Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

***Στην Ευρώπη ασχολούνται με την οργάνωση των εταιριών, τη μεγιστοποίηση των εσόδων και στην Ελλάδα με την… οργάνωση της ΚΕΔ και τα πλέι οφ!
***Ο αριθμός των ομάδων μάρανε αυτό το απίστευτο καφενείο που λέγεται SUPERLEAGUE, τη στιγμή που οι αλλαγές σε Champions League/Europa League είναι εξοντωτικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Οι αλλαγές που επισημοποιήθηκαν (και ανακοινώθηκαν) στη διαδικασία διοργάνωσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της UEFA (Champions League/Europa League) είναι εξαιρετικά σκληρές, εξοντωτικές σχεδόν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το οδηγούν, με τη μορφή των συστηματικών μπαταξήδων που σήμερα κυριαρχεί στις περισσότερες από τις ποδοσφαιρικές εταιρείες που το συγκροτούν, στο ευρωπαϊκό περιθώριο όσον αφορά στην κορυφαία διοργάνωση (Champions League) και του προσφέρουν διεθνή διέξοδο μόνο στη δεύτερη τη τάξει (Europa League).
Στις αλλαγές αυτές η εγχώρια ποδοσφαιρική τάξη δεν έχει καμία δυνατότητα αντίδρασης από την ώρα που αποφασίστηκαν με βασικό γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους, παράμετρος που δεν λαμβάνει καν υπόψη της το παραγόμενο στην Ελλάδα ποδοσφαιρικό προϊόν, καθώς θεωρείται αμελητέο ως ποσοστό του συνολικά παραγόμενου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Στην ουσία εκκίνησε η διαδικασία για την μετατροπή του Champions League σε μια κλειστή λίγκα που θα περιλαμβάνει βασικά τις μεγάλες ποδοσφαιρικές οικονομίες (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία) και θα συμπληρώνεται απλώς, κατά περίπτωση, από τις υπόλοιπες με σειρά συμμετοχής στο συνολικό προϊόν (Γαλλία κ.λ.π.), με την τηλεόραση να παίζει κυρίαρχο ρόλο και, μεταξύ μας, να επιβάλλει τις αλλαγές τις οποίες άλλωστε θα κληθεί η ίδια να πληρώσει.
Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον και με την καταστροφή να πλησιάζει με ακραίες ταχύτητες η επαγγελματική εκδοχή του ελληνικού ποδοσφαίρου ασχολείται  γενικώς με τις ... συνθέσεις. Με τη σύνθεση της ΚΕΔ/ΕΠΟ (μοναδικής έμπνευσης η ιδέα της εκλογής των δύο μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ από τους εν ενεργεία διαιτητές και βοηθούς ώστε να επανέλθει σε άμεση χρήση το παλιό "με ψηφίζεις, σε ορίζω"), με τη σύνθεση της γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ ( αιτείται αύξηση της συμμετοχής του, λες και είναι σε θέση να προσφέρει το παραμικρό στις ουσιαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη το άθλημα) και ... με τη σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα πάρει μέρος στις συζητήσεις για τις "συνθέσεις" μιας και σε αυτή μετέχουν, επίσημα πλέον, παλιοί σκελετοί από τα χειρότερα ντουλάπια της ιστορίας του προς δόξαν της εξυγίανσης, εξομάλυνσης και κάθαρσης του κάθε Βασιλειάδη που παριστάνει τον αριστερό υπουργό.
Καμία συζήτηση για το  κακό που με δρασκελιές πλησιάζει, καμία επαφή με τα δρώμενα, καμία απολύτως διάθεση να ερευνηθεί το υφιστάμενο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του αθλήματος στην επαγγελματική εκδοχή του, κανένα, προς το παρόν, σημάδι στον κοντινό ορίζοντα για μια σχεδιασμένη απάντηση σε όσα έχουν αποφασιστεί.
Η ίδια κακομοιριά της μαϊμού αδειοδότησης κάθε χρόνο με συμφωνίες της πλάκας (και άκυρες) την τελευταία στιγμή, η ίδια λογική της ψευτοεπένδυσης σε καραβίσιες μετεγγραφές που αποθεώνονται τη Δεύτερα και ακυρώνονται το Σάββατο, η ίδια νοοτροπία "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν " για τη τηλεοπτικά έσοδα και πάπαλα... Α! και τα ίδια παπαγαλάκια που εξυμνούν "έναντι πινακίου φακής" τον μέγα πρόεδρο κ.λ.π.
Ο αριθμός των ομάδων μάρανε αυτό το απίστευτο καφενείο και αν ο πρωταθλητής θα προκύπτει από τη διαδικασία των play off ή όχι. Αλήθεια στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα και σε όσα έπονται στην κατάταξη της UEFA έως την ελληνική θέση ποιος σοβαρός ασχολείται με play off, αριθμό ομάδων και άλλα ανάλογα και εξόχως πρωτοποριακά;
Προφανώς κανένας. Γιατί; Επειδή το ενδιαφέρον τους είναι στην οργάνωση και λειτουργία των εταιρειών, στην μεγιστοποίηση των εσόδων, στην καθημερινή διεύρυνση της εισπρακτικής βάσης, στην ετήσια αύξηση της παρουσίας των φιλάθλων-πελατών στα γήπεδα, στην κατασκευή γηπέδων που είναι αυτόνομες οικονομικές μονάδες με ιδιωτικά κεφάλια και σε άλλα ανάλογα και ... φραγκολεβαντίνικα.
Που να καταλάβουν όλοι αυτοί το μεγαλείο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου!!!


Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τι δουλειά έχουν σε αυτό το πρωτάθλημα;