Η FIFA …φρενάρει τα σχέδια εκλογών

ΓΡΑΦΕΙ 
Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν είναι εύκολη υπόθεση, παρά την ανεξήγητη βιασύνη της παράταξης Γραμμένου που κατά τα άλλα είναι φαβορί, όμως μπροστά και μόνο στην ιδέα ότι θα υπάρξει αντίπαλος επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να διεξαχθούν το διάστημα 7-12 Αυγούστου. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες για να αντιληφθεί πως η ΠΔΕ/ΕΠΟ, η οποία υποτίθεται σήμερα θα αποφάσιζε τη διενέργεια εκλογών, είχε την ίδια αντίληψη με την πλειοψηφούσα (στα λόγια, επειδή η κάλπη είναι άλλο και έχουν δείξει ότι την φοβούνται) παράταξη των ενώσεων που θα αναδείξουν νέα διοίκηση στο Πάρκο Γουδί.
Ούτε χρειάζεται κάποιος να έχει ιδιαίτερες ικανότητες για να αντιληφθεί ότι η FIFA …φρενάρει τα σχέδιά τους, επειδή αναμένονται να γίνουν πράξη μια σειρά από προαπαιτούμενα (για να μιλήσουμε στη μνημονιακή γλώσσα, επειδή εκεί κατάντησε το ελληνικό ποδόσφαιρο η δήθεν εξυγίανση και το πλήθος των κρατικών παρεμβάσεων). Και επειδή αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (δηλαδή αν μην ξαναγίνουν τα ίδια), για αυτό και είναι αδύνατον, έως αδιανόητο, να προκηρυχτούν εκλογές.
Αν συνέβαινε αυτό, όφελος θα είχε μόνο η ΠΔΕ/ΕΠΟ, καθώς θα άνοιγε ο δρόμος για δικαστικές προσφυγές, άρα θα παρακείτονταν η θητεία της επί μακρόν, καθώς, όπως ήδη έχουμε γράψει, δεν τελεσφόρησαν οι διαδικασίες έγκρισης του καταστατικού της ομοσπονδίας. Και μπορεί η πλευρά της ΕΠΟ, δηλαδή των ενώσεων με την ψήφιση του καταστατικού, έστω και υπό διάτρητη διαδικασία, να έχει ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στη FIFA, δεν ισχύει το ίδιο και με την πλευρά του Βασιλειάδη.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμφώνησε, και από αύριο θα ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών με το κλιμάκιο που θα έρθει στην Ελλάδα, να γίνουν αλλαγές σε αρκετές διατάξεις των δυο νόμων Κοντονή που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο και ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί το αυτοδιοίκητο, όμως άλλο είναι η θεωρία και άλλο η πράξη, εννοούμε την κατάθεση και την ψήφιση συμφωνημένου νομοσχεδίου. Ηδη η FIFA έκανε μια φορά το λάθος και βασίστηκε σε υποσχέσεις Κοντονή, σε έναν τομέα όπου ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και νυν Δικαιοσύνης (που μετά το ποδόσφαιρο τα έκανε… μπάχαλο και εκεί) διέπρεψε με άριστα και άλλα συμφωνούσε, άλλα κατέθετε στην Βουλή! Ο Κοντονής δήλωσε στη Βουλή ότι η διαιτησία είναι «πυρήνας του αυτοδιοίκητου», όμως ανέβαλε τον περσινό τελικό, επειδή δεν ορίστηκαν οι βοηθοί του Σιδηρόπουλου στην Ευρώπη.
Επειδή λοιπόν η FIFA τα έζησε και τα… έπαθε, παράλληλα έμαθε κι άλλα περισσότερα και για την… επιστασία του Κουτσοκούμνη, το ρητό «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» είναι διεθνές και όχι ελληνικό.
Αργεί, άγνωστο πόσο αλλά δεν… φαίνεται μέσα στον Αύγουστο, η κάλπη στην ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει και νέα παράταση της θητείας της ΠΔΕ/ΕΠΟ, εκτός αν υπάρξει έκπληξη και προκύψει νέο προσωρινό διοικητικό σχήμα, περισσότερο ποδοσφαιρικό και ελάχιστα (έως καθόλου) κυβερνητικό!
Οι εκλογές θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου 2016! Υποτίθεται ότι και στα Χανιά θα κέρδιζε η παράταξη Γραμμένου, όμως έψαχνε τρόπο να τις αναβάλει!