Ο Τεβεκέλης, η διαιτησία του Παπαπέτρου και οι δημόσιες σχέσεις

***Οπως φαίνεται κάποιους δεν ήθελε να δυσαρεστήσει…
**Διαβάστε ποιους...
Λέτε ο Τεβεκέλης (από τη στιγμή που τα έχουμε δει όλα) να προορίζεται να αναλάβει πόσο στην ΚΕΔ, αν και πλέον δεν διατηρεί τον τίτλο του διαιτητή αλλά του παράγοντα; Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ο σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη έμεινε ευχαριστημένος από τη διαιτησία του Παπαπέτρου στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0, καθώς η κριτική του, αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι και θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε, δείχνει ότι περισσότερο θέλησε να κάνει δημόσιες σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι στις δηλώσεις του, που έγιναν στις 14/03 στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, διαφήμισε την συμμαχία με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ (τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ άφησε να εννοηθεί ότι τα έχουν… σπάσει) αλλά για τη διαιτησία του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0 δήλωσε τα εξής:
«Προσπάθησε και το πέτυχε να κρατήσει αποστάσεις και σε έναν καλό βαθμό το πέτυχε. Έκανε καλή διαχείριση, είχε διαβασμένο το παιχνίδι. Ο διαιτητής πρέπει να μελετά τα παιχνίδια, τους παίκτες που βουτάνε, που αντιδρούν, που συμπεριφέρονται περίεργα.
Τα λάθη των διαιτητών είναι πως πηγαίνουν σε παιχνίδια χωρίς να έχουν διαβάσει. Να ξέρουν πριν μπουν στο γήπεδο τι είναι η κάθε ομάδα, που στηρίζεται, ποιος είναι ο βρώμικος παίκτης. Ποιος διαμαρτύρεται, ποιος θα τον ξεγελάσει, ποιος κάνει την κωλοτούμπα.
Οι διαιτησίες με την Ξάνθη στην Τούμπα και τον Ηρακλή δεν ήταν κακές σε σφυρίγματα, αλλά σε διαχείριση. Δε γίνεται μέχρι το 75 ο Ηρακλής έπαιζε δυνατά, όχι πολύ βρώμικα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε μπάλα, εμείς είχαμε δύο κίτρινες κι ο Ηρακλής μία. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη έχει κάνει τρεις συστάσεις σε παίκτες της Ξάνθης και στο πρώτο μαρκάρισμα του Βαρέλα δίνει κάρτα. Σε όλους χρωστάς ίδιες παρατηρήσεις. Πρέπει να μην έχεις δύο μέτρα και σταθμά, να κάνεις ό,τι στη μία και στην άλλη πλευρά».
Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε ότι μας συγκλόνισαν τα μαθήματα διαιτησίας. Όμως, για την ουσία ισχύει η ρήση «άλλα λόγια να… αγαπιόμαστε» από τον Τεβεκέλη. Ο σύμβουλος διαιτησίας του Ιβάν Σαββίδη δεν επικεντρώθηκε σε καμία φάση αλλά στη γενική εικόνα του διεθνή ρέφερι το βράδυ της Κυριακής. Και ως υπερασπιστής της συμμαχίας με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ προφανώς δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον Μελισσανίδη και γενικότερα την πλευρά των γηπεδούχων.
Επειδή, ανεξάρτητα αν επηρεάζουν ή όχι το αποτέλεσμα, τα λάθη των διαιτητών είναι λάθη και καταγράφονται: Στο ένα γκολ της ΑΕΚ προηγείται φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο ο Παπαπέτρου δεν καταλόγισε και στην εξέλιξη της φάσης οι Θεσσαλονικείς δέχθηκαν το γκολ. Στο άλλο προηγείται χέρι, παράβαση που επίσης δεν υπέδειξε ο Παπαπέτρου, ο οποίος δεν έδωσε και πέναλτι υπέρ τον Ενρίκε, φάση που αν γινόταν έξω από την περιοχή θα την έδινε φάουλ.
Προφανώς αυτά είναι λεπτομέρειες για τον Τεβεκέλη, στις οποίες ίσως να μην στέκεται επειδή ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν ήταν το Ολυμπιακός. Πάντως, αυτές οι γκρίνιες για τα λάθη του Παπαπέτρου, έστω και ανεπίσημα βγήκαν από τον ΠΑΟΚ και κατ’ επέκτασή οι φίλαθλοι είδαν τι λάθη έκανε ο διεθνής ρέφερι.
Όμως, όχι ο Τεβεκέλης. Αλλωστε για τον παράγοντα του ΠΑΟΚ μετράει περισσότερο κάποιες κίτρινες που βγήκαν ή δεν βγήκαν στα παιχνίδια με τον Ηρακλή και την Ξάνθη. Επειδή ο ΠΑΟΚ συναγωνίζεται με την ΑΕΚ και για τα πλέι οφ, αν βρεθούν αντίπαλοι ευχόμαστε στον κύριο Τεβεκέλη ο ΠΑΟΚ να έχει διαιτησίες σαν του Παπαπέτρου.

ΥΓ: Αν η διαιτησία του ήταν τόσο καλή, η ΚΕΔ θα τον έβαζε έστω και σαν τέταρτο…