Κούγιας: "Κανένα πρόβλημα με τις μετοχές. Αυτή είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν Μαρινάκης, Σπανός, Κομπότης"

***"Μετά την τελευταία εξέλιξη, ουσιαστικά οδηγούμαστε στην ολοκληρωτική αθώωση των κατηγορουμένων. Εχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο, όπως το είχε διατυπώσει ο κ. Δασκαλόπουλος"
***"O Πατέρας που δεν έχει τα χρήματα να τον αναλάβει σε επαγγελματικό επίπεδο. Το σχέδιο είναι να τον αναλάβει στο τελικό"
***"Οι μάνατζερ κάνουν κουμάντο στην Εθνική"
Mε αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
Εμείς δεν αραδιάζουμε πομπώδεις αναλύσεις και δήθεν συμπεράσματα, τα οποία δεν προκύπτουν από πουθενά ή μάλλον προκύπτουν από ευσεβείς πόθους, ή από σκοτεινά σχέδια. Γίνεται αντιληπτό πως άλλο είναι "τα θέλω", άλλο τι ισχύει...
Εμείς, στηριζόμαστε σε απόψεις νομικών, όπως τις διατυπώνουν δημόσια με δηλώσεις τους. Και η πορεία του Αλέξη Κούγια, του κορυφαίου ποινικολόγου είναι γνωστή, άρα έχουν ενδιαφέρουν και οι απόψεις του:
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "Παραπολιτικά Κρήτης, 102,4 FM" για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
***"Μετά την τελευταία εξέλιξη, ουσιαστικά οδηγούμαστε στην ολοκληρωτική αθώωση των κατηγορουμένων. Εχει καταρρεύσει το κατηγορητήριο, όπως το είχε διατυπώσει ο κ. Δασκαλόπουλος"
***"Για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι πρέπει να αποδειχθεί ότι έπαιξαν στοίχημα, να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, κουπόνια, με λογαριασμούς τραπεζικούς, οι οποίοι να συνδυάζονται με τα παιχνίδια κάτι που δεν υπάρχει στην δικογραφία. Άρα, είναι μια δίωξη για λόγους εντυπωσιασμού που οδηγεί τους κατηγορουμένους σε αθωωτική κρίση".
***"Η νομοθεσία έχει αλλάξει και ενώ δεν προβλέπεται το δικαίωμα αναίρεσης, έχει προστεθεί μια διάταξη που προβλέπει το δικαίωμα να ζητήσεις από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μελετήσει τη δικογραφία και αν βρει νομικά σφάλματα να ζητήσει να επιστρέψει στο Συμβούλιο Εφετών. Αυτή την εκδοχή δεν γνωρίζω αν οι κατηγορούμενοι την ακολουθήσουν. Αν δεν γίνουν αυτά ή αν η εισαγγελέας δεν την επιστρέψει, τότε πηγαίνουμε σε δίκη"
***"Οσον αφορά στις μετοχές, γιατί το έχω κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ως δικηγόρος, υπάρχει μια νομική αιτιολογία η οποία προβλέπει αντί για την πώληση των μετοχών, τη συμφωνία με ένα φερόμενο αγοραστή, χωρίς να του πουλήσεις τις μετοχές, να τους τις παραδώσεις και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, όσο συμφωνείτε μεταξύ σας, εφόσον εκλείπει ο λόγος που του παραδίδεις τις μετοχές, να μπορείς να τις πάρεις πίσω. Αυτό λέγεται σύμφωνο εξωνύσεως. Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα ακολουθήσει ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Σπανός, ο κ. Κομπότης. Οπότε δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα με τις μετοχές".
***"Δεν είναι εικονική μεταβίβαση (σ.σ. με αφορμή τις δηλώσεις Βασιλειάδης). Είναι άλλη διαδικασία και δεν έχουν πρόβλημα οι ομάδες και οι μετοχές".
***"Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι φέτος πρέπει να πληρώσει 17 εκατ. Ολα αυτά δεν βγαίνουν στον Παναθηναϊκό, δεν βλέπω να αντέχει. Οι πληροφορίες μου είναι ότι οδεύει να ακολουθήσει τον δρόμο της ΑΕΚ, να πάει στα τοπικά, εκεί λένε ότι θα τον αναλάβει ο Πατέρας που δεν έχει τα χρήματα να τον αναλάβει σε επαγγελματικό επίπεδο. Ούτε ο Πατέρας χρηματοδότησε τον Παναθηναϊκό, τα χρήματα ήταν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την οικογένεια Γιαννακόπουλου και τα διαχειριζόταν ο Πατέρας. Αυτό είναι το σχέδιο που υπάρχει αλλά βλέπετε ότι κανείς δεν αντιδρά, όλοι με παρόλες μιλάνε και κανείς δεν βάζει χρήματα"
***"Εγινε κακή διαχείριση της Εθνικής ομάδας τελευταία, παρά ότι εκεί είναι ένας σοβαρός και έμπειρος ποδοσφαιριστής ο Βρύζας. Ομως, είδαμε κάποια πράγματα που δεν είναι σοβαρά. Μιλάω και για το παιχνίδι με την Εσθονία, όπου οι επιλογές των παικτών έδωσαν δικαιώματα, που έχουν σχέση με μάνατζερς που είναι πολύ κοντά στην Εθνική ομάδα και που θέλουν να παίζουν οι δικοί τους παίκτες για να ανεβάζουν το κασέ τους και να τους πουλάνε πολύ ακριβά. Από τότε που στην Εθνική ήρθε ο Ρανιέρι οι μάνατζερ κάνουν πολύ μεγάλο κουμάντο στην Εθνική".


ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ, ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ: