Στις 54 ανέρχονται οι περιπτώσεις που πρέπει να κλείσει ο Παναθηναϊκός για να πάρει άδεια συμμετοχής!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL

Οσο θα ξεχρεώσει η Ελλάδα,  άλλο τόσο θα ξεχρεώσει ο ΠΑΟ

ΕΛΛΑΣ, Ευρώπη, Παναθηναϊκός. Μέχρι να έρθουν, βέβαια, οι αναμετρήσεις σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχουνε μπροστά πέντε μήνες. Ακόμα δεν έχει τελειώσει η τρέχουσα σεζόν.Το θέμα όμως δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό.Το Ελλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός έχει σαν κοινή συνισταμένη την τεράστια προσπάθεια αμφοτέρων: Της Ελλάδος και του Παναθηναϊκού για την παραμονή στην Ευρωζώνη: Από οικονομικής και ποδοσφαιρικής πλευράς.
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η ίδια ιστορία: Ο υπουργός Οικονομικών να τρέχει για να κλείσει την αξιολόγηση και ο Αλαφούζος τους διακανονισμούς. Με τα νέα, ωστόσο, από το πράσινο μέτωπο να είναι ευχάριστα: Η μία μετά την άλλη οι 54 περιπτώσεις που έχουν να λαμβάνουν χρήματα από τον Παναθηναϊκό δέχονται να υπογράψουν και να διευκολύνουν.
Από τον Εκι Γκονζάλες και τους Καραγκούνη-Σεϊταρίδη μέχρι τον Αντρέα Στραματσόνι. Οτι, δηλαδή, δέχονται να εξοφληθούν Κωτσόβολος. Και η μάχη για την άδεια θα έχει αίσιο τέλος. Οπως αίσιο τέλος θα έχει η μάχη που δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους δανειστές. Ενας αριστερός, άλλωστε, ποτέ δεν υπογράφει με τη μία. Παλεύει, κάνει τον δύσκολο, αντιστέκεται. Και στο τέλος, μετά πόνου ψυχής, βάζει την τζίφρα. Για το καλό της πατρίδας.
Κι όσο θα ξεχρεώσει η Ελλάδα, άλλο τόσο θα ξεχρεώσει ο Παναθηναϊκός. Επίσημα νούμερα για το συνολικό χρέος του Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν. Σε τράπεζες, ποδοσφαιριστές, προπονητές κλ.π. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι κάθε χρόνο προστίθενται καινούργια. Σε παίκτες και προπονητές που φεύγουνε. Εσιέν (φωτό), Ταυλαρίδης, κλ.π. Με την κεφαλαιώδη διαφορά, βέβαια, ότι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε Επιτροπεία, ο Παναθηναϊκός έχει λευτερωθεί.