Η αλαζονεία του Σαββίδη είναι τόσο μεγάλη που θέλει δικαιοσύνη με δικούς του κανόνες

***Γιατί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέλει να προκαλεί όλους τους υπόλοιπους;
***Η επίθεση στους δικαστές ξεπέρασε κάθε όριο, ενώ εκκωφαντική είναι η σιωπή των αμνών
***Η  ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν απάντησε ενώ δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών λειτουργών
***Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής θα κάνει κάποιο σχόλιο;
Ο τίτλος του κειμένου είναι απόλυτα ρεαλιστικός. Ο ΠΑΟΚ το απέδειξε με τους χειρισμούς του στην εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, αφού επιχείρησε να επιβάλλει δικούς του όρους στην ακροαματική διαδικασία, οι οποίοι δεν προβλέπονται από τους κανονισμούς, γκαζώνοντας, με τη συμπαράσταση της προπαγάνδας, με σκοπό να αφαιρεθούν βαθμοί από τους «ερυθρόλευκους».
Όλα αυτά για να σας βάλουμε στο κλίμα, ενόψει της έφεσης αφού τα… γκάζια θα παραμείνουν στο τέρμα, και με την ευκαιρία των δηλώσεων του Σαββίδη που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Ο πρόεδρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης θέλησε να παραδώσει… μαθήματα δικαιοσύνης, επειδή δεν έγινε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ, δηλαδή να πάρει πρωτάθλημα στα χαρτιά. Ο λόγος είναι ότι από κανέναν κανονισμό δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών για τον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με όσα προκύπτουν από τα επίσημα έγγραφα με τα οποία «δικάζονται» τα πειθαρχικά παραπτώματα (φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή).
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν το βάζει κάτω. Δεν ασχολείται με τα της ομάδας του και τα επιχειρηματικά του θέματα. Προσπαθεί να επηρεάσει καταστάσεις, καθώς αυτός θεωρούμε πως είναι ένας από τους λόγους που δήλωσε το εξής: «Είδαμε ότι δυστυχώς, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και το δικαστικό σύστημα είναι άρρωστο. Και το σύστημα της εισαγγελίας είναι άρρωστο».
Ναι, έτσι ακριβώς προκάλεσε ο …επαναστάτης Ιβάν Σαββίδης, φτάνοντας σε ένα δικαστικό παραλήρημα. Αν κάποιος άλλος έκανε τέτοια δήλωση θα είχαμε σφοδρές αντιδράσεις και όχι τη… σιωπή των αμνών! Δεν απάντησαν ούτε η ΠΔΕ/ΕΠΟ, παρότι ο πρόεδρος της Διοικούσας κ. Δρόμος μιλά άπταιστα ρωσικά, ίσως δεν απάντησε για να μη χαλάσει τις σχέσεις του, επειδή φέρεται να είναι τακτικός συνομιλητής του προέδρου του ΠΑΟΚ.
Δεν απάντησε και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.  Οι κ.κ. Κοντονής, Παπαγελόπουλος (αρμόδιοι για τη δικαιοσύνη) και ο κ. Βασιλειάδης (αρμόδιος για τον αθλητισμό) δεν έχουν κάτι να σχολιάσουν;
Γιατί αδιαφορούν στη στοχοποίηση των δικαστών.
Με ποια λογική ο Σαββίδης θέλει να επιβάλει τους δικούς του κανόνες; Δηλαδή, δικαιοσύνη είναι μόνο ότι βολεύει τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ, επικαλούμενοι πάντα μια δήθεν μόνιμη αδικία; Γιατί προσπαθεί να την επηρεάσει;
Ολες οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη είναι γνωστές, αφού έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 27/04, όταν ακόμα βούιζαν τα αυτιά του Βιγιαφάνιες από την κροτίδα που του έριξαν. Ηταν κροτίδα εξυγίανσης αυτή, χαρακτηρισμό που κάποιος θα μπορούσε να δώσει κάποιος και για τις δηλώσεις. Όμως, αν έπεφτε σε άλλο γήπεδο θα ίσχυε η δικαιοσύνη του προέδρου του ΠΑΟΚ.
Αν κάποιος βάλει τις δηλώσεις δίπλα σε αυτές του Μαρινάκη φαίνεται και η μεγάλη διαφορά από άποψη ρεαλισμού. Επίσης, φαίνεται πως υπάρχει και μια ακόμη διαφορά: Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έκανε τις δηλώσεις μετά την κατάκτηση του έβδομου σερί πρωταθλήματος, ενώ ο Σαββίδης δεν πήρε τίποτα! Άλλο η πρόκριση στον τελικό, άλλο το Κύπελλο.
Και πόσες διαιτησίες σε στιλ Κύζα να ξαναγίνουν;
Λόγια για να χαϊδέψει τα αυτιά των οπαδών της ομάδας του, στο… ρυθμό της ρήσης του Γούντι Αλεν ότι «το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα». Όμως, υπάρχει κι ένα άλλο ρητό:

Μην ξεχνάς πως όταν δείχνεις με το δάχτυλό σου σε κάποιον, τα τρία σου δάχτυλα δείχνουν τον εαυτό σου.
Λ. Νάιζερ

Όπως και ένα ακόμη:
Αν χρειάζεται να θυμίσεις ότι εσύ κάνεις κουμάντο, τότε, πιθανότατα, δεν κάνεις εσύ κουμάντο.
Μανώλης Δουκίδης