Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

«Θα ανοίξει ο Ασκός ο Αιόλου»!

ΠΗΓΗ: www.gavros.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το πόσο άδική ήταν η ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που τού επιβλήθηκε πρωτοβάθμια, επιχείρησε να καταδείξει ο Ολυμπιακός, κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης με τον Πλατανιά, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Στην ακροαματική διαδικασία, οι «ερυθρόλευκοι» κατήγγειλαν μεθόδευση του ΠΑΟΚ, ενώ ο Γιάννης Βρέντζος επισήμανε ότι «θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου». Η απόφαση αναμένεται να καθυστερήσει…
Ο εκ των δικηγόρων των πρωταθλητών Ελλάδας, Βασίλης Δημακόπουλος, άφησε αιχμές για ακόμη μια φορά κατά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την άσκηση πειθαρχικής δίωξης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «οι καταθέσεις των ποδοσφαιριστών και των υπόλοιπων μελών της αποστολής του Πλατανιά μπορούσαν να αξιολογηθούν μόνο αν υπήρχε αμετάκλητη δικαστική απόφαση». Ακόμη, τόνισε ότι «ενδέχεται η ποινική διαδικασία να μη φτάσει στην παραπομπή». Είπε επίσης ότι «δεν προσκομίστηκαν οι 19 καταθέσεις που υποστήριζαν ότι δεν έγινε κάτι» και κατέληξε ότι «υπήρξε κακή εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων. Η απόφαση είναι εσφαλμένη και πρέπει να ανακληθεί».

«ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο άλλος δικηγόρος των «ερυθρολεύκων», Αργύρης Λίβας, ο οποίος έκανε λόγο για μεθόδευση από πλευράς ΠΑΟΚ. «Από τις 30 καταθέσεις αξιολογήθηκαν μόνο οι 10, όμως από τις υπόλοιπες 20 προκύπτει ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Ο γιατρός του Πλατανιά καταθέτει ότι κανείς δεν του παραπονέθηκε για κάτι, ούτε δέχτηκε κλωτσιά ή μπουνιά. Υπάρχουν αντιφάσεις και μεταξύ των 10 που κατέθεσαν. Για παράδειγμα, ο κ. Μαλανδράκης, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε, το δηλώνει μόνο ο ίδιος. Αυτό ισχύει και για τον κ. Βάντερσον. Ο κ. Μαλανδράκης επίσης δηλώνει ότι προστάτευσε τους κ.κ. Παράσχο και Παπαδάκη, όμως αυτό δεν το επιβεβαιώνουν ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Υπάρχει μεθόδευση από τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να μας αφαιρεθούν βαθμοί και να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά.
Ο κ. Πουρλιoτόπουλος συναντήθηκε στα Χανιά με τους Καρυπίδη, Στάθη, οι οποίοι την επόμενη μέρα κατέθεσαν με διαφορά 20 λεπτών. Ολη η διαδικασία φούντωσε μετά το παιχνίδι Πλατανιάς – ΠΑΟΚ. Ο Αποστολόπουλος δήλωσε ότι δεν μπήκε στα αποδυτήρια, όμως μετά κατέθεσε ότι μπήκε σε αυτά και τον χτύπησαν. Ο Γιορέντε, ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκε, μόλις τελείωσε ο αγώνας αγκάλιαζε παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά το τέλος του ματς, ο αρχηγός του Πλατανιά έκανε δηλώσεις στη Nova χωρίς να κανέναν υπαινιγμό».

Μετά από ερώτηση της έδρας, ο Λίβας απάντησε ότι «ο Παράσχος δεν πηγαίνει σε συνεντεύξεις Τύπου και στέλνει τον βοηθό του, Γκουτσίδη, ο οποίος δεν ανέφερε τίποτα, μίλησε μόνο για τον αγώνα. Αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιαίτερης σχέσης Παράσχου – Γκουτσίδη. Ακόμη, ο κ. Παράσχος δεν καταθέτει τίποτα το ιδιαίτερο, αν και ήταν παρών στο περιστατικό. Ακόμη, δεν αναφέρεται τίποτα στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα».

«ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ»

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε λίγο αργότερα η αναφορά του Λίβα στην κατάθεση του Αποστολόπουλου (η οποία δεν έγινε δεκτή): «Ενώ οι υπόλοιποι παίκτες του Πλατανιά κατέθεσαν στα Χανιά, ο Αποστολόπουλος, μετά τις γνωστές δηλώσεις του, άσχετα αν η κατάθεσή του δεν έγινε δεκτή, κατέθεσε στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με προσωρινή διεύθυνση στην οδό Δεληγιάννη, που βρίσκεται στην Κάτω Τούμπα. Επαναλαμβάνω, στην Κάτω Τούμπα! Κι όλα αυτά ενώ στη Θεσσαλονίκη δήλωνε άλλη διεύθυνση».

«Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΦΟΤΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Πειραιωτών, Γιάννης Βρέντζος είπε ότι «ο παρατηρητής του αγώνα αναφέρεται μόνο σε φραστικές αντεγκλήσεις» και, πάνω σε αυτό, ο Β. Δημακόπουλος πρόσθεσε ότι «το πρωτοβάθμιο όργανο, αναφορικά με την έκθεση του παρατηρητή, αξιολόγησε ότι δεν υπήρχε λόγος για επιβολής ποινής».
Ο Γ. Βρέντζος συνέχισε: «Διαιτητής, παρατηρητής και Αστυνομία δεν αναφέρουν τίποτα. Κανείς δεν αγανακτεί από τους συμμετέχοντες και μετά από 20 μέρες οι 10 από τους 30 λένε ότι κάτι έγινε. Θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Θα έρχονται 30 για να καταθέτουν και μετά θα εξετάζεται τι λένε η Αστυνομία, ο παρατηρητής και οι άλλοι. Ακόμη, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις επικυρώθηκε η βαθμολογία ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ανέφερε: «Ηρθαν όλοι μετά τον αγώνα και μού έδιναν συγχαρητήρια».