Δρόσος: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα με τη FIFA για τον κανονισμό διαιτησίας» - Η απίστευτη δικαιολογία του για τις οφειλές ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στους διαιτητές

***Και για αυτό φταίνε οι ενώσεις;
*** «Υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία"


Στον… αέρα βρίσκεται ο κανονισμός διαιτησίας, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος. «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα με τη FIFA. Οι υπόλοιποι κανονισμοί είναι έτοιμοι», τόνισε χαρακτηριστικά για έναν κανονισμό που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε την έγκριση της UEFA!
Ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ αναφέρθηκε και στα οφειλόμενα στους διαιτητές. «Οφείλονται 1,2 εκατ. ευρώ στους διαιτητές. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Δεν είναι ευθύνη της ΕΠΟ, αλλά της Super League και των Ενώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τι είναι αυτά που είπε ο πρόεδρος της διοικούσας της ΕΠΟ; Δεν γνωρίζει ότι η ΚΕΔ και οι διαιτητές ανήκουν στην ΕΠΟ και η Λίγκα είναι υποχρεωμένη να τους πληρώνει για τις υπηρεσίες τους; Δεν έπρεπε να ασχοληθεί με το πρόβλημα; Οι Ενώσεις που ακριβώς φταίνε;
Και γιατί δεν φταίει η ΠΔΕ/ΕΠΟ από την στιγμή που δεν τηρήθηκε η συμφωνία Γκιρτζίκη, Στράτου να καταβάλλονται οι αμοιβές στους ρέφερι, βοηθούς και παρατηρητές πριν την τέλεση του επόμενου αγώνα, αλλιώς η ΚΕΔ δεν θα κάνει ορισμούς;


Δρόσος στη Βουλή: «Σκοτεινή και κακή διαχείριση στην ΕΠΟ»

Στην κουβέντα για το σχέδιο νόμου

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr
Η συνεδρίαση στη Βουλή με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ήταν το θέμα, ωσόσο, ορισμένες ατάκες που ακούστηκαν είχαν τη δική τους σημασία. Οι εκπρόσωποι των φορέων έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν επί των άρθρων και σχεδόν όλοι δέχτηκαν πως το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος,, ο ο οποίος τόνισε «υπάρχει μια πολύ σκοτεινή και κακή εικόνα διαχείρισης οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων στην ΕΠΟ. Παράλληλα υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ, αλλά η ΕΠΟ δεν ζητάει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο». Αυτό άλλωστε έχει προκύψει και από την έκθεση deloitte.
Οσον αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης τόνισε ότι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται άλλο κράτος. Θα έχει μεν το αυτοδιοίκητο, αλλά θα εναρμονιστεί με τους νόμους της χώρας.
Όπως είπε ο κ. Δρόσος βρέθηκε σύστημα παρακολούθησης. Παράλληλα συστάθηκε επιτροπή «στημένων παιχνιδιών».
Παράλληλα, ο κ. Δρόσος είπε πως είναι αναγκαία η τροποποίηση του άρθρου 1.

Βασιλειάδης: «Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα»

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για το σχέδιο νόμου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους για την «πολύ γόνιμη συζήτηση, η οποία κατέδειξε ότι οι διατάξεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και λύνουν προβλήματα που χρόνιζαν».
Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως έχει γίνει σε κάποια σημεία παρανόηση. Τόνισε ότι η διάταξη για τους προπονητές έχει συγκεκριμένη διορία και θα εφαρμοστεί μόνο αν δεν υπάρχει ανάλογη σχολή προπονητών.
Για τις επισημάνσεις του Νίκου Κακλαμανάκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι κατανοεί την επιχειρηματολογία και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Επισήμανε δε, ότι το κομβικό πρόβλημα είναι η μη λειτουργία της σχολής προπονητών σε μόνιμη βάση. «Αυτό είναι στον προγραμματισμό μας. Αν υπήρχε σε μόνιμη βάση, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα και τα υπόλοιπα θα ήταν λεπτομέρειες».
Οσον αφορά το αίτημα του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Γιώργος Βασιλειάδης παραδέχτηκε ότι είναι δίκαιο αίτημα και θα το επεξεργαστούν ώστε να βρεθεί λύση.

Οι τοποθετήσεις των εξωκοινοβουλευτικών προσώπων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή ζήτησε να μην ορίζει ο εκάστοτε υπουργός τα 7 μέλη του ΔΣ της ΕΠΕ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτό μειώνει προσωπικά όσους ασχολούνται με το κίνημα. «Εχουμε τη δυνατότητα να έχουμε το αυτοδιοίκητο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιάννης Καλαμπόκης, συμφώνησε απόλυτα με την μείωση της εγγυητικής από 25% σε 5% και το ποσό να μειωθεί σε 60.000 € από 100.000 € που ισχύει σήμερα.
Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Σταύρος Δουβής, συμφώνησε στο άρθρο 9 του σχέδιου νόμου (σ.σ. μείωση της εγγυητικής).
Ο γ.γ. της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, τόνισε ότι είναι σύμφωνος με την τακτοποίηση των αθλητικών χώρων. Όπως τόνισε, η διευθέτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Παράλληλα τόνισε ότι η αναγνώριση μιας αθλητικής ομοσπονδίας με νόμο θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, γιατί αν δεν τηρεί τα κριτήρια θα πρέπει να έρθει νέος νόμος.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμανε ότι οι Ολυμπιονίκες που έχουν διοριστεί θα πρέπει να εργάζονται σε φορείς του αθλητισμού και στην ΓΓΑ, όπου θα μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Παράλληλα ζήτησε οι σχολές προπονητών να γίνονται πιο συχνά.
Ο πρόεδρος του ΔΣ των Special Olympics, Διονύσης Κοδέλλας, εξέφρασε την ικανοποίηση των Special Olympics. «Το δικό μας το κίνημα είναι όλο εθελοντικά. Με το νομοσχέδιο αυτό θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το πρόγραμμα μας».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας, Νίκος Ζωητός, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση λύνει αρκετά προβλήματα και απλουστεύεται η όλη διαδικασία ίδρυσης ξενοδοχείων.