«Θέατρο» της… πλάκας από τον Παναθηναϊκό

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε ένα ματς βρήκε αφορμή ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει δίκιο, αφού κόντρα στην Ξάνθη δεν υπάρχει ούτε το πέναλτι που ζητά από τον Θάνο (Γρεβενών), ενώ το οφσάιντ στον Μπεργκ από τον βοηθό Χαρίση (Γρεβενών) είναι σωστό, και έβαλε για τα καλά στο… κάδρο (ω, τι έκπληξη!) τη διαιτησία. Ουσιαστικά, τα δήθεν παράπονά του έχουν σχέση με ένα οφσάιντ σε βάρος του Βιγιαφάνιες από τον Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), άρα δεν δικαιολογείται αυτός ο θόρυβος.
Ο Παναθηναϊκός που στήριζε το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ ξαφνικά απέσυρε την στήριξη του και κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί αν την είχαν ανάγκη οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, οι οποίοι είχαν ανοιχτή την πόρτα στον Παναγόπουλο, όταν πήγαινε τάχα για να κάνει παράπονα. Ο Παναθηναϊκός που είναι από τις πιο ευνοημένες ομάδες του πρωταθλήματος χρησιμοποιεί την προπαγάνδα για να φανεί το αντίθετο, δηλαδή ότι τάχα αδικείται από τη διαιτησία.
Ομως, είναι ξεκάθαρο πως αν συνέβαινε αυτό από πριν, δεν θα φώναζε τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά από τότε που θα γινόταν. Μόνο φάλτσα υπέρ του υπήρχαν, με το παράνομο, σύμφωνα με τον κανονισμό, δίδυμο της ΚΕΔ να κλείνει τα μάτια και να μην παίρνει μέτρα, επειδή από τους ορισμούς φαινόταν πως έδινε ασυλία στα φάλτσα υπέρ των «πρασίνων».
Το θέατρο του παράλογου είναι ξεκάθαρο. Επίσης, η εξήγηση είναι απλή: Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για δημιουργήσει κλίμα, ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό που θα γίνει στις 18 Μαρτίου στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» βρίσκονται εκτός πλέι οφ και θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν καταστάσεις για να υπάρξει… μπλόκο στους «ερυθρόλευκους», ώστε να έχουν κάτι να λένε.
Το θέατρο του παραλόγου του Παναθηναϊκού δεν έχει καν φαντασία. Θα ξαναβγάλουν το «Παράγκα και Οραμα» και άλλα τέτοια γραφικά…

Ο ΠΑΟ φωνάζει από τώρα για δημιουργήσει κλίμα, ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό

 «Κρυφτούλι» η ΚΕΔ
Πού να τολμήσουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να πάνε κόντρα στον Παναθηναϊκό; Πλάκα κάνουμε; Πού να τολμήσουν να στείλουν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την ανακοίνωσή του για τη διαιτησία, όπου αναφέρει ότι «οι κ. Τριτσώνης και Κουκουλάκης οφείλουν να συμμαζέψουν τους ανεπαρκείς διαιτητές, οι οποίοι λαμβάνουν ελλιπή εκπαίδευση από τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου τομέα, κ. Βασσάρα». Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπεται μέχρι και αφαίρεση βαθμών (-2) στην τρίτη υποτροπή. Η ανακοίνωση στρέφεται κυρίως κατά του Βασάρα, άρα που υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη; Η εκπαίδευση φταίει ή η ατιμωρησία από την ΚΕΔ;


Σχολή
Εχουν σκεφτεί οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης τι θα συμβεί στο πρωτάθλημα αν όλες οι ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις όπως ο Παναθηναϊκός; Δεν θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου; Υπάρχουν κανονισμοί; Βέβαια… λεπτομέρεια αποτελεί ότι οι «πράσινοι» έχουν ανοίξει και δική τους σχολή διαιτησίας, ερμηνεύοντας τις φάσεις όπως τους βολεύει και όχι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας. Αλλωστε, έχουν και τα κατάλληλα επικοινωνιακά μέσα για να συμβεί αυτό.

Μαντίλι
Από τη μια πλευρά, ο Παναθηναϊκός θέλει η διαιτησία να μείνει στη FIFA, από την άλλη δεν στηρίζει τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που (υποτίθεται) ότι επιλέχθηκαν από αυτή. Πάντως, όσο και αν προσπαθήσουν να βρουν τον Κουτσοκούμνη στο τηλέφωνο, δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Κύπριος έχει κουνήσει μαντίλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 «Καρφιά»
Γελάει ο κόσμος με το… ξαναζεσταμένο φαγητό του Παναθηναϊκού, αφού ξεκάθαρος στόχος του είναι να επηρεάσει καταστάσεις. Για αυτό, προς το παρών δεν κατονομάζει ποιος είναι ο… χαλίφης, στέλνοντας μηνύματα (σ.σ. ελπίζει σε… βοήθεια;), μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, στην πρώην συμμαχία. Θέλει να… καρφώσει ακόμη και τις διεργασίες που έγιναν στις εκλογές των ενώσεων, από όπου προέρχονται οι διαιτητές που τον αδικούν. Σχόλιο:Χα, χα, χα!!!

 «Βάρκες»
Θα έχουν ενδιαφέρον, μετά τον διαχωρισμό του Παναθηναϊκού που πλέον θα κάνει τη δική του, οι εξελίξεις στο επικοινωνιακό επιτελείο της προπαγάνδας. Βλέπετε, πολλά «παπαγαλάκια» της «πατούν» όχι μόνο σε δυο αλλά σε τρεις… βάρκες, γεμάτες με λάσπη. Τώρα πλέον θα πρέπει να διαλέξουν και το… χρώμα της. Κάνουμε κάπου λάθος;

Θα αρχίσουν επιθέσεις
Επειδή η προπαγάνδα είναι ανοιχτό βιβλίο, σήμερα να περιμένετε να αρχίσουν οι επιθέσεις λάσπης στον Αρετόπουλο (Τρικάλων), προκειμένου να τον επηρεάσουν ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ηδη στο… κόλπο έχει μπει και ο Ατρόμητος που αντέδρασε για τον ορισμό του ρέφερι, αν και δεν τον έχει αδικήσει σε κάποιο ματς, άρα ανάλογο θα είναι και το κλίμα. Ποιος ξεχνά τη συμπεριφορά του Σπανού στο παιχνίδι πρωταθλήματος;


Χειρότερος, όχι κορυφαίος
Δεν μπορεί να σφυρίξει ματς χωρίς να κάνει λάθος ο… κορυφαίος τους! Λες και έχει τσακωθεί με τον κανονισμό για τα πέναλτι αφού δεν μπορεί να πετύχει φάση. Στο χθεσινό ματς Κυπέλλου ΑΕΚ - Πλατανιάς αντί να δώσει επιθετικό φάουλ σε βάρος του Μάνταλου, την άφησε να εξελιχθεί και έδωσε πέναλτι σε βουτιά του ίδιου παίκτη! Η σύγχυσή του ήταν τέτοια, που στον αμυνόμενο έδειξε κόκκινη κάρτα αντί για κίτρινη, όπως προβλέπει ο κανονισμός!


Καλογερόπουλος και Σιδηρόπουλος είναι οι χειρότεροι διαιτητές της σεζόν μέχρι τώρα, ενώ ο πρώτος θα παίξει σοβαρά για να μπει στο ματς Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και εδώ είμαστε για να το θυμηθείτε. Ομως, και οι δυο έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να καταφέρουν ούτε σε ματς κατωτάτου επιπέδου, που δεν έχουν άγχος και πίεση.

Μετά το «ναυάγιο» του… κορυφαίου τους στο ΟΑΚΑ δεν μπορούν να τον βάλουν στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Με δεδομένο ότι ο Μάνταλος είναι (υποτίθεται) τιμωρημένος, αλλά μόλις επιστρέψει θα πάρει σερί ορισμούς), ότι ο Κομίνης έπαιξε πρόσφατα τον Ολυμπιακό και ότι ο Αρετόπουλος τον σφυρίζει σήμερα, από τους διεθνείς μένουν οι Κύζας, Παπαπέτρου. Δεν αποκλείουμε Καλογερόπουλο ή μη διεθνή.