Υπόθεση Μοντέστο: Μια ποινή που δεν έπρεπε να υπάρχει – Παρέμεινε η απόφαση-σκάνδαλο

***Τη στιγμή που ο Βρακάς τιμωρήθηκε με διαγραφή, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε τη μία αγωνιστική στον Ολυμπιακό
***Μειώθηκε η ποινή στον Κορσικανό

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ενώ αναμένεται η απόφαση εξαιτίας της σκευωρίας του αγώνα με τον Πλατανιά (που αν δεν πέσει η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών θα είναι σκάνδαλο), τελεσίδικα ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τη σεζόν με δύο αγωνιστικές χωρίς την παρουσία θεατών του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η μία από το πρώτο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρέμεινε και η απόφαση-σκάνδαλο της μίας αγωνιστικής από τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ότι ο παρατηρητής του συγκεκριμένου αγώνα (και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου) Κώστας Βρακάς «εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του και εν γνώσει του παρέλειψε να βεβαιώσει αληθή γεγονότα που συνέβησαν ενώπιών του και αντιστρόφως βεβαίωσε ψευδώς γεγονότα που ουδέποτε έλαβαν χώρα», αλλά και τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ! Μάλιστα ο εν λόγω παρατηρητής τιμωρήθηκε πρωτόδικα με 15 μήνες διαγραφή από τον πίνακα, επειδή θεωρήθηκε ότι δεν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του.
Παρ’ όλα αυτά η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή της μίας αγωνιστικής. Αντίθετα μειώθηκε στους τέσσερις μήνες (από 15) η τιμωρία της απαγόρευσης εισόδου του Μοντέστο στους αγωνιστικούς χώρους και το πρόστιμο έπεσε στις 20.000 ευρώ από τις 30.000.
Ο Βρακάς δεν είδε τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων του Ολυμπιακού, όμως θυμήθηκε να γράψει στην έκθεσή του ότι ο Μοντέστο τον έπιασε από το πρόσωπο και του είπε «θα δεις τι θα πάθεις». Θυμίζουμε ότι ο Κορσικανός διέψευσε τα παραπάνω, ενώ δεν απαντήθηκε το ερώτημα σε ποια γλώσσα τα είπε.
Για να δείτε τη διαφορά, ή καλύτερα τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στην αθλητική δικαιοσύνη, άσχετα αν πρόκειται για διαφορετικές δικαστικές επιτροπές. Στις 8 Ιουνίου απολογήθηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Superleague ο γιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος και ο Λούμπος Μίχελ, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Το απολογήθηκαν είναι σχετικό, καθώς αυτό έγινε μέσω των δικηγόρων τους. Ο Γιώργος Σαββίδης επειδή σύμφωνα με το φύλλο αγώνα έβρισε τον διαιτητή Καλογερόπουλο (Αθηνών), μετά το τέλος του ματς των πλέι οφ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-3 και ο δεύτερος, ο οποίος τελευταία καλείται συχνά σε απολογία για διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα, αυτήν τη φορά επειδή αποκάλεσε «μαφία» τη Superleague.
Διαβάστε τις αποφάσεις:
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.
Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. ΣΑΒΒΙΔΗ τη χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, καθώς και την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών.
Τέλος επιβάλλει στον κ. L. MICHEL τη χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, καθώς και την ποινή της απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών.