Η νοοτροπία του Κιοτζένη και του κάθε ρέφερι που σφυρίζει τον Ολυμπιακό

 
Μήπως οι διαιτητές φοβούνται να είναι ανεξάρτητοι και να σφυρίζουν 50-50 τα ματς του Ολυμπιακού; Αισθάνονται ότι δίνουν σε κάποιον ή σε κάποιους εξετάσεις, με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη για φάσεις που γίνονται μπροστά στα μάτια τους; Φοβούνται μήπως μπουν στη «μαύρη λίστα» των… συμμάχων; Μήπως φοβούνται την περίπτωση η προπαγάνδα να στείλει μήνυμα και μπουν στην …κατάψυξη, όπως κατά σύμπτωση συμβαίνει;
Το σχόλιο είναι γενικό, όμως αυτά έχουν σχέση με τη νοοτροπία με την οποία ο Κιοτζένης έπαιξε στο ματς Ολυμπιακός-Ηρακλής; Όταν γίνεται τράβηγμα της φανέλας του Ελιουνούσι από τον Σαραμαντά και δεν το δίνει, ούτε ο ρέφερι ούτε ο βοηθός Λάζαρης, τότε ναι υπάρχει πρόβλημα. Όπως πρόβλημα υπάρχει αν δίνεται ανύπαρκτο φάουλ του Ρομαό στον Ρούσσο και δεν δίνεται του Μοντέρο στον Ντε Λα Μπέγια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, και συνάμα πολύ περίεργο, είναι να μένουν ατιμώρητες οι κλωτσιές των αντιπάλων του Ολυμπιακού και μάλιστα σε εντός έδρας ματς. Αυτά δημιουργούν εκνευρισμό στους παίκτες αλλά και απορίες για την απόδοση του διαιτητή. 
Οι Μάρτινς, Φορτούνης, Ιντέγιε έτρωγαν κλωτσιές, όμως οι δυο πρώτοι πήραν κάρτες. Ο πρώτος διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Κιοτζένης δεν έδειξε κίτρινη στον Αγγελόπουλο για σκληρό φάουλ στον Σεμπά, ενώ ο Φορτούνης πήγε με δύναμη πάνω στον Μοντέιρο, ο οποίος πριν του είχε κάνει σκληρό μαρκάρισμα.
Μήπως ο Κιοτζένης και ο κάθε Κιοτζένης (σ.σ. να μην ξεχνάμε ότι οι Μάνταλος, Βάτσιος, Κύζας κτλ έκαναν χειρότερα) θεωρεί ότι είναι ένας μέτριος διαιτητής και χρειάζεται να γίνει αρεστός στο σύστημα της εξυγίανσης, που στοχοποιεί και λασπολογεί διαιτητές, για να σταθεί;
Βέβαια η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του. Όλα ξεκινούν από αυτά που κάνουν, μέσω των ορισμών, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης. Κρατούν στο «ψυγείο» διαιτητές που δεν προσκύνησαν στη δήθεν εξυγίανση, ενώ η πολιτική τους με τις τιμωρίες είναι ότι ανάλογα ποιος θα κάνει λάθος, που θα το κάνει κτλ… Αλλοι έχουν ασυλία, άλλοι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και με Δαμόκλειο Σπάθη την τιμωρία ακόμη και σε ένα ανάποδο αράουτ.

Εδώ, κατά σύμπτωση, τιμωρούνται διαιτητές και βοηθοί καθ’ υπόδειξη του συστήματος της προπαγάνδας και ο Κουτσοκούμνης ψάχνει που έβαλε το… μωράκι τον φάκελο με τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και μας λέει ότι συνεχίζει, λες και άλλος επέλεξε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη.