Τον… εξέτασαν στην Τρίπολη, τον όρισαν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός – Επιλογή αλά Μάνταλος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Πριν ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας) οριστεί στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, είχε αδικήσει τους «ερυθρόλευκους» στην Ξάνθη σε ένα ματς που χρειάστηκε να ξεπεράσουν και το εμπόδιό του για να πάρουν το τρίποντο (όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα), ενώ στο ΟΑΚΑ σφύριξε 100-0 υπέρ των γηπεδούχων, σε μια απαράδεκτη διαιτησία. Η επιλογή του Γιώργου Κύζα (Δράμας) στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει την ίδια… φιλοσοφία με του Μάνταλου, καθώς πρόκειται για έναν ακόμη διαιτητή που επίσης εκτέθηκε με τα… φάλτσα του και άφησε με παράπονα τους «ερυθρόλευκους», σε ένα ματς που συνδυάστηκε και με βαθμολογική απώλειά τους (Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0).
Στην Τρίπολη ο Κύζας δεν τόλμησε να εφαρμόσει τον κανονισμό σε δύο περιπτώσεις. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο διεθνής ρέφερι δεν απέβαλε τον Ιγκλέσιας που χτύπησε τον Μανθάτη και νωρίτερα όχι μόνο δεν καταλόγισε το πέναλτι σε ανατροπή του Φορτούνη από τον Γιαννούλη, αλλά έδειξε κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του Ολυμπιακού.
Την Κυριακή, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ο Κύζας θα σφυρίξει για δεύτερη φορά φέτος παιχνίδι των γηπεδούχων και για δεύτερη των Πειραιωτών. Ομως, στους Θεσσαλονικείς ορίζεται για τέταρτη φορά!!! Κι εδώ η… περίπτωση της επιλογής του μοιάζει με αυτή του Μάνταλου, ο οποίος είχε οριστεί για τρίτη φορά στην ΑΕΚ και για δεύτερη στον Ολυμπιακό!
Αρα, ο ορισμός του διεθνή Κύζα ήταν αναμενόμενος. Οπως φαίνεται πρώτα… εξετάζουν τους διαιτητές και μετά τους ορίζουν με ΑΕΚ, ΠΑΟ και Παναθηναϊκό. Συνεπώς, στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός φαβορί είναι ο Κομίνης και… αουτσάιντερ ο Παπαπέτρου; Κάπως έτσι φαίνεται ότι το πάνε το πράγμα οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Το μόνο που ενδιαφέρει (το ερώτημα είναι φιλολογικό και δεν αφορά μόνο την ΚΕΔ) είναι να αδικηθεί ο Ολυμπιακός;

Ο Κύζας ορίζεται για τέταρτη φορά φέτος στον ΠΑΟΚ και για δεύτερη στον Ολυμπιακό


Κατοικία
Η επιλογή του Κύζα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι ορισμοί γίνονται στο… πόδι. Μπορεί να είναι ρέφερι της ΕΠΣ Δράμας, όμως είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με συνέπεια να ζει και να εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι δυνατόν ο παράνομος Τριτσώνης και ο εν ενεργεία Κουκουλάκης να μην λάβουν υπόψη τους αυτό; Πώς θα κυκλοφορήσει στην πόλη αν… τολμήσει να παίξει 50-50; Θα τολμήσει;

Ο πρόεδρος
Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας είναι ο Γιώργος Χατζησαρόγλου για τον οποίο δεν είναι κρυφό ότι πηγαίνει συχνά στην Τούμπα για να παρακολουθήσει αγώνες του ΠΑΟΚ. Επίσης, δεν είναι κρυφό ότι ο Χατζησαρόγλου ταξίδεψε στη Γερμανία, μαζί με άλλους φιλοξενούμενους προέδρους ενώσεων, για το εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τη Σάλκε.

Στατιστικά
Ο Κύζας σφύριξε τους εξής αγώνες του Ολυμπιακού: 15/03/14 Ολυμπιακός - Πανθρακικός 2-0, 04/01/15 Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1, 08/04/15 Απόλλων - Ολυμπιακός 0-3 (Κύπελλο), 03/05/15 Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0, 17/10/15 Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-0, 29/11/15 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1, 21/02/16 Ολυμπιακός - Ατρόμητος Αθηνών 4-0, 13/03/16 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1 και 18/01/17 Αστέρας Τρίπολη - Ολυμπιακός 0-0.

Στον ΠΑΟΚ
Ο ρέφερι της ΕΠΣ Δράμας σφύριξε τους εξής αγώνες των γηπεδούχων: 09/02/13 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-1,08/12/13 ΠΑΟΚ-Απόλλων 0-0, 13/09/14 ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0, 10/01/16 ΠΑΟΚ - Γιάννινα 3-1, 15/05/16 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1, 16/10/16 ΠΑΟΚ - Ηρακλής 1-0, 06/11/16 Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0 και 12/02/17 Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-0.

Η… ανακάλυψη Τάτση
Πρώτος βοηθός του Κύζα θα είναι ο Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), ο οποίος είχε μπει με τον Μάνταλο και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όπου στο 39’ έκοψε τον Ελιουνούσι με ανύπαρκτο οφσάιντ. Επίσης, φέτος ορίστηκε Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 (Κύπελλο) και Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-5. Ο δεύτερος βοηθός Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας) είχε οριστεί και Αρης-Ολυμπιακός 1-1 (Κυπέλλου) μπαίνει πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ. Ο Μπαλτάς που κόπηκε το καλοκαίρι και τον επανέφεραν τον Δεκέμβριο, ορίστηκε ήδη δύο φορές στην ΑΕΚ.

Κορυφαία τα λάθη του

Με το πέναλτι-φάντασμα στον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 και με την αποβολή που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, ο Σιδηρόπουλος έδειξε ότι είναι ο χειρότερος διαιτητής της Λίγκας. Κορυφαία είναι μόνο τα λάθη του, καθώς αδίκησε κατάφωρα τον Ολυμπιακό στους αγώνες του πρώτου γύρου με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ευνόησε τους «πράσινους» στη Λιβαδειά, έκανε λάθος (γκολ με το χέρι) μέχρι και στο Ηρακλής-Αστέρας 1-1! Αλλος ρέφερι θα είχε φύγει μόνος του.