Το κόλπο εξελίσσεται κανονικά

***Παρασκήνιο για το τι θέλουν να δρομολογήσουν με ΠΔΕ/ΕΠΟ, και ΚΕΔ
Εξελίσσεται με κανονικούς, για την εποχή και τις προτεραιότητες, ρυθμούς η προδιαγεγραμμένη διαδικασία διαδικασία μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ, την οποία με εξαιρετική επιμέλεια υλοποιούν τόσο η κυβερνητικά διορισμένη Επιτροπή Εξομάλυνσης όσο και οι επιχειρηματικές εκείνες δυνάμεις που σφόδρα ενδιαφέρονται (λόγω διαιτησίας) για την εξέλιξη αυτή.
Σε απλά ελληνικά ότι είχε περιγραφεί από τον περασμένο χειμώνα ως δυνητική εξέλιξη για την Ομοσπονδία και την επιστροφή της στην διοικητική κανονικότητα βρίσκει την εφαρμογή του σε μια συμμαχία που δεν ορρωδεί προς ουδενός όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της. Πως περιγράφονται αυτά; Η Επιτροπή Εξομάλυνσης διασφαλίζει την αναγκαστική (;) παράταση της θητείας της για ένα χρονικό διάστημα που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει (ο ένας μήνας θεωρείται βέβαιος) με ότι σημαίνει η παράταση αυτή για τα οικονομικά μεγέθη των μελών της. Οι περί το ποδόσφαιρο επιχειρώντες ( οι κακές γλώσσες λένε για έναν που "καίγεται") διασφαλίζουν την κορυφαία τους προτεραιότητα ενόψει της νέας περιόδου, που, βεβαίως, δεν είναι άλλη από την σύνθεση των πινάκων των διαιτητών και την ταυτόχρονη παραμονή της σημερινής σύνθεσης της ΚΕΔ στη θέση της για άγνωστο, επίσης, χρονικό διάστημα.
Στη συνεργασία των δύο πλευρών οφείλεται η κραυγαλέα παρασπονδία της νομιμοποίησης των καταστατικών τροποποιήσεων δια της άγνωστης χρονικής ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας ενώπιον του ειρηνοδικείου αλλά και η κορυφαία παραπλάνηση του σώματος της Γενικής Συνέλευσης ( της FIFA περιλαμβανομένης), ενώπιον του οποίου κατατέθηκε πρόταση/τροποποίηση διεξαγωγής των εκλογών έως τις 31.07.2016 ( δια του κόλπου της Ειδικής Έκτακτης Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης) που αποδεικνύεται άνευ αντικρίσματος.
Γνώριζε, άριστα, η Επιτροπή Εξομάλυνσης ( δια του εντιμότατου καθηγητή κυρίου Δρόσου) ότι η διάταξη για διεξαγωγή των εκλογών με την λήξη της θητείας της Επιτροπής ήταν πρακτικώς αδύνατο να εφαρμοστεί, ειδικά από την ώρα που ο απαραίτητος χρόνος ολοκλήρωσης της απαραίτητης δικαστικής διαδικασίας προσδιορίζεται, εν πολλοίς, και από την κυβερνητική πλειοψηφία. Γνώριζε άριστα η Επιτροπή Εξομάλυνσης ότι η κατάθεση και έγκριση της σχετικής τροποποίησης ήταν άνευ αντικειμένου. Κι όμως την κατέθεσε και απαίτησε την ψήφιση της για ένα απλό λόγο.
Για να πεισθεί η FIFA για τις αγαθές προθέσεις της και να αποδεχθεί τις διαβεβαιώσεις της ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, ώστε να ολοκληρωθεί η προετοιμασία των εκλογών και να διεξαχθούν αυτές έγκαιρα. Ήταν κομβικής σημασίας η αποδοχή από τη FIFA των διαβεβαιώσεων αυτών που παρείχε αφειδώς η Επιτροπή ( μέχρι και καταστατική κατοχύρωση προσέφερε ως απόδειξη) ακριβώς για να μπορεί να εξελιχθεί αναίμακτα ο σχεδιασμός.
Πλέον, η συντακτική των καταστατικών τροποποιήσεων διαδικασία ολοκληρώθηκε με θρίαμβο της Επιτροπής Εξομάλυνσης, οι εγγυήσεις που δόθηκαν προς τη FIFA τηρήθηκαν, η μπάλα πέρασε στο γήπεδο της δικαιοσύνης, αυτή είναι, δυστυχώς, ανεξάρτητη, ο χρόνος που κινείται, δυστυχώς, απροσδιόριστος, η εκτίμηση για την ολοκλήρωση των δικαστικών ενεργειών δυσχερής, άρα....;
Άρα, προκύπτει η ανάγκη να παραταθεί η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης από την ώρα μάλιστα που δεν φέρει καμία ευθύνη για τις εξελίξεις, οι οποίες τώρα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Στην θητεία αυτή περιλαμβάνεται, βεβαίως, και η θητεία της σημερινής ΚΕΔ., καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να διεξαχθούν εκλογές και να τοποθετηθεί νέα ΚΕΔ  (και με τη συμμετοχή και ξένων ειδικών) σε εύλογο χρονικό διάστημα, το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 19 Αυγούστου, οι πίνακες πρέπει να αναρτηθούν δέκα, τουλάχιστον, μέρες πριν κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π.

Σιγά τώρα μην κολώσει το σύστημα από τους κουτόφραγκους της Ελβετίας! Εκτός εάν είναι και αυτοί στο κόλπο κάτι που σύντομα θα φανεί.

Σχόλια