβεβαιώνονται τα περί υπευθυνότητας «για ότι κάνουμε». Κάνουμε λάθος; Σε ποια θέση στη βαθμολογία της UEFA είναι ο ΠΑΟΚ με Σαββίδη; Αρα, «γιατί μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να εκπροσωπήσουμε το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη»; Τώρα ανέλαβε, ξέχασε τι έπαθε;

- «Το πιο δύσκολο πράγμα για έναν άνθρωπο είναι μάλλον το στοιχείο της απογοήτευσης. Δεν θα ήθελα να απογοητευτώ από την Ελληνική πραγματικότητα».

Δηλαδή, αν δεν πάρει πρωτάθλημα να μην φωνάζει κανείς γιατί θα φύγει ή θα φύγει αν δεν του γίνουν άλλου είδους χατίρια; Και η δύναμη που έλεγε ότι έχει και δεν έχει δείξει, έφυγε μετά από μερικά λεπτά;