Σκέφτονται αγωγές οι… κομμένοι ρέφερι

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (02/02)
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στην αντεπίθεση είναι έτοιμοι να περάσουν οι… κατεψυγμένοι ρέφερι και οι βοηθοί της Superlague, η οποία θα εκδηλωθεί μέσω της δικαστικής οδού. Μπορούμε να τους πούμε και… αγανακτισμένους, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεκατέσσερις εξ αυτών αναζητούν, μέσω δικηγόρων, τρόπους να αντιδράσουν. Αφορμή ότι δεν επιλέγονται κατά παράβαση του διοριστηρίου, καθώς (πάντα σύμφωνα με πηγές θεωρούν) υπόκεινται σε διαρκή στοχοποίηση αλλά και προσβολή της προσωπικότητάς τους.
Αν τελικά ευοδωθεί η κίνηση, αυτό θα το κρίνουν οι νομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες οι αγωγές θα κατατεθούν προσωπικά εναντίον της παράνομης ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, ενώ διαρρέει πως υπάρχει σκέψη να στραφούν και προσωπικά κατά των μελών της διοικούσας. Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες μέρες. Οι… κατεψυγμένοι διαιτητές, που είναι περισσότεροι, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτών που θα προσφύγουν να αυξηθεί, ειδικά αν στον… χορό μπουν και όσοι ορίζονται μια στο τόσο.
Δηλαδή, τι θα χάσουν; Θα τους βγάλουν από τους πίνακες, ενώ είναι σαν να έχουν βγει και μάλιστα με προκλητικό τρόπο; Είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί βρίσκονται σε «μαύρες λίστες» των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ και κατά σύμπτωση δεν τους ορίζει η παράνομη ΚΕΔ; Ας παρουσιάσουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έγγραφο ότι τάχα δεν ορίζονται επειδή δεν το… θέλει η FIFA.
Τι έχουν να καταλογίσουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης σε διαιτητές και βοηθούς που είναι έμπειροι, τη στιγμή που άλλοι κάνουν χειρότερα λάθη, όμως μένουν εκτός για τρεις αγωνιστικές και παίζουν ξανά. Ποιος κανονισμός προβλέπει «πάγωμα» διαιτητών; Ποιος κανονισμός προβλέπει ότι οι ΠΑΕ μπορούν να επιβάλουν «θέλω» τους; Τα μέλη της ΠΔΕ/ΕΠΟ είναι συνυπεύθυνα επειδή δεν παρεμβαίνουν και αφήνουν να διασύρονται προσωπικότητες. Από πού προβλέπεται «ποινικοποίηση», με την… κατάψυξη ρέφερι και βοηθών, των διαιτητικών αποφάσεων;


ΟΙ ΡΕΦΕΡΙ πήγαν σε διαφορετικά νομικά γραφεία για να συγκρίνουν και τις γνωμοδοτήσεις


Συνυπεύθυνη η ΠΔΕ/ΕΠΟ

Οι διαιτητές και οι ρέφερι που δεν ορίζονται δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ούτε κάποιος τους ειδοποίησε ότι καταργήθηκαν. Ούτε είναι κατηγορούμενοι. Οι δυο λόγοι, με βάση το διοριστήριο που μπορεί να παυτεί ένας διαιτητής, είναι: «Η Ε.Π.Ο. μέσω ειδοποίησης μπορεί να καταργήσει την κατάταξή σας για τους παρακάτω λόγους: 1. Διαπράττετε παραβίαση των όρων που περιέχονται στο παρόν η οποία δεν μπορεί να επανορθωθεί, 2. Αδυνατείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες που συνεπάγεται ο διορισμός λόγω ασθένειας ή αδυναμίας». Η ΕΠΟ πρέπει να τους ειδοποιήσει, άρα συνυπεύθυνη και η ΠΔΕ.


Πουθενά
Σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχουν στους πίνακες διαιτητές που δεν ορίζονται χωρίς να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και χωρίς να έχουν… θέμα με την τακτική δικαιοσύνη; Γιατί δεν πήραν ούτε μια ευκαιρία και τους έχουν θάψει στη… λάσπη της προπαγάνδας και συγκεκριμένων ΠΑΕ; Εχουν αντιληφθεί ότι οι ρέφερι έχουν εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον; Γιατί τους εκθέτουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, όπως και η ΠΔΕ;

Τα είπαν
Κάποιοι από τους μόνιμα αποκλεισμένους διαιτητές συναντήθηκαν με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη και άλλοι τους τηλεφώνησαν, όμως οι εξηγήσεις που έλαβαν ήταν για τα… μπάζα. Δικαιολογίες του αέρα και «να ’χαμε να λέγαμε». Αλλωστε τι να τους πουν, αφού δεν προβλέπεται πουθενά αυτό που τους κάνουν. Ας ρωτήσουν και τις FIFA, UEFA.

Υπέρβαση
Με ποιο δικαίωμα οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης μετατρέπονται σε δικαστές και μέσω των ορισμών προσβάλλουν και υποβαθμίζουν προσωπικότητες διαιτητών, βοηθών, ακόμη και παρατηρητών; Πρόκειται ή όχι για υπέρβαση εξουσίας; Είναι τυχαίο ότι η προπαγάνδα πρώτη τα έγραψε ποιοι δεν θα ορίζονται και με το… καλημέρα, δηλαδή από τότε που ανέλαβαν, το παράνομο δίδυμο της ΚΕΔ υλοποίησε μέχρι… κεραίας τις… έγκυρες πληροφορίες; Αυτονόητο και ποιες ΠΑΕ διέρρευσαν…


Να βλέπουν
Κι όμως, στην Αγγλία έγινε λάθος από τον κορυφαίο ρέφερι της σεζόν 2015-16 σε κορυφαίο ματς. Συγκεκριμένα ο Κλάτενμπεργκ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στο προχθεσινό ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, το οποίο χάθηκε, αφού ο Μινιολέ νίκησε τον Ντιέγκο Κόστα που νωρίτερα έκανε… βουτιά, ξεγελώντας τον ρέφερι. Δηλαδή ο Κλάτενμπεργκ δεν θα ξαναπαίξει;



Αυτό που μας έκρυψαν
Ο κανονισμός διαιτησίας της ΕΠΟ είναι, όπως η ίδια η αντιπροσωπεία της FIFA έχει ομολογήσει, σε ευρεία ολομέλεια εντός της ΕΠΟ πριν από την τοποθέτηση της μεταβατικής επιτροπής, πλήρως εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο της FIFA, αλλά και το Referee Convention της UEFA. Ο Κύρος Βασάρας μπορεί να το επιβεβαιώσει, καθώς είναι αυτός που έκανε την ανάλυση, παρουσία και του Κουτσοκούμνη. Αρα γιατί η διαιτησία δεν πήγαινε καλά; Αυτή την είδηση γιατί την έκρυψαν;


«Καταργούν» τις εκθέσεις
Ο Καλογερόπουλος με δύο διαθεσιμότητες (ΠΑΟ-Αστέρας και Κέρκυρα-ΑΕΚ) έχει οκτώ ορισμούς στη Λίγκα. Δεν τη γλίτωσε μόνο για το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ, ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε ούτε για τα δύο προηγούμενα ματς. Ο Σιδηρόπουλος έχει τον ίδιο αριθμό ορισμών με τις ίδιες παραπομπές. Δυο χαμηλές βαθμολογίες έχει και ο Παπαπέτρου, αλλά και έναν λιγότερο ορισμό, ενώ τα ίδια ισχύουν και για τον Κομίνη. Με βάση τα παραπάνω άδικος ο κόπος των παρατηρητών.


Τζάμπα έβαζαν παρατηρητές και στον Βάτσιο! Ο ρέφερι της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς έχει πάρει πέντε ορισμούς στο πρωτάθλημα και τρεις στο Κύπελλο με τρεις διαθεσιμότητες, συγκεκριμένα «πάτωσε» στα ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθη, Βέροια-ΠΑΟ και Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης. Δηλαδή, όπως και πέρσι, τα έχει κάνει μαντάρα στα μισά ματς που σφύριξε.

Ο διαιτητής του Ιανουαρίου είναι ο Θάνος, ο οποίος πήρε συνολικά τρεις ορισμούς (Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-2, Κέρκυρα-ΠΑΟ 1-1 και Ηρακλής-Λάρισα 1-1). Το Δεκέμβριο έπαιξε ένα ματς (Βέροια-Ξάνθη 0-4, υποτίθεται ότι τιμωρήθηκε αλλά μετά άρχισε το σερί. Φυσικά πήρε καλό βαθμό, παρότι δεν απέβαλε τον Χουλτ στο νησί των Φαιάκων. Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν διαβάζουν τα ΜΜΕ, δεν βλέπουν και τα ματς.