Πολιτικό ντέρμπι για «το πέτσινο γκολ του ΠΑΟΚ» - Μητσοτάκης: «Η όποια "παράγκα" στο ποδόσφαιρο, πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι οι φίλαθλοι καθόμαστε»

***«Το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
***Η απάντηση του Μαξίμου

Η νέα επίθεση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Ιβάν Σαββίδη αλλά και η δήλωσή του ότι «ο ΠΑΟΚ δεν χρειαζόταν ένα πέτσινο γκολ για να κερδίσει το Κύπελλο» ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο. Παράλληλα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άφησε αιχμές για «παράγκα» στο ποδόσφαιρο αλλά και «για πιθανές πολιτικές παρεμβάσεις» στη δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί ο τελικός.
Για τον τελικό, στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είδα τον αγώνα και στενοχωρήθηκα. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά όχι οπαδός. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Η εικόνα του τελικού ήταν θλιβερή, με ένα ακατάλληλο γήπεδο, ένα ματς που δεν έπρεπε να διεξαχθεί τελικά. Στο γήπεδο ήταν μόνο χούλιγκαν και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Δε θα σταθώ στη διαιτησία, το επισημάνατε κι εσείς.΄ Αλλά αυτή η εικόνα δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα. Σκεφτόμουν ποιο νέο παιδί, που αγαπά το ποδόσφαιρο, θα θελήσει να δει αυτό το θέαμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα ελκυστικό προϊόν και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι ομάδες, αλλά και η πολιτεία που για να διεξαχθεί το παιχνίδι σφύριζε αδιάφορα. Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού, αλλά έχω πάει στην Τούμπα 17 ετών».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διαιτησία, στην παράγκα και στη δικαιοσύνη: «Ο ΠΑΟΚ μάλλον είχε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ εφέτος. Άρα δε χρειαζόταν ένα ‘πέτσινο γκολ’ για να κερδίσει.  Η όποια "παράγκα" στο ποδόσφαιρο, πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι οι φίλαθλοι καθόμαστε. Το ποδοσφαιρικό προϊόν υπονομεύεται από πιθανές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, από το ότι δεν μπορούν οικογένειες με παιδιά να πάνε γήπεδο και άρα κόβονται λιγότερα εισιτήρια, από το ότι δε θα μπορούμε να πάμε στο Champions League και άρα λιγότερα έσοδα. Εχουν μεγάλη ευθύνη η πολιτεία και οι παράγοντες των ομάδων».
Κληθείς να σχολιάσει εκ νέου τη συνέντευξη Σαββίδη, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι σε μία δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια την άποψη του, υποστήριξε όμως ότι υπάρχει θέμα όταν μία τέτοια συνέντευξη δίδεται τέσσερις ημέρες μετά από μία τροπολογία, που όπως είπε χάρισε 38 εκ ευρώ από πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ με παρέμβαση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πάνου Καμμένου.  «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις, ούτε εκφοβισμούς, ούτε εκβιασμούς. Η Δημοκρατία χρειάζεται κανόνες και θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε αναφερόμενος στη δήλωση Σαββίδη ότι ένας επιχειρηματίας χρειάζεται ένα ΜΜΕ: «Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι χρειάζονται ΜΜΕ για προστασία. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής. Αγοράζω ένα μέσο και ασκώ πολιτική πίεση για να μπορώ να εξυπηρετούμαι επιχειρηματικά. Μάλιστα είναι η πρώτη τέτοια δημόσια ομολογία που ακούω».
Επίσης δήλωσε: «Όταν αγοράζει κάποιος μία επιχείρηση την αγοράζει έχοντας γνώση των οικονομικών δεδομένων και ο Σαββίδης γνώριζε πολύ καλά τι αγόραζε. Αυτά ρυθμίζονται πριν. Εάν η κυβέρνηση ερχόταν τότε και έλεγε ότι υπάρχει ένα ζήτημα, να το αντιμετωπίσουμε από πρίν, θα έλεγα ότι δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα. Εκ των υστέρων όμως, ρυθμίσεις με ξεκάθαρο πολιτικό αντάλλαγμα να αποκτήσει ο κ.Σαββίδης μέσο για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση, σημαίνει ότι θα έχουμε ΜΜΕ με συγκεκριμένη γραμμή που θα αποτελεί το γραμμάτιο του επιχειρηματία προς την κυβέρνηση».
Ο αρχηγός της ΝΔ επίσης χαρακτήρισε αστείο να ταυτίζεται ένας άνθρωπος με μία έννοια όπως ο ποντιακός ελληνισμός.  
Και κατέληξε: «Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα δε θα το αποφασίσει κανένας κ.Σαββίδης, αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

“Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε «πρωινάδικο», όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με «πέτσινο» γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας” αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. “Το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη. Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!” καταλήγει.