«Νοκ άουτ» ο Χάρης, φαβορί ο Κομίνης…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Πυξίδα» για τη μεθεπόμενη, την 25η αγωνιστική, η οποία περιλαμβάνει τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αποτελούν οι χθεσινοί ορισμοί της 24ης Αγωνιστικής, όπου στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ορίστηκε ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) και στο Ηρακλής-Παναθηναϊκός ο Χάρης Καλογερόπουλος (Αθηνών). Γιατί να αναφέρουμε αυτά;
Το δίδυμο των Τριτσώνη, Κουκουλάκη έδειξε τις προθέσεις του για τον αγώνα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου θα επιχειρηθεί ένα ακόμη αγωνιστικό… μπλόκο στον Ολυμπιακό, συμπέρασμα που προκύπτει από τις διαιτησίες των προηγούμενων αγώνων. Η είδηση είναι ότι από το ματς με τον Παναθηναϊκό τέθηκε «νοκ άουτ» ο Χάρης Καλογερόπουλος. Αφού θα σφυρίξει τους «πράσινους» στο Καυτανζόγλειο, με βάση τον κανονισμό δεν έχει δικαίωμα να σφυρίξει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Ολα δείχνουν ότι φαβορί για τη Λεωφόρο είναι ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), ένας διαιτητής που στο παρελθόν έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό και ευνόησε τον Παναθηναϊκό. Ο Κομίνης μπήκε τέταρτος του Παπαπέτρου στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όπως ο Παπαπέτρου είχε μπει τέταρτος του Κύζα στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0!
Το παραπάνω αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη για τις προθέσεις των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, αφού αυτοί οι δύο, αν και δεν έχουν δικαίωμα να είναι στην ΚΕΔ (παράνομοι με βάση τον κανονισμό), έχουν την ευθύνη για τους ορισμούς της Superleague. Με βάση τη λογική ότι θα επιλεγεί διεθνής και με βάση τη γενικότερη λογική είναι απίθανο ο Παπαπέτρου να πάρει δεύτερο σερί σε δύσκολο παιχνίδι, αν πάει καλά μπορεί να μπει σε άλλο ματς, όμως είναι δύσκολο να επιλεγεί για τη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός). Βέβαια στον πρώτο γύρο ο Σιδηρόπουλος μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, μπήκε και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0. Γι’ αυτό τον… έκαψαν και κάνει λάθη μέσα και έξω από την Ελλάδα.

ΣΤΟΝ πρώτο γύρο ο… κορυφαίος είχε μπει σερί σε Τούμπα και Καραϊσκάκη

Εκπληξη
Μπορεί ο Κύζας να σφυρίξει στη Λεωφόρο; Η απάντηση είναι καταφατική, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περασμένη Κυριακή σφύριξε στην Τούμπα, όπου αδίκησε τον Ολυμπιακό. Ομως, αρκεί το τελευταίο για να τον επιλέξουν; Είναι δυνατόν εκεί που δεν πήρε κανένα δύσκολο ματς στον πρώτο γύρο, να τα πάρει μαζεμένα στον δεύτερο;

Με σειρά
Θα ορίσουν τον Κομίνη, επειδή οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης πρέπει να αποφάσισαν να δώσουν δύσκολα ματς και στους υπόλοιπους διεθνείς. Κύζας στην Τούμπα, Παπαπέτρου στο ΟΑΚΑ, γιατί όχι ο Κομίνης στη Λεωφόρο; Αλλωστε κι αυτός από… αγωνιστικές εξετάσεις πέρασε στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, όπου δεν έδωσε πέναλτι μαρς στους γηπεδούχους. Λογικά ο Αρετόπουλος δεν… παίζει επειδή δεν τον θέλει ο ΠΑΟ.

Πρόκληση
Τυπικά «παίζει» και η επιλογή του Μάνταλου για το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ομως, το δίδυμο της ΚΕΔ θα ορίσει τον διαιτητή που προκάλεσε με τα λάθη του στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από τον ΑΕΚ; Κανονικά δεν πρέπει να σφυρίξει μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά σχεδιάζουν να τον επαναφέρουν.

Κορυφαίος για Βαρούχα
Ο Κομίνης φαβορί για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Είναι ο διαιτητής που ο Βαρούχας τον θεωρεί καλύτερο Ελληνα διαιτητή, κάτι που στις εποχές που ζούμε, εννοούμε της… εξυγίανσης, παίζει τον ρόλο του. Ηδη ο Κομίνης σφύριξε τέσσερα παιχνίδια των «πρασίνων», συγκεκριμένα: Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0  και Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-5. Στα περισσότερα ευνόησε τον ΠΑΟ, ενώ στο Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 δεν έδωσε πέναλτι στους Πειραιώτες. Επίσης, σφύριξε και Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1.

Ο Σελίμος με Ατρόμητο

Για τρίτη φορά φέτος ορίζεται ο Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας), ο οποίος είναι ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο 37χρονος ρέφερι ορίστηκε σε δύο ματς των «ερυθρόλευκων» στο Κύπελλο, συγκεκριμένα: 02/02/17 Ολυμπιακός-Αρης 2-0 και 01/12/16 Χανιά-Ολυμπιακός 0-4. Πρώτος βοηθός θα είναι ο Καμπούρης (Εύβοιας), ο οποίος είχε μπει και Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2, Βέροια-Ολυμπιακός 1-2. Ο δεύτερος βοηθός Καρατζίκας (Αθηνών) ορίζεται για πρώτη φορά φέτος.