Προσβολή για τη χώρα και για το ποδόσφαιρο

***Πολλά και περίεργα κυκλοφορούν ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ 
Πολλά και περίεργα κυκλοφορούν ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ που θα γίνουν τον Ιούνιο, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της FIFA η θητεία της διοικούσας λήγει στις 31 Μάϊου. Το ένα σενάριο είναι οι παχυλώς και προκλητικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, αμειβόμενοι παράγοντες να μείνουν στις θέσεις τους σε ρόλο επιτηρητών, φυσικά για το …καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν και δεν πρόσφεραν τίποτα, πέραν από τις απολύσεις υπαλλήλων και μια διαιτησία (σ.σ. με βασικούς υπεύθυνους τους Κουτσοκούμνη, Τριτσώνη και Κουκουλάκη), όπου έχουμε ομάδες που μόνιμα ευνοούνται και άλλες μόνιμα αδικούνται. Στις τελευταίες δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Α, ξεχάσαμε! Τώρα τα λάθη τα βαφτίζουν ανθρώπινα, όμως δείτε τη βαθμολογία για τα πλέι οφ πριν από 1-2 μήνες, δείτε την και τώρα, κάντε συγκρίσεις και θα καταλάβετε.
Ένα άλλο (βασικό) σενάριο, είναι η διαιτησία να παραμείνει υπό την επιτήρηση της FIFA, δηλαδή του Κουτσοκούμνη και των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Κάποιοι αγνοούν ότι οι εκλεγμένες διοικήσεις έχουν λόγο και ευθύνη για όλες τις επιτροπές, χώρια που γελάει όλη η Ελλάδα με τους ορισμούς που κάνουν τα καλά παιδιά της ΚΕΔ. Για τον Κουτσοκούμνη να προσθέσουμε ότι ακόμη δεν έχει απαντήσει στην ερώτηση του Τζώρτζογλου, ο οποίος του είπε: «Δεν μπορώ να δεχθώ πως ένα άτομο (σ.σ. στην Κύπρο, όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Κουτσοκούμνης) που η διαφθορά ακμάζει στον τόπο του θα μας δώσει την λύση». Βέβαια την απάντηση την πήραμε από όσα έγιναν και όσα θα γίνουν (στο Κύπελλο) και εννοούμε «τις σφαγές του Δράμαλη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου σε κριτική του για τη διαιτησία.
Ένα άλλο σενάριο είναι ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα ελέγξει τις υποψηφιότητες για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Προσέξτε, τα κωλύματα προβλέπονται από το νόμο και δεν θα είναι κάτι μεμπτό αν τον εφαρμόσουν, όμως θέλουν να κόψουν κι άλλους, κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί και αντισυνταγματικό. Κανονικό… νταϊλίκι δηλαδή. Στο κάτω κάτω αν κάποιοι παράγοντες δεν έχουν συμπάθειες, ας μην ψηφιστούν. Με ποια άλλα κριτήρια θα αποφασίσει αυτή η… επιτροπή;
Αυτές είναι οι… επιθυμίες του συνεργείου, υπάρχουν και αυτές του υφυπουργού, παρότι ο κ. Βασιλειάδης δέχεται στο γραφείο του κατηγορούμενους για την Κάρτα Υγείας, μια υπόθεση που (κατά την άποψή μας είναι φούσκα), όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, αφού όλοι οι άλλοι (πλην του συνομιλητή του υφυπουργού) παύτηκαν και παραιτήθηκαν πριν ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός εκδώσει την διαπιστωτική πράξη. Και ο κ. Βασιλειάδης θέλει να έχει λόγο στις εκλογικές εξελίξεις, κάτι που ισοδυναμεί με παράβαση του αυτοδιοίκητου. Θέλει να έχει λόγο και στη διαιτησία, προτείνοντας το διαχωρισμό της. Σε αυτό και αν είναι αναρμόδιος, αφού μέχρι και ο κ. Κοντονής παραδέχθηκε ότι η διαιτησία είναι «ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου». Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον ο κ. Βασιλειάδης είναι η νομική κατοχύρωσή του, ώστε οι εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν χωρίς τεχνητά εμπόδια.
Όλα τα υπόλοιπα (δηλαδή, τα ποθούμενα του… συνεργείου και οι προθέσεις του υφυπουργού) προσβάλουν και τη χώρα και το σύνολο του ποδοσφαίρου. Κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι δεν κατάφεραν να το γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω.

Υ.Γ. Ο νυν υφυπουργός δέχεται στο γραφείο του, αυτόν που τον έκανε να… αφρίζει, όταν έμαθε ότι ανέλαβε πόστο.