Καταγγελίες-βόμβα για "τέρατα και σημεία" στα αγωνιστικά τεστ διαιτητών και βοηθών


Καλά κρατεί το σχέδιο εξόντωσης διαιτητών

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ

ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκτέθηκαν οι αρμόδιοι, σύμφωνα με καταγγελίες και πληροφορίες, μετά και τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγωνιστικών τεστ διαιτητών και βοηθών σε γήπεδο της Αττικής, όπου έγιναν… τέρατα και σημεία. Η αμφισβήτηση για τους όρους διεξαγωγής τους είναι έντονη, ενώ τα βέλη στρέφονται κατά της παράνομης ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, όπως και εναντίον του αρμόδιου γυμναστή. Πλέον, οι παραιτήσεις τους είναι μονόδρομος.
Αυτό που επιβεβαιώθηκε και στα επαναληπτικά αγωνιστικά των κομμένων του Φεβρουαρίου, δηλαδή όπως και πριν ένα μήνα, είναι ότι είχαν στοχοποιηθεί συγκεκριμένοι ρέφερι (διαιτητές και βοηθοί), τους οποίους χωρίς λόγο και αιτία δεν ορίζουν, και πλέον -με το «έτσι θέλω»- είναι ανεπιθύμητοι και στους πίνακες. Δηλαδή, όπως φαίνεται, καλά κρατεί το σχέδιο εξόντωσης διαιτητών και βοηθών, καθώς αυτό γίνεται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης.
Είναι οι ρέφερι, που είτε βρίσκονται στις «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, είτε δεν τους θέλουν οι ίδιες ΠΑΕ (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ), επειδή προτιμούν να παραμένουν ανεξάρτητοι. Είναι αυτοί, κατά σύμπτωση οι ίδιοι, που έχουν στοχοποιηθεί και από την προπαγάνδα, ο μηχανισμός της οποίας πανηγύριζε, επειδή «κόπηκαν» στις αγωνιστικές δοκιμασίες του Φεβρουαρίου, οι οποίες διεξήχθησαν με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες, κάποιοι έβγαλαν –σχεδόν… περπατώντας- το yo yo των διαιτητών ή το ariet των βοηθών και άλλοι, όπως και χθες, είδαν τις δυο κίτρινες για… ψύλλου πήδημα.
Τόσο την πρώτη φορά, δηλαδή στα τεστ που έγιναν στις 15 Φεβρουαρίου, όσο και στα χθεσινά επαναληπτικά, υπήρξε τόσο μεγάλη αμφισβήτηση για τους όρους διεξαγωγής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεθνής βοηθός, Χρύσα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), εγκατέλειψε στα σπριντ και έγινε πυρ και μανία με τους αρμόδιους, ενώ ο έμπειρος βοηθός, Νίκος Γεωργαράκης (Αθηνών), ξέσπασε τόσο κατά του γυμναστή όσο και εναντίον των Τριτσώνη, Κουκουλάκη.
-«Σφαγή» έγινε και στις μικρότερες κατηγορίες (Football League και Γ’ Εθνική).

«Κάηκε» το βίντεο…

Εκεί που γέλασε κάθε πικραμένος, ήταν όταν ο έμπειρος διαιτητής, Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), «κόπηκε» από τον γυμναστή Δαμασκηνό, λίγο πριν τερματίσει το yo yo. Ο Λαμπρόπουλος αμφισβήτησε την απόφαση και ζήτησε να δει το βίντεο. Αρχικά, το δίδυμο της ΚΕΔ (Τριτσώνης, Κουκουλάκης) του απάντησε καταφατικά, όμως μετά από λίγο άλλαξαν γνώμη και του είπαν ότι θα το δουν μόνοι τους!
Ο Λαμπρόπουλος είναι ο διαιτητής που σταμάτησε να ορίζεται μετά την επίσκεψη Μελισσανίδη στην ΚΕΔ, κάτι που -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- απαίτησε όπως και για τους Παππά, Δελφάκη.

«Κόπηκαν»

Στα χθεσινά αγωνιστικά τεστ «κόπηκαν» ο διαιτητής Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας) και οι βοηθοί Κουρομπύλια (στα σπριντ), Γεωργαράκος (Αθηνών), Τσολάκης (Αθηνών), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου). Πλην Κουρομπύλια, δεν τους όριζαν. Ομως, πλέον, έχουν συγκεκριμένο λόγο να μην το κάνουν. Αντίθετα, πέρασαν οι Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Κασσαβέτης (Αιτ/νιας), Αναστόπουλος και Βεργέτης (Αρκαδίας) και Δουδούμης (Φθιώτιδας).

Πρόχειρα

Στο… πόδι έγινε ο προγραμματισμός των χθεσινών αγωνιστικών τεστ. Αρχικά, προέβλεψαν να πάρουν μέρος σε αυτά που έγιναν στη Νέα Ιωνία και άλλοι τέσσερις βοηθοί της Superleague, δηλαδή να δοκιμαστούν όλοι μαζί. Ομως, τελευταία στιγμή οι Σίπκας (Πέλλας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας), Λάζαρης (Λάρισας) ειδοποιήθηκαν ότι θα τρέξουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Σας είπαν»

Πριν καλά - καλά του δοθεί ο χρόνος για να αποκτήσει ρυθμό, ο βοηθός Νίκος Γεωργαράκος (Αθηνών) είδε τις δυο κίτρινες του γυμναστή και ο Κουκουλάκης του ανακοίνωσε ότι είναι εκτός. Ο βοηθός έδωσε το χέρι στον γυμναστή και ταυτόχρονα ξέσπασε: «Συγχαρητήρια. Κάνατε ακριβώς αυτό που σας είχαν πει να κάνετε. Η θέση σας δεν κινδυνεύει, αλλά με αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) πρέπει να ντρέπεστε».

«Ντροπή»

Κάποιοι διαιτητές που βρίσκονταν στην εξέδρα, όπως επίσης και ο Σταύρος Τριτσώνης, έτρεξαν για να ηρεμήσουν τον Γεωργαράκο. «Νίκο ηρέμησε», του είπε ο επικεφαλής της ΚΕΔ, ενώ ο έμπειρος βοηθός απάντησε: «Είμαι ήρεμος, όμως αυτό το… πανηγυράκι που έγινε εδώ, ήταν ντροπή και αλητεία. Είναι απαράδεκτα αυτά που κάνετε».

«Θέλετε να με… φάτε»

«Μην μιλάς έτσι», συνέστησε ο Τριτσώνης στον έξαλλο Γεωργαράκο, ζητώντας του ταυτόχρονα να ηρεμήσει. Ομως, ο Αθηναίος βοηθός ήταν χείμαρρος: «Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι αργότερα και να ξέρετε ότι δεν έπρεπε να με “κόψετε” με αυτόν τον τρόπο. Ας μη με ορίζατε μετά. Αν θέλετε να με… φάτε, μπορείτε να με βγάλετε εκτός το καλοκαίρι, ή ακόμη να το κάνατε και πιο πριν. Ομως, το να με “στήνετε” είναι απαράδεκτο».

«Κάνατε... αλητεία»

Συνέχεια του ξεσπάσματος Γεωργαράκου κατά της ΚΕΔ: «Σταύρο, υπάρχει ζωή και μετά τη διαιτησία. Δεν με νοιάζει που δεν με ορίζετε για τους “γνωστούς” λόγους, αλλά αν ήσασταν εντάξει θα με βγάζατε από τους πίνακες και δεν θα κάνατε αυτήν την αλητεία. Είναι ντροπή. Δεν σέβεσαι τα χρόνια μου στη διαιτησία και ότι έχουμε παίξει και έχουμε φάει μαζί και είναι ντροπή σου. Είναι και αλητεία αυτό που κάνατε εσύ και ο γυμναστής».

-Γεωργαράκος κατά Τριτσώνη μέρος 4ον: «Ξέρουν και βλέπουν όλοι τι κάνετε. Μας έχετε ξεφτιλίσει, χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. Εχουμε πρόβλημα στην καθημερινή μας ζωή με αυτά που κάνετε». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφορίες, ο Τριτσώνης δεν απάντησε. Φυσικά, ούτε ο Κουκουλάκης πλησίασε κοντά τους για να πάρει θέση.


-«Να βάλετε αυτούς που θέλετε. Να δούμε, έτσι όπως σας εκθέτουν, ποιοι θα μείνουν για να βάζετε». Χύμα τα είπε στην ΚΕΔ και η διεθνής βοηθός, Χρύσα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), που «κόπηκε» στα σπριντ, καθώς νευρίασε επειδή της ζήτησαν να επαναλάβει ένα 40αρι, επειδή το έτρεξε στα 6,40 με όριο τα έξι δευτερόλεπτα. «Δεν υπάρχει λόγος. Δεν χρειάζεται να ξανατρέξω».