Ορισμοί απόγνωσης, αλλά και προκλήσεων

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με την παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη δεν περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό. Οπως και με τα διαιτητικά λάθη, το ίδιο ισχύει και με τους ορισμούς. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Εκαναν ορισμούς προκλήσεων και απόγνωσης.
Συγκεκριμένα:
*Ξαφνικά θυμήθηκαν να βάλουν τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) στο ματς Ολυμπιακός-Πλατανιάς, έναν διαιτητή που παράνομα επανέφεραν τον Δεκέμβριο στους πίνακες, αν και δεν αξιολογήθηκε πριν από 1,5 χρόνο. Και καλά να παίζουν οι διαιτητές όλες τις ομάδες, όμως αυτό ισχύει μόνο με τους αγώνες των «ερυθρόλευκων», συν ότι για να σφυρίξει κάποιος Ολυμπιακός πρέπει να είναι από ΕΠΣ της παράταξης Γραμμένου. Πρώτος βοηθός του θα είναι Λάμπρου, κουμπάρος του διαιτητή Καλογερόπουλου, και για να μην αισθάνεται μοναξιά ο Ζαχαριάδης δεύτερος βοηθός του ορίστηκε ο Νικολαΐδης, επίσης από την ένωση του Γραμμένου, δηλαδή την ΕΠΣ Μακεδονίας. Μην ξεχνάμε ότι το «παρών» στην ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, όπου ανήκει ο Λάμπρου, έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτά για να μαθαίνει ο κόσμος την… ιστορία του ποδοσφαίρου, με αφορμή τους ορισμούς των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.
*Το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ αντιλήφθηκε ότι… έκαψε όλους τους διεθνείς, άρα πρέπει να βρέθηκε σε απόγνωση και όρισε τον Γιάννη Παπαδόπουλο (τι πρωτότυπο στο Αθηναϊκό ντέρμπι, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός! Κι αυτός της ΕΠΣ Μακεδονίας), πρόκειται για ρέφερι που διανύει τη δεύτερη χρονιά του στη Superleague. Για να παίρνουν τόσο μεγάλο ρίσκο, με έναν διαιτητή που την Κυριακή θα σφυρίξει για πρώτη φορά στη Λίγκα, θα φταίει το γεγονός ότι θα θεωρούν εαυτούς ακλόνητους, επειδή έχουν υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Τουλάχιστον, μέσω του ορισμού του Παπαδόπουλου κάποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως εμμέσως παραδέχονται ότι τα έκαναν μπάχαλο, αφού ούτε έμπειρο έβαλαν ούτε διεθνή.

ΓΙΑΤΙ σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ βάζουν τους ίδιους και τους ίδιους διαιτητές;

Εξοδος…

Οσο κι αν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης στηρίζουν τους διαιτητές της ΕΠΣ Μακεδονίας, δεν πρόκειται να μείνουν στην ΚΕΔ μετά τη λήξη της σεζόν. Ο ένας λόγος είναι πως ήδη αμφισβητούνται από τις περισσότερες ομάδες, απόδειξη πως η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο και σε κάθε αγωνιστική δεν λείπουν οι διαμαρτυρίες. Ο άλλος λόγος έχει σχέση με τη φιλοσοφία που βγάζουν οι επιλογές τους.

Σουίτα
Παρατηρητής στο ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα είναι ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας). Δεν έβαλαν διεθνή διαιτητή και βοηθούς, δεν έβαλαν ούτε διεθνή παρατηρητή. Εβαλαν τον Κάκο, ο οποίος δεν έπρεπε καν να είναι στους πίνακες, καθώς είναι γνωστή η παρουσία του στη σουίτα του Σαββίδη, άρα εδώ υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα.

Διαγραφή

Εξαιτίας της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ, άσχετα αν δεν ενεργοποιήθηκε, και εξαιτίας της παρουσίας του στη σουίτα του Σαββίδη, ο Κάκος θα έπρεπε να διαγραφεί από τους πίνακες. Παρ’ όλα αυτά, σε εποχές… εξυγίανσης, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης πέρασαν «φωτογραφικό κανονισμό», που δεν ισχύει επειδή έγινε μεσούσης της περιόδου, για να έχει δικαίωμα να ορίζεται και στη Superleague, όπου μπαίνει συχνά, άσχετα αν ανήκει στη Football League.

«Μετράνε»

Κάποιοι διαιτητές παίρνουν ευκαιρίες, ό,τι και αν συμβεί. Ο Τζήλος (Λάρισας) ανήκει στη Football League, τα έκανε μαντάρα στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, όμως τον όρισαν ξανά, αυτήν τη φορά Κέρκυρα-Ηρακλής. Αντίθετα οι κομμένοι ρέφερι από συγκεκριμένες ΠΑΕ παραμένουν κομμένοι. Οι άνθρωποι έχουν λαθόμετρο για ποια φάλτσα είναι ανθρώπινα και ποια όχι.

Πολιτική για το Κύπελλο

Τι φαίνεται από τους ορισμούς ενόψει των ημιτελικών Κυπέλλου (Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ); Καταρχήν, πρωτάθλημα έχει και Τετάρτη, όπως και την άλλη Κυριακή. Το δίδυμο της ΚΕΔ αποφάσισε να τεστάρει τους διεθνείς και έβαλε του Καλογερόπουλο, Παπαπέτρου. Μέχρι τους ημιτελικούς θα πάρουν κι άλλον ορισμό και αν πάνε καλά ο πρώτος θα μπει Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και ο δεύτερος Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ομως, υπάρχει δρόμος ακόμη και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μεσοβδόμαδα. Δηλαδή ποιοι άλλοι θα μπουν.

Θα βγάλουν… μάτια

Και μέσα στον… χαμό, αφού ακολουθούν κι άλλα ντέρμπι, θα επαναφέρουν τόσο τον διεθνή Μάνταλο όσο και τους βοηθούς Ακρίβο, Κωσταρά. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να τους ορίσουν σε κανένα ντέρμπι, επειδή, ειδικά με τους Μάνταλο, Ακρίβο θα είναι ευχαριστημένοι μόνο στην ΑΕΚ. Και το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τα λάθη του Μάνταλου στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αλλά και το ποιοι μπήκαν στα αποδυτήρια, που είναι πειθαρχικό παράπτωμα.


ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΞΑΝΘΗ 01/04 (15:00)
Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας),
Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Παρατηρητής: Μητροφάνης (Αθήνας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ 01/04 (17:15)
Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθήνας)
Βοηθοί: Καλφάκης (Χανίων),
Ζησιμόπουλος (Πειραιά)
4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 01/04 (19:30)
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατ. Αττικής),
Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος: Ευαγγέλου (Αθήνας)
Παρατηρητής: Καρατζάς (Εύβοιας)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 02/04 (15:00)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας),
Φωτόπουλος (Αθήνας)
4ος: Γκάμαρης (Αθήνας)
Παρατηρητής: Καλαθενός (Δωδεκανήσου)

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ 02/04 (17:15)
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας),
Νταλούκας (Τρικάλων)
4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Πάνου (Αιτ/νίας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 02/04 (17:15)
Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας),
Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Μακρυπόδης (Αχαΐας)
Παρατηρητής: Μπέγκος (Αργολίδας)

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 02/04 (17:15)
Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας),
Βασιλόπουλος (Εβρου)
4ος: Κουμπαράκης (Θράκης)
Παρατηρητής: Καλύβας (Βοιωτίας)

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 02/04 (19:30)
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών),
Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος: Γκράνας (Θράκης)
Παρατηρητής: Κάκος (Κέρκυρας)