Παναθηναϊκός και διαιτησία: Εδωσαν χρώμα στα ...ανθρώπινα λάθη!

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή, μια αγωνιστική πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:
Αναλυτικά:
«Ο ορισμός του κ. Καλογερόπουλου στο σημερινό μας αγώνα υπήρξε εξ αρχής μια δυσάρεστη έκπληξη. Η ανησυχία του Παναθηναϊκού για το πρόσωπό του εκφράστηκε ποικιλοτρόπως και τελικά η άποψή μας δυστυχώς δικαιώθηκε».
Παράλληλα, με την ανακοίνωση, η διοίκηση "διέρρευσε" και τη θέση της για τον διαιτητή Καλογερόπουλο:
«Είδαμε μια διαιτησία από τα παλιά με όρους μικροχειρουργικής, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, από τον διαιτητή, κ. Καλογερόπουλο, ο οποίος κρίνεται τουλάχιστον ακατάλληλος για τις συνθήκες της νέας εποχής. Ο Παναθηναϊκός τον έχει ήδη ενταγμένο στη λίστα των ανεπιθύμητων και ελπίζουμε να αποτελέσει παρελθόν».

Σήμερα (21/03) μετά τη διαιτησία του Κομίνη (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0) και τον ανύπαρκτο πειθαρχικό έλεγχο του διεθνή ρέφερι στους παίκτες της γηπεδούχου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ. Βασίλης Κωνσταντίνου δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε το 50-50 στη διαιτησία. Για πολύ καιρό υπήρχε η καχυποψία ότι ο διαιτητής βοηθούσε πάντα μια ομάδα. Τώρα οι διαιτητές το λάθος το κάνουν και όντως είναι λάθος. Πριν λίγο καιρό έκαναν  λάθος επειδή ήθελαν να το κάνουν υπέρ μιας ομάδας».

Συμπέρασμα: Το …δούλεμα με επίκεντρο τη διαιτησία πάει σύννεφο. Από τη στιγμή που ευνοείται ο Παναθηναϊκός, όλα τα λάθη είναι ανθρώπινα. Αν αδικείται, τον πολεμά το παρασκήνιο, με τη διαφορά ότι δεν μας λέει ποιοι το αποτελούν. Εκτός αν μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή, ακολούθησε επίσκεψη στην ΚΕΔ, όπως και προηγούμενες φορές που ο ΠΑΟ είχε παράπονα, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά κρατήθηκε μυστική. Αρα, αν συνέβη αυτό, έλαβαν νέες διαβεβαιώσεις.
Τι παράπονο να έχει ο Παναθηναϊκός; Μονά ζυγά δικά του τα θέλει στη διαιτησία. Οι παράγοντές του έχουν προοδεύσει τόσο πολύ που κατάφεραν να χρωματίσουν μέχρι και τα ανθρώπινα λάθη. Εκείνο που απομένει είναι να τετραγωνίσουν και τον κύκλο.
Εκείνο που δεν μπορεί να πιστέψει κανείς είναι τις ζυγές αγωνιστικές η διαιτησία να πολεμά τον Παναθηναϊκό και τις μονές παίζει (υποτίθεται) 50-50 τους «πράσινους» αλλά ουσιαστικά να έχουν παράπονα αν το… 50-50 δεν είναι τουλάχιστον 60-40. Ας καταλήξουν κάπου, επειδή έρχονται και οι ημιτελικοί με τον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να αποκλειστεί ο νέος κίνδυνος να αλλάξουν άποψη.
Είναι ξεκάθαρο το επικοινωνιακό παιχνίδι που κάνουν στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία. Το …50-50 του Καλογερόπουλου (που κι αυτός δεν απέβαλε τον Βιγιαφάνιες στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, τους έδωσε και ένα πέναλτι) δεν τους άρεσε. Τους άρεσε το …50-50 του Κομίνη που δεν τους έδωσε πέναλτι όπως ο Καλογερόπουλος, όμως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κράτησε στο παιχνίδι όχι μόνο τον Βιγιαφάνιες αλλά και τον Μολέδο…