Σκέψεις για μια πολύ αυστηρή ποινή

***Τι θα μείνει στο τέλος; Η απόγνωση των εξυγιαντών, η παραμυθία των εξομαλυντών, η βεβαιότητα του Ολυμπιακού και η εκτός πάσης κανονιστικής πρόβλεψης απόφαση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη
Η απόφαση της συγκροτούμενης από τακτικούς δικαστές Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ είναι μια ... αντιστασιακή απόφαση. Η ίδια η απόφαση, το σκεπτικό της, οι (ανύπαρκτοι) κανονισμοί στους οποίους εδράζεται, η αποδοχή (κραυγαλέων) παρατυπιών ( όπως π.χ. η μαρτυρία του β΄ παρατηρητή αγώνα όταν αυτός βρίσκεται στο γήπεδο με συγκεκριμένη θεσμική ιδιότητα και απαγορεύεται να καταθέτει ως μάρτυρας ή η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δεν προβλέπεται από πουθενά) και το "δια ταύτα" συνθέτουν μια δικαστική απόφαση "ιστορικής σημασίας" και εξαιρετικά σημαντική ως όαση αντίστασης στην χούντα των νεοκομμουνιστών.
Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, που εμπιστεύεται (ακόμη) την διάκριση των εξουσιών, υπερασπίζεται τα χαρακτηριστικά της αστικής δημοκρατίας και προσβλέπει θεσμικά  σε εστίες αντίστασης, ειδικώς στο χώρο της δικαιοσύνης, θα πρέπει να αισθάνεται καλύτερα. Αποδείχθηκε, ότι στον πολύπαθο δικαστικό χώρο, όπου οι πιέσεις που ασκούνται, ειδικά από τους περί και εντός της κρατικής/κυβερνητικής εξουσίας, είναι ικανές να συνθλίψουν προσωπικότητες, αξίες και ζωές, επιβιώνουν ακόμη, σε πείσμα των πολλαπλών εστιών κυβερνητικού φασισμού, άνθρωποι που ξέρουν (και μπορούν) να αντιστέκονται, έστω και αν χρειάζεται την αντίστασή τους αυτή (δηλαδή την εμμονή τους στο νόμο και τον κανονισμό) να την διανθίζουν με στοιχεία επικοινωνίας και με νομικές ακροβασίες, που όμως δεν αναιρούν την ουσία.
Κι η ουσία είναι μια. Η υπόθεση πρωτάθλημα έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα και πρωταθλητής είναι ο Ολυμπιακός. Τελεία και παύλα. Η ποινή καθεαυτή είναι απολύτως μαχητή, είναι πλέον ή βέβαιο πως θα πέσει ( θα συντριβεί) στη διαδικασία της έφεσης και θα καταλήξει, μέσω της επίσημης δικαστικής διαδικασίας, στα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς όρια.
Τι θα μείνει στο τέλος; Η απόγνωση των εξυγιαντών, η παραμυθία των εξομαλυντών, η βεβαιότητα του Ολυμπιακού και η εκτός πάσης κανονιστικής πρόβλεψης απόφαση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη σε βάρος των ερυθρολεύκων για εκτεταμένα επεισόδια, όταν αυτή δεν προκύπτει από καμία έκθεση ποδοσφαιρικού οργάνου ( διαιτητή, παρατηρητή κ.λ.π.), εδράζεται μόνο στην έκθεση της αστυνομίας και δεν πληρεί, σε καμία περίπτωση, το γράμμα του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, δηλαδή (ακόμη και αν δεχθεί κάποιος ότι έγιναν επεισόδια) δεν εμπλέκονταν σημαντικός αριθμός ατόμων.
Γιατί η τιμωρία του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο ποσοστό της εκεί οφείλεται. Σε αυτή, ακριβώς, τη δίωξη.

Υ.Γ. Ορθώς ο Ολυμπιακός χαρακτηρίζει πολύ αυστηρή την ποινή και προαναγγέλλει έφεση. Είναι πάρα πολύ αυστηρή η ποινή. Δεν είναι, όμως, σε καμία περίπτωση αυτή που σχεδίαζε, επεδίωκε και προέβλεπε (και για την οποία συστηματικά, σκληρά και έντονα πίεζε όλες αυτές τις μέρες απειλώντας προς κάθε κατεύθυνση) το σύστημα. Κι αυτό είναι μια πρώτη, μεγάλη νίκη των ερυθρόλευκων, που θα ολοκληρωθεί όταν η ποινή συρρικνωθεί και καταλήξει στις πραγματικές της διαστάσεις.