Η FIFA «σφράγισε» μόνο τον Περέιρα

***Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ισχύει ότι ο Βασάρας και ο Καλύβας είναι μέλη της ΚΕΔ. Ο πρώτος κρατά το κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά χωριστά από την ΚΕΔ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καθορίζει μια νέα δομή και σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ένας αλλοδαπός πρόεδρος, ο Vítor Manuel de Melo Pereira από την Πορτογαλία, θα προεδρεύσει της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ της περασμένης Τετάρτης που μας ενημερώνει για την τοποθέτηση του Πορτογάλου στην ηγεσία της ΚΕΔ.

Παράλληλα στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου ο επικεφαλής ομοσπονδιών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Νόνταρ Αχαλκάτζε είχε επισημάνει ότι «γνωρίζουμε το πρόβλημα της διαιτησίας», προσθέτοντας ότι θα ασχοληθεί με το «ποια θα είναι και η σύνθεση της ΚΕΔ, πόσα θα είναι τα μέλη και ποια θα είναι η σύνθεση με τους αλλοδαπούς ειδικούς - επαγγελματίες και τους Έλληνες».

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι θέλουν η διαιτησία, για την οποία «θα υπάρχει διαρκής έλεγχος» όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, να μπει υπό την ομπρέλα της FIFA. Αρα, εξίσου σημαντικό θέμα είναι ποιος θα ενημερώσει και με ποιους θα συνεργάζεται ο Περέιρα. Δεν έπρεπε η παγκόσμια ομοσπονδία ή τουλάχιστον ο ίδιος να επιλέξει τους συνεργάτες του;

Μέχρι τώρα, όπως βλέπετε και με την παραπάνω ανακοίνωση η FIFA… σφράγισε την παραμονή του Περέιρα. Τα υπόλοιπα περί παραμονής των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα αλλά και εισόδου του Βασάρα στην ΚΕΔ βγήκαν από διαρροές. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ισχύει ότι ο Βασάρας και ο Καλύβας είναι μέλη της ΚΕΔ. Ο πρώτος κρατά το κομμάτι της εκπαίδευσης αλλά χωριστά από την ΚΕΔ.

Φυσικά και υπάρχει… θέμα με το δίδυμο της ΚΕΔ, λόγω της εικόνας της διαιτησίας την τελευταία σεζόν, όπου λάθη γίνονταν τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής. Παράλληλα η διαιτησία αλλοίωσε ολόκληρη τη διοργάνωση του Κυπέλλου ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκαναν …λάστιχο τους κανονισμούς. Εν ολίγοις η εξυγίανση έγινε… κωμωδία λόγω της διαιτησίας. 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Ο Πορτογάλος θα ενημερωθεί από Τριτσώνη, Κουκουλάκη και μετά θα επιλέξει τους συνεργάτες του…





Το θέμα της συνεργασίας



Στη διάρκεια της θητείας τους οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης αποφάσιζαν για τα πάντα όλα στις δυο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες, την Superleague και την Football League. Όμως, αυτόν τον ρόλο υποτίθεται ότι αναλαμβάνει ο Περέιρα. Αρα, τι ποιο λογικό να φύγουν από τη στιγμή που λόγω της τοποθέτησης του Πορτογάλου κρίνονται ως αποτυχημένοι. Το παράλογο είναι ότι μένουν, και μάλιστα με παχυλές αμοιβές όπως καταγγέλθηκε μέχρι και στη ΓΣ της ΕΠΟ; Επιπλέον, επειδή είναι δίδυμο και λειτουργούσαν σαν ένας δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις ψηφοφορίες της ΚΕΔ; Εκτός αν ο κανονισμός αναφέρει άλλα.



Σχέσεις

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του Βασάρα με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν είναι ιδανικές. Αρα, εφόσον μείνουν, τίθεται ή όχι και ζήτημα συνεργασίας τους με αυτόν; Είναι δυνατόν να λειτουργήσει ΚΕΔ με διαφορετικά κομμάτια; Δεν ξέρουμε τι άποψη έχουν οι ίδιοι αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε κάποια πράγματα. Ασφαλώς και όλα θα φανούν στην πορεία, όμως το πολύ πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει άλλα.



Πίνακες

Περί συνεργασίας Νο 2: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν ήταν αυτοί που ήθελαν να βγάλουν πίνακες διαιτησίας, χωρίς να γίνουν τα αγωνιστικά τεστ; Είναι αλήθεια ή όχι ότι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν μετά από παρέμβαση της FIFA που δεν ήθελε να πάρει τέτοια ευθύνη που θα πυροδοτούσε την κατάσταση;



Στα ίδια

Μια του Κουτσοκούμνη, δυο του Βασάλο. Μπορούν να ταυτιστούν ο Κύπριος με τον Μαλτέζο; Από πού και ως που ο νέος τοποτηρητής της FIFA να στηρίξει τις επιλογές του Κουτσοκούμνη στην ΚΕΔ, από τον οποίο (μετά και από καταγγελίες) αφαίρεσαν, χωρίς… τακτ και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν εμφανίστηκε στην Ελλάδα, τον φάκελο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ήρθε ούτε για να αποχαιρετήσει τους φίλους του.



Εκθέσεις

Περί συνεργασίας νο 3: Μέχρι και εκθέσεις παρατηρητών, σύμφωνα με πληροφορίες, πήγαν στα σκουπίδια. Ο Καρατζάς τιμώρησε τον Κύζα για τον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1, όμως μπήκε αμέσως στη ρεβάνς του ημιτελικού ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0. Ο Τσαχειλίδης τιμώρησε τον Κομίνη για τον τελικό Κυπέλλου, όμως μπήκε στα πλέι οφ (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ που διεκόπη).





Θα είναι μεγάλη αδικία

Οι διαιτητές, οι βοηθοί και οι παρατηρητές που είναι στους πίνακες έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα. Ποτέ στο παρελθόν, αρκεί μια ματιά στους ορισμούς, δεν υπήρξαν τέτοιες αδικίες όσο στο τελευταίο πρωτάθλημα. Ρέφερι που δεν κατηγορούνται για τίποτα βρέθηκαν εκτός ορισμών και στοχοποιήθηκαν, αφού πρώτα η προπαγάνδα και συγκεκριμένες ΠΑΕ είχαν προαναγγείλει όσα θα γίνουν. Για αυτό και θα είναι μεγάλη αδικία αν βγουν νέοι πίνακες, καθώς δεν πήραν όλοι ίσες ευκαιρίες.



Φάνηκε με τις εκλογές



Μας ενημέρωσαν ότι θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ στις 18 Αυγούστου, όμως δεν μας είπαν ποιος τις αποφάσισε από τη στιγμή που αφενός δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης του κατασταστικού, για αυτό και δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, όπως επίσης δεν έχουν υλοποιηθεί και οι δεσμεύσεις του Βασιλειάδη για άρση των διατάξεων των δυο νόμων Κοντονή (φωτ.) που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο. Μήπως κάποιοι εκθέτουν (ακόμα) τη FIFA; Ζητούνται απαντήσεις…





Φυσικά και δεν απασχολεί την ΠΔΕ/ΕΠΟ ο τρόπος ή ποιος θα πληρώνει τους διαιτητές. Όμως, η Λίγκα μόνο που δεν πανηγύρισε όταν άκουσε τον Βασάλο να λέει ότι πρέπει τα χρήματα για τις αμοιβές τους να καταβάλλονται από την ομοσπονδία. Αυτά θα τα βρει μπροστά της η νέα διοίκηση, όταν γίνουν εκλογές.



Επειδή η προπαγάνδα τα παρουσιάζει όπως θέλει: Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν νέοι πίνακες. Για να φύγουν οι διαιτητές που προκάλεσαν στο τελευταίο πρωτάθλημα όπως οι Σιδηρόπουλος (φωτ.), Μάνταλος, Καλογερόπουλος, Βάτσιος και βοηθοί όπως οι Κωσταράς, Γρεβένης. Ας δει ο Περέιρα τα παιχνίδια τους για να αντιληφθεί ότι αυτοί είναι που δεν πρέπει να μείνουν… Οι άλλοι δεν έπαιζαν επειδή στοχοποιήθηκαν.