Δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΑΧΕΠΑ για τα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα

Μια σημαντική δωρεά από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα προσέφερε εξοπλισμό στο Ιατρείο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Το συγκεκριμένο Ιατρείο εξυπηρετεί περίπου 600 ασθενείς και με τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ύψους 75.000 ευρώ στη μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη, πλέον υπάρχει εξοπλισμός που θα παρακολουθούνται οι ασθενείς στη Θεσσαλονίκη και να μην είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Αθήνα για εξετάσεις.
Αυτό, μάλιστα, δήλωσε και η πρόεδρος του Συλλόγου Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές», Χρυσούλα Τσικριτσίδου. Αναλυτικά:
«Χάρη στην προσφορά αυτή το ιατρείο εξοπλίστηκε με έναν υπερηχοκαρδιογράφο τελευταίας τεχνολογίας, ένα τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, έναν 12κάναλο καρδιογράφο και δύο σύγχρονα holder. Οι ανάγκες των νοσοκομείων και των πολύπαθων ατόμων με συγγενείς καρδιοπάθειες είναι μεγάλες. O Σύλλογός μας προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών αυτών, βοηθώντας ώστε η διάγνωση και η παρακολούθηση να γίνεται στην Θεσσαλονίκη. Με τον τρόπο αυτό πλέον οι γονείς και τα παιδιά δεν υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα για εξετάσεις και να υφίστανται μεγάλη σωματική και οικονομική ταλαιπωρία».

Υπενθυμίζουμε και την τεράστια προσφορά στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».