Υπόθεση κοινής συμφωνίας

ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων, άρθρο 7 (Προκήρυξη-Δήλωση συμμετοχής), παράγραφοι 5 και 6: «Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνη με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας και η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας πρέπει να είναι σύμφωνη με την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ως προς τον αριθμό των προβιβαζομένων - υποβιβαζομένων ομάδων.... και καμία αλλαγή στον αριθμό των προβιβαζομένων - υποβιβαζομένων ομάδων δεν επιτρέπεται αν δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου που έληξε, κάθε δε αλλαγή ισχύει από την μεθεπόμενη περίοδο... Επιτρέπεται, για ειδικούς λόγους, η συγχώνευση κατηγοριών μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.»
Αυτοί οι προηγούμενοι "κακοί της εγκληματικής οργάνωσης" στην ΕΠΟ είχαν φροντίσει να διακρίνεται σαφώς στο ποδόσφαιρο κάθε απόπειρα ρουσφετιού από τις πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές που αυτό έχει, ανάλογα με τη συγκυρία, ανάγκη. Όλες αυτές οι αλλαγές πρέπει να υπακούουν σε μια γενικότερη συμφωνία των Ενώσεων - μελών που εκπροσωπούν εθνικές κατηγορίες, επειδή αν ο καθένας αποφασίζει ότι του κατέβει και κινείται με βάση το στενό ατομικό του συμφέρον δεν πρόκειται να βρεθεί το απαραίτητο montuw vivedi από το οποίο εξαρτάται η συνολική πρόοδο.
Στην κοινά αποδεκτή σε κάθε συλλογικό οργανισμό συμφωνημένη τροποποίηση των όρων του παιχνιδιού δεν χωρούν μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες, καθώς ανάλογες επιλογές αποδεικνύουν (και επιβεβαιώνουν) τη συγκυριακή δύναμη του "ισχυρού", που νομίζει, ο ανόητος, πως μπορεί μόνος του να υπάρξει, χωρίς κανένα άλλο δίπλα του σε μια πρωτοφανή επίδειξη καισαρισμού, που έρχεται από το παρελθόν του αθλήματος και το οδήγησε στην απόλυτη καταστροφή.
Η τοποθέτηση του υπευθύνου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας στον σχεδιασμό που η SuperLeague παρουσίασε είναι μια πρώτη, ουσιαστική όμως, απάντηση στην σφοδρή επιθυμία νεο-στελεχών της Λίγκας να παρουσιάσουν "ντε και καλά" νέο σχεδιασμό διοργάνωσης πάνω στα ίδια γυάλινα θεμέλια της κατηγορίας.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι οι προτεινόμενες (τέτοιες είναι ακόμη) αλλαγές δεν έχουν καμία τύχη να εγκριθούν, εφόσον προκαλούν ευθέως τον βασικό όρο της συμφωνημένης αλλαγής του αριθμού των ομάδων, όπως σαφώς ο ΚΑΠ ορίζει.

Εκτός εάν και για τις αλλαγές αυτές αποφασίσει, επαναστατικώ δικαίω, η FIFA δια του κ. Κουτσοκούμνη, με την υψηλή εποπτεία της UEFA δια του πνευματικού του πατέρα, που τον επέβαλε στην ΕΠΟ και φροντίζει να είναι υγιής και χαρούμενος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση "θα τον φάει τον πνευματικό πατέρα το μαύρο σκοτάδι" των δικαστικών εξελίξεων.


Κεντρική φωτό από: www.superleaguegreece.net