Περί της πρόσθετης παρέμβασης στο ποδόσφαιρο

***Με την σημερινή απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διαφύλαξε την ποδοσφαιρική αυτονομία και ανεξαρτησία στο ποδόσφαιρο
Είχαμε ρητώς καταγράψει και δημοσιοποιήσει την εκτίμηση, πως στην ποδοσφαιρική κανονιστική πραγματικότητα πρόσθετη παρέμβαση τρίτου μπορεί να ασκηθεί και να γίνει αποδεκτή μόνο σε δύο περιπτώσεις. Πρώτη, εφόσον ο ασκών την πρόσθετη παρέμβαση μετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα για τον οποίο προκύπτει πειθαρχική διαδικασία και δεύτερη, εάν προκύπτει ένσταση του άρθρου 23 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων (ΚΑΠ) Επαγγελματικών Ομάδων, πάντα με τον περιορισμό του ειδικού βαθμολογικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό προκύπτει από τον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα.
Είχαμε προκρίνει πως, με βάση την παραπάνω εκτίμηση, πως η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση του αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων Ολυμπιακός - ΑΕΚ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς δεν καλύπτει καμία από τις ως άνω προϋποθέσεις, και θα απορριφθεί. Ακόμη και όταν η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή, προς τεράστια έκπληξη όλων, την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαμε την βεβαιότητα ότι πρόκειται για μια "πολιτική απόφαση" υπό το βάρος αφόρητων πολιτικών και άλλων πιέσεων που ασκήθηκαν και ότι στην εκδίκαση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων αυτή η πρόσθετη παρέμβαση θα απορριφθεί και θα αποκατασταθεί η κανονιστική τάξη.
Όντως, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων δικαίωσε απολύτως τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις μας, αποκατέστησε την τρωθείσα κανονιστική τάξη και επανέφερε τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση.
Το σημαντικότερο; Διατύπωσε ρητώς το κανονιστικό περιβάλλον για ανάλογες πρόσθετες παρεμβάσεις στο άμεσο και απώτερο μέλλον, διαφυλάσσοντας, ταυτόχρονα, την αυτονομία του ποδοσφαιρικού πειθαρχικού δικαίου έναντι της τακτικής δικαιοσύνης και των δικών της ιδιαιτεροτήτων.
Αυτή η περιφρούρηση της ποδοσφαιρικής αυτονομίας και ανεξαρτησίας πρέπει να είναι το ζητούμενο σε όλες τις ποδοσφαιρικές ενέργειες και αποφάσεις, να διαπερνάει όλες τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες εξελίξεις και να καθοδηγεί όσους επιμένουν, σε πείσμα των καιρών, να παραμένουν ενεργοί υπερασπιστές της Ρήτρας Ανεξαρτησίας του αθλήματος.
Με την σημερινή απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων αυτό ακριβώς διαφύλαξε και ενίσχυσε.

Υ.Γ. Διαβάζετε με μεγαλύτερη προσοχή αυτή εδώ τη γωνία της ενημέρωσης. Κάτι έχει να προσφέρει σε όποιον την παρακολουθεί.