Ερχονται προκλήσεις με Μάνταλο, Κωσταρά

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δυο διαιτητές που… σημάδεψαν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με άνευ προηγουμένου λάθη είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη δράση, μετά από τιμωρία που αποδεικνύεται πως ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου. Οπως συνέβη και με άλλους ρέφερι, επίσης την ίδια σεζόν, δηλαδή με τον Καλογερόπουλο (Αθηνών), που έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι και μια απίθανη αποβολή υπέρ του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Αστέρα Τρίπολης (3-1), ή τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής), ο οποίος στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Βέροια 1-1 δεν καταλόγισε πέναλτι σε βάρος του Κουτρουμπή, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα με το χέρι, πριν περάσει τη γραμμή.
Η ποδοσφαιρική πιάτσα λοιπόν βοά ότι οι Μάνταλος (Καβάλας) και Κωσταράς (Αιτ/νιας), αντί να βγουν από τους πίνακες, βρίσκονται σε… τροχιά επιστροφής. Δεν θα είναι έκπληξη, για την ακρίβεια θα είναι σκάνδαλο, αν οριστούν στους αγώνες της 23ης Αγωνιστικής της Football League. Δηλαδή θα τους εμφανίσουν ως… υποβιβασμένους για να «ξεπλυθούν» διαιτησίες - ντροπή, που όμοιές τους δεν έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια.
Θυμίζουμε ότι η διαιτησία του Μάνταλου στο παιχνίδι ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Ούτε το 1960 δεν υπήρχαν τέτοιου επιπέδου διαιτησίες. Συγκεκριμένα, δεν απέβαλε τον Σιμόες, που χτύπησε εκτός φάσης τον Φορτούνη, αλλά και τον Αϊντάρεβιτς, για την εν ψυχρώ κλωτσιά στον Ιντέγιε, ενώ δεν έδωσε πέναλτι στον Μποτία. Από πού και ως πού η ελληνική διαιτησία έχει ανάγκη τέτοιους διαιτητές;
Από πού και ως πού η ελληνική διαιτησία να έχει ανάγκη βοηθούς σαν τον Κωσταρά (Αιτ/νιας), ο οποίος στο παιχνίδι Κυπέλλου Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2, δεν είδε ότι ο Κιβρακίδης -ο οποίος βρίσκονταν δυο μέτρα μπροστά του- ήταν οφσάιντ, όταν έβγαλε τη σέντρα από την οποία προήλθε το γκολ των γηπεδούχων;     
Πόσο πιο απαράδεκτοι θα γίνουν οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης;

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ και ο Ακρίβος, που άφησε επίθεση του Αραούχο, όντας ένα μέτρο οφσάιντ!

Τους έπιασε πανικός
Ενας ακόμη λόγος για να διαγραφεί ο Μάνταλος, έχει σχέση με το ότι οι Δημητριάδης και Γιαννίσης μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός, κάτι που απαγορεύεται από τον ΚΑΠ. Αραγε, ο διεθνής ρέφερι κλήθηκε σε απολογία;
Ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου (Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ) το δίδυμο της ΚΕΔ το έπιασε πανικός. Βλέπουν ότι δεν έχουν διαιτητές, με αυτή τη δικαιολογία… ζεσταίνουν ξανά τον Μάνταλο. Τριτσώνης, Κουκουλάκης κατάφεραν να… κάψουν όλους τους διεθνείς. Οι λύσεις που έχουν είναι περιορισμένες, επειδή τα πράγματα στη διαιτησία ξέφυγαν, λόγω κακής διαχείρισης.

Σημειώστε
Ολυμπιακός - ΑΕΚ και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ είναι οι πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου, που θα γίνουν το διάστημα 12-13 Απριλίου, καθώς το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Για το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» σημειώστε από τώρα ότι θα το σφυρίξει ο Παπαπέτρου και για το άλλο, στη Λεωφόρο, φαβορί είναι ο… κορυφαίος! Είναι γνωστό ότι οι λύσεις ήταν περιορισμένες. Απόδειξη ότι για το ΠΑΟ - Ολυμπιακός ο Κομίνης ήταν μονόδρομος.

 «Βροχή»
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ, Πλατανιάς, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, και Παναιτωλικός, δυσαρέσκεια έχει και η Ξάνθη, μπορεί να είναι και μια δυο ακόμη, ήταν οι ΠΑΕ που εξέδωσαν ανακοινώσεις ή έχουν διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία επί θητείας των Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Στο τέλος, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα μείνει μόνο η ΑΕΚ να τους στηρίζει!

Ο-Φ-Α…
«Γλυκάθηκε» ο Παναθηναϊκός με τη διαιτησία του Κομίνη και τον ανύπαρκτο πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των παικτών του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου δεν απέβαλε Μολέδο, Βιγιαφάνιες, και ο Κωνσταντίνου δήλωσε ότι «τώρα οι διαιτητές το λάθος το κάνουν και όντως είναι λάθος». Πριν από μια εβδομάδα είχαν βγάλει ανακοίνωση κατά του Καλογερόπουλο, μετά το 1-1 με τον Ηρακλή. Οπου Φυσάει ο Ανεμος! Διαφωνείτε;

Αποτυχία
Από τη στιγμή που ο Κομίνης εισπράττει συγχαρητήρια μόνο από τον Παναθηναϊκό, σημαίνει πως δεν έπαιξε 50-50, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επηρέασε το αποτέλεσμα. Ομως, οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και οι αγώνες γίνονται με διαιτητές, επειδή αυτοί καλούνται να τους εφαρμόσουν. Στα υπέρ του ήταν ότι το ματς δεν είχε ένταση.

Για πάρα πολλά γέλια…
Η φάση του 37’, όπου ο Κομίνης καταλόγισε φάουλ του Μολέδο στον Κουρμπέλη, δηλαδή μεταξύ δυο συμπαικτών, έγραψε ιστορία! Ούτε σε κωμωδία δεν έχουν σκεφτεί να βάλουν τέτοια περίπτωση, αλλά την είδαμε σε ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμη και διαιτητές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους. Πάλι καλά που το έσωσε ο Κούλα και το… μετέτρεψε σε ελεύθερο διαιτητή. Ομως, η ουσία είναι ότι έκοψε επικίνδυνη επίθεση του Ολυμπιακού.

Δεν ήξερε αλλά έδωσε
«Δημήτρη έλα εδώ», ήταν η αντίδραση του βοηθού, Γιάννη Μπετσόγλου (Κορίνθου), στο Περιστέρι, όταν ο Θάνος πήγε για τη σέντρα μετά το γκολ του Λημνιού (Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1) που τελικά ακυρώθηκε. Οταν ο ρέφερι πήγε δίπλα στον βοηθό, ο τελευταίος φέρεται να του είπε: «Είναι οφσάιντ». Ο Θάνος τον ρώτησε ποιος, όμως ο Μπετσόγλου του απάντησε «δεν ξέρω»! Αλλη μια περίπτωση που γράφει ιστορία! Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι.

Ο Μπετσόγλου δεν ήξερε ποιος ήταν οφσάιντ και ο Θάνος θα πρέπει να έπαθε ένα μικρό σοκ. Ετσι ο έμπειρος ρέφερι αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει, προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία να φέρει ξανά τη φάση στο μυαλό του και πήγε να ρωτήσει τον τέταρτο Κιοτζένη και τον πρώτο βοηθό.

Ολα αυτά ειπώθηκαν και ενώπιον του παρατηρητή Θόδωρου Γκαϊτατζή (Δράμας). «Τα… έχασα», δικαιολογήθηκε στο τέλος ο Κορίνθιος βοηθός. «Τι δίνεις, ρε, σήμερα; Τι οφσάϊντ είναι αυτό που σήκωσες;», γράφτηκε στο φύλλο αγώνα ότι είπε ο Σπανός στον Μπετσόγλου. Καμία σχέση με όσα έκανε μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, που έπιασε από το λαιμό τον Κούρεντα για μια οριακή φάση.