Ο Σιδηρόπουλος πήρε άδεια από την ΚΕΔ για να μιλήσει σε διάλεξη λίγες ώρες πριν σφυρίξει ΑΕΚ-Ολυμπιακός; - Τελειώσατε αλλά σοβαρευτείτε έστω και αργά (μαζί και ο …κορυφαίος!)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Το ΙΙΕΚ American δίνει πάσα… στους Διαιτητές

www.iekamerican.gr

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μια εξαιρετική Διάλεξη με τίτλο “Νέοι, Αθλητισμός και Διαιτησία“. Στο Πάνελ Ομιλητών ο κ. Χαράλαμπος Μοιραδωράκης, Εκπαιδευτής 1ης Κατηγορίας ΕΠΟ – Μέλος ΕΠΣΠ, ο γνωστός διεθνής Διαιτητής και Μέλος της Ένωσης Δωδεκανήσου κ. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος και ο κ. Γεώργιος Παπανδριόπουλος, Βοηθός Διαιτητής, Μέλος της Ένωσης Πειραιά. Τη Διάλεξη συντόνιζε ο κ. Νίκος Οικονομόπουλος, Αθλητικός Συντάκτης της ΕΡΤ και Καθηγητής Δημοσιογραφίας της Σχολής μας, ο οποίος προέβη σε μια πρώτη ανάλυση της σημασίας του αθλητισμού, αλλά και της υγιούς “κουλτούρας”
που πρέπει να δημιουργηθεί στο ζήτημα της αντιμετώπισης τόσο του αθλητισμού γενικότερα, όσο και του ρόλου των Διαιτητών ειδικότερα.
Ο πρώτος ομιλητής, ο κ. Μοιραδωράκης, αναφέρθηκε στο μεγαλείο και τα ιδεώδη του Αθλητισμού, στη σημασία της Παιδείας για το “χτίσιμο” του φίλαθλου πνεύματος των νέων ανθρώπων και, τέλος, περιέγραψε το δύσκολο έργο του Διαιτητή και του ρόλου του στην ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων.
Κατόπιν, το λόγο έλαβε ο γνωστός διεθνής διαιτητής κ. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, η παρουσία του οποίου τίμησε ιδιαίτερα τη Σχολή μας, καθώς σε λίγες ώρες πρόκειται να διαιτητεύσει στον Ημιτελικό Αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – Ολυμπιακού (στον οποίο φυσικά θα κερδίσει η ΑΕΚ…)! Ο κ. Σιδηρόπουλος παρουσίασε βίντεο με φάσεις από διάφορους αγώνες, σε κάποιους εκ των οποίων ήταν και ο ίδιος διαιτητής, επεξηγώντας με λεπτομέρειες τις διάφορες αποφάσεις των συναδέλφων του, αλλά και του ιδίου, ζητώντας μάλιστα από τους σπουδαστές την άποψή τους!
Ο κ. Σιδηρόπουλος,επίσης εξήγησε τις δυσκολίες που συναντά ένας επαγγελματίας διαιτητής, δυσκολίες όχι μόνο επαγγελματικές, αλλά και προσωπικές, αφού πολλές φορές αναγκάζεται να λείπει από την οικογένεια και το σπίτι του για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Τέλος, το λόγο πήρε ο κ. Παπανδριόπουλος, ο οποίος επεξήγησε κι εκείνος διάφορες φάσεις αγώνων, με σκοπό να ενημερώσει τους σπουδαστές για τις πραγματικά “δύσκολες” στιγμές ενός Ποδοσφαιρικού αγώνα που μπορεί να συναντήσει ένας διαιτητής στην καριέρα του.
Οι σπουδαστές, παρά το γεγονός ότι η Διάλεξη κράτησε πάνω από 3 ώρες, έμειναν καθηλωμένοι, ενθουσιάστηκαν με τους ομιλητές, έθεσαν πολλές ερωτήσεις και στο τέλος φωτογραφήθηκαν μαζί τους!
ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ: Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία να μιλούν οι διαιτητές σε νέα παιδιά. Όμως, αυτό πρέπει να γίνεται ανήμερα των αγώνων;

Υ.Γ.: Τα παιδία παίζει…