Οι διαιτητές, οι ενώσεις, ο γυμναστής και τα τεστ

Μεγάλη… σφαγή έγινε στα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών και των βοηθών και οι αρμόδιοι έδειξαν ότι δεν υπολογίζουν τις ενώσεις. Αφενός οι γκρίνιες τους έχουν να κάνουν με το ότι θα χάσουν ποσοστά, αφετέρου με το ότι οι ρέφερι και οι βοηθοί αφού δεν ορίζονται στις εθνικές κατηγορίες, είναι φυσικό και επόμενο να αδιαφορήσουν και για τα τοπικά πρωταθλήματα. Αν οι καταγγελίες δεν έχουν φτάσει στους αρμοδίους είναι ότι έδειξαν πως δεν υπολογίζουν τις ενώσεις, ούτε υπάρχει κάποιος, ούτε από την ΠΔΕ/ΕΠΟ, ούτε από την ΚΕΔ.
Επιπλέον στα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών υπάρχει η εξής νοοτροπία. Ο γυμναστής νομίζει ότι πρόκειται για αγώνες στίβου ή για διαγωνισμό και όχι για έλεγχο φυσικής κατάσταση. Ετσι ο Δαμασκηνός έχει γίνει ο (τρόπος του λέγειν) φόβος και ο τρόμος των ρέφερι, παρότι τον έχουν ήδη ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να ανανεωθεί η σύμβασή του που λήγει το καλοκαίρι, αφού αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Τριτσώνης θα επιβάλλει τον δικό του γυμναστή.
 Όμως, ο Δαμασκηνός δεν πρέπει να προβληματιστεί από το γεγονός ότι κόβονται τόσοι πολλοί διαιτητές και βοηθοί, δεν αμφισβητούμε ότι κάποιοι είναι και αγύμναστοι, ισοδυναμεί και με δική του αποτυχία;

Γιατί να μην φταίει το πρόγραμμα που βγάζει, αφού ως γνωστόν μπορεί να είναι από τους κορυφαίους στον στίβο, όμως αυτό δεν αποδεικνύεται ότι ισχύει και στη διαιτησία… Εκτός αν φταίει ο υπερβάλλων ζήλος του να είναι υπέρ το δέον αυστηρός, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο βοηθός διαιτητή να έχει κοπεί στα πρώτα τέσσερα λεπτά.
Υ.Γ. Για τυχόν όψιμους αναγνώστες μας, εμείς είμαστε πάντα με τους διαιτητές και όχι με τον αυτούς που θέλουν να μετατρέψει σε... καψόνια ή σε επίδειξη... δύναμης τα αγωνιστικά τεστ.