Ούτε τυχαία ορίζονται οι Σιδηρόπουλοι και οι Μάνταλοι ούτε τυχαία σφυρίζουνε

*** OBSERVER: Προφανώς ο παρατηρητής Βρακάς, που έγραψε ότι ο Μοντέστο του είπε «θα δεις τι θα πάθεις», έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στη Σορβόνη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

ΣΤΟ ελληνικό ποδόσφαιρο, βέβαια, παίζουν μπάλα και οι διαιτητές. Και πολύ καλή μπάλα μάλιστα. Ξεκινάει το ματς της Τετάρτης, σχεδόν με τη σέντρα τρώει έναν ο Σιμόες. Καθαρή κίτρινη, γαργάρα ο Σιδηρόπουλος επειδή είναι νωρίς. Κάνει ακριβώς το ίδιο στη συνέχεια ο Ρομαό, κίτρινη ο Σιδηρόπουλος.
Πατάει με πρόθεση ο Βράνιες τον Μάριν, με τους συμπαίκτες του να του βάζουνε χέρι, μπροστά ο Σιδηρόπουλος, καθαρή κόκκινη η φάση, δεύτερη φορά γαργάρα και βγάζει την κίτρινη. Ούτε φάουλ δεν έδωσε. Κι επειδή είναι πολιτικάντης, δεν βγάζει προς το τέλος του ματς δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στον Ρομαό.
Και για να κερδίσει τις εντυπώσεις, βγάζει έξω στα χασομέρια τον Ανέστη. Κι είναι και το πρώτο ματς. Το κοντρόλ του Πατίτο με το χέρι στο 2-1. Ούτε ο Παπαπέτρου είδε τίποτα ούτε ο Κύζας που είχε μπροστά του τη φάση. Θα μου πείτε τώρα ότι για να δεις αν ήτανε ή δεν ήτανε χέρι, χρειαστήκανε πέντε ριπλέι.
Μα αυτή ακριβώς είναι η αβάντα του διαιτητή: Ο,τι στο «είναι, δεν είναι», δίνει ό,τι γουστάρει. Στο «είναι, δεν είναι» χέρι του Βιγιαφάνες, πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Στο «είναι, δεν είναι» χέρι του Πατίτο, γκολ και φύγαμε για τη σέντρα. Εκεί που έχει κάποιο περιθώριο ο Σιδηρόπουλος στο «είναι, δεν είναι» κόκκινη του Βράνιες, βγάζει την κίτρινη και ψάξε εσύ το κουτί με τα σπίρτα.
Στο «είναι, δεν είναι» πέναλτι και κόκκινη ΑΕΚ-Πλατανιάς, έβγαλε την κόκκινη και με τα δύο χέρια. Κι όταν αυτά τα «είναι, δεν είναι» που γέρνουνε πάντα μονόπαντα, είναι πολλά, κάποιος τη μανιπουλάρει τη δουλειά. Δεν γίνονται τυχαία. Ούτε τυχαία ορίζονται οι Σιδηρόπουλοι και οι Μάνταλοι ούτε τυχαία σφυρίζουνε.

OBSERVER: Προφανώς ο παρατηρητής Βρακάς, που έγραψε ότι ο Μοντέστο του είπε «θα δεις τι θα πάθεις», έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στη Σορβόνη.