Αποφάσεις-σκάνδαλο υπέρ ΑΕΚ και κατά Ολυμπιακού για Μοντέστο

***Πάλι καλά που δεν τιμώρησαν τους «ερυθρόλευκους» για τα καπνογόνα και τις κροτίδες στο Ολυμπιακό Στάδιο από οπαδούς των γηπεδούχων

Με δυο μέτρα και δυο σταθμά φαίνεται πως εκδικάζει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Απόδειξη οι αποφάσεις που έβγαλε για τον ημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με την εξής ποινή: «ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ». Οπως θα δείτε παρακάτω κανονικά η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε κληθεί και με βάση το άρθρο 29, για τη βία, όπως κλήθηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς.
Ο Ολυμπιακός για τη δήθεν χειρονομία στο Μοντέστο τιμωρήθηκε με: «α) χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 €), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, και β) την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) μηνών».
Εχουμε και λέμε: Η ΑΕΚ για καπνογόνα, κροτίδες κτλ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ και ο Ολυμπιακός για δήθεν χειρονομία του Μοντέστο στον παρατηρητή και δήθεν ότι του είπε «θα δεις τι θα πάθεις», αν και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστας Βρακάς στην έκθεσή του δεν διευκρινίζει σε ποια γλώσσα του απευθύνθηκε καθώς ο Κορσικανός μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν τους έβαλε να πληρώσουν και το πρόστιμο στην ΑΕΚ.
Όμως, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (που άσκησε δίωξη στον Ολυμπιακό για εκτεταμένα επεισόδια στο πρώτο με βάση την έκθεση της αστυνομίας, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό δεν προβλέπεται) και ο παρατηρητής αγώνα σφύριξαν αδιάφορα στα επεισόδια σε βάρος παικτών και μελών της αποστολής του, παρότι υπάρχουν ντοκουμέντα, δηλαδή φωτογραφίες και βίντεο. Σφύριξε αδιάφορα και στο …πέσιμο των οπαδών της ΑΕΚ στον Μοντέστο που κατάγγειλαν οι «ερυθρόλευκοι», λογικά θα υπέθεσαν (αν λάβουμε υπόψη το υψηλό πρόστιμο και την ποινή έδρας) ότι ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού!!!!
Ας δούμε λοιπόν πόσο σωστός ήταν ο παρατηρητής πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου Κώστας Βρακάς με βάση την καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακός εναντίον του, αφού του καταλογίζει ένα σωρό παραλείψεις.
Σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο παρατηρητής του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός «εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά του και «εν γνώσει του παρέλειψε να βεβαιώσει αληθή γεγονότα που συνέβησαν ενώπιων του και αντιστρόφως βεβαίωσε ψευδώς γεγονότα που ουδέποτε έλαβαν χώρα».
Χαρακτηριστικές αποδείξεις για τα παραπάνω, πάντα σύμφωνα με το υπόμνημα του Ολυμπιακού, είναι:
-«Παρέλειψε να βεβαιώσει τους προπηλακισμούς, τις εξυβρίσεις και τις απειλές που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της αποστολής της ομάδας μας από οπαδούς της ΠΑΕ ΑΕΚ και από «δήθεν» διαπιστευμένα άτομα»…
-«Παρέλειψε να βεβαιώσει εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, και την παραμονή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και τους προπηλακισμούς τις ύβρεις και τις απειλές σε βάρος μελών της αποστολής του Ολυμπιακού κατά την αποχώρησή τους προς τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα».
-«Βεβαίωσε ψευδώς» πως όταν ο κ. Παναγόπουλος, υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, όταν (55’) του επεσήμανε παρουσία οκτώ ατόμων στο περιβάλλοντα χώρο ότι επρόκειτο για άτομα που είχαν διαπιστεύσεις, «ενώ όπως προκύπτει από το προσκομιζόμενο υλικό υπήρχαν καθό λη τη διάρκεια του αγώνα δεκάδες άτομα, μερικά εκ των οποίων δεν έφεραν διαπίστευση και προέβησαν σε ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς εις βάρος των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού».
-«Βεβαίωσε ψευδώς» ότι απλά δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ διαπιστευμένων της ΑΕΚ και ατόμων από την αποστολή του Ολυμπιακού, τη στιγμή που «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επίθεση και υπήρξαν βιαιοπραγίες από οπαδούς της ΑΕΚ σε βάρος παικτών των Πειραιωτών, όπως προκύπτει από το προσκομιζόμενο υλικό».
-«Βεβαίωσε ψευδώς» ότι στο τέλος του ματς ο Μοντέστο κινήθηκε εναντίον του.
-Παρέλειψε να βεβαιώσει φραστικές επιθέσεις και τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν στη μικτή ζώνη οι Σάββας Θεοδωρίδης, Καραπαπάς, Δουρέκας και ο Λεμονής στα αποδυτήρια.
-«Βεβαίωσε ψευδώς» ότι ερίφθησαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ τέσσερις κροτίδες και ανάφθηκαν 130-150 πυρσοί, ενώ από την έκθεση της αστυνομίας προκύπτει ότι έριξαν 200 κροτίδες, 30 καπνογόνα και 190 φωτοβολίδες.
Ένα ακόμη σκάνδαλο είναι ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ που δεν είχε να προσφέρει κάτι στην υπόθεση. Στην Εφέσεων, αν ο ΠΑΟΚ επιμείνει, θεωρείται δεδομένο ότι θα απορριφθεί, με βάση και την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για τον ίδιο αγώνα, καθώς δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό. Απλά άφησε τους Θεσσαλονικείς να κάνουν… σόου μέσω δημοσιευμάτων σε φιλικές ιστοσελίδες τους.
Όμως, και για τον παρατηρητή αγώνα Κώστα Βρακά, πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου ο Ολυμπιακός κατάγγειλε συγκεκριμένα πράγματα (στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και στην ίδια την Πειθαρχική Επιτροπή):
 «Αφενός ο  υιός του Γεώργιος Βρακάς είναι εκπαιδευόμενος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αριθμό δελτίου 1367565, αφετέρου ότι ίδιος διατηρεί στενές σχέσεις με στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολυμπιακός στην καταγγελία.
Επίσης, προσθέτει ότι βρίσκεται στο στενό πυρήνα των υποστηρικτών του Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ, τον οποίο στηρίζει ο ΠΑΟΚ. Ενας ακόμη από τους πολλούς λόγους που ο Ολυμπιακός ζητεί την οριστική διαγραφή του από τους πίνακες είναι ότι πρόσφατα ο κ. Βρακάς τίμησε τον κ. Γραμμένο στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Ηπείρου, ενώ έλαβε μέρος και σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στο «Μακεδονία Παλλάς», ξενοδοχείο συμφερόντων Σαββίδη, παρουσία του τελευταίου.

Μια ακόμη απόδειξη των καλών σχέσεων του Βρακά με τον ΠΑΟΚ είναι ότι «συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της παράταξης του  κ. Γραμμένου μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Μάκη Γκαγκάτση στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2016». 
Η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά Βρακά έγινε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας ενώ ζητείται η οριστική διαγραφή του, καθώς άλλοι για λιγότερο σοβαρά παραπτώματα βγήκαν εκτός πινάκων παρατηρητών αγώνων.