Βρίσκονται στον κόσμο τους

***Επίδειξη αλαζονείας από την ανύπαρκτη ΚΕΔ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (04/02/17)
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για να δικαιολογήσει το ανύπαρκτο έργο της στη διαιτησία, όπου δεν φαίνεται να έχει σχέδιο εξέλιξης και η μόνη της έννοια (όπως φαίνεται από τις επιλογές τους) είναι να μην ορίζει τους ανεπιθύμητους σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαιτητές, η ΚΕΔ, με φαρδιές πλατιές τις υπογραφές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη και Καλύβα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τις Χρύσα Κουρομπύλια και Θάλεια Μήτση που συμπεριλήφθηκαν από την FIFA στις υποψηφιότητες για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2019. Για να μην το… ξεχάσουμε μας ενημερώνουν ότι και ο Σιδηρόπουλος έχει προεπιλεγεί για το Μουντιάλ της Ρωσίας αλλά εμείς προσθέτουμε ότι με την πορεία που έχει στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να μπει στην τελική λίστα.
Μετά από όλα η ΚΕΔ προχωρά σε πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας, καθώς η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στο πρόσωπό τους (σ.σ. των Κουρομπύλια, Μήτση, Σιδηρόπουλου), οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές δείχνουν την εκτίμησή τους στην ελληνική διαιτησία και αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι χρήσιμο να αξιολογηθεί εκ μέρους της ποδοσφαιρικής οικογένειας, καθώς επίσης της κοινής γνώμης».
Καλό θα είναι τόσο οι ίδιοι, όσο και η συμμορία της προπαγάνδας να διαβάσει πάλι την ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη. Εμμέσως πλην σαφώς οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας ομολογούν το έργο όλων των προηγούμενων ΚΕΔ στη διαιτησία, καθώς η Κουρομπύλια και η Μήτση δεν είναι… κομήτες. Δεν τις έμαθαν ξαφνικά στην FIFA. Αν οι προηγούμενοι δεν τις έδιναν ευκαιρίες, φυσικά και οι ίδιες φρόντισαν να τις εκμεταλλευτούν, πως θα έφταναν στην πόρτα μιας μεγάλης διάκρισης; Φυσικά οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν εκτίμησαν λόγω των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, Καλύβα την ελληνική διαιτησία. Από το τέλος Νοεμβρίου και μετά, όταν ανέλαβαν οι δυο πρώτοι, μόνο καταστρέφουν…

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ της ΚΕΔ νομίζουν ότι επιτελούν έργο στη διαιτησία!


«Εθαψαν» τον Βασάρα

Αφού θυμήθηκαν και το Σιδηρόπουλο, έπρεπε να θυμηθούν και τον Βασάρα. Ακόμη και οι πιο άσχετοι στην ελληνική διαιτησία γνωρίζουν ποιος φροντίζει να παίρνουν ευκαιρίες οι Ελληνες διαιτητές στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στον Κύρο Βασάρα, ο οποίος εκτός από υπεύθυνος εκπαίδευσης της ΕΠΟ είναι και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA. Άλλη μια παράμετρος είναι πως αν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας (σ.σ. πως ο τελευταίος την υπέγραψε) πανηγυρίζουν για την προεπιλογή των δυο κοριτσιών για το Παγκόσμιο Γυναικών του 2019, κανονικά ο Βασάρας θα έπρεπε να ακόμη να βγάζει ανακοινώσεις!

Βοήθεια

Επειδή ο Κουκουλάκης βγήκε από διεθνής, αρχής γενομένης από το σεμινάριο που έγινε το Νοέμβριο του 2015 είχε αρχίσει να πάει κόντρα στον Βασάρα, δηλαδή όταν δεν τον είχε ανάγκη. Όταν ήταν διεθνής καθόταν μπροστά σε όλα τα μαθήματα του υπεύθυνου ανάπτυξης. Μετά άρχισε να του αρέσει η… γαλαρία, παρέα με τον Τριτσώνη και μάλιστα στο προαναφερόμενο σεμινάριο ο Βασάρας τους έκανε παρατηρήσεις επειδή μιλούσαν.

Αυτογκόλ
Ο Βασάρας στήριξε τον Κουκουλάκη, προσπαθώντας να τον ανεβάσει στην ελίτ κατηγορία της UEFA. Όμως, ο Κρητικός έβαλε αυτογκόλ από μόνος του, καθώς στο ματς Ουντινέζε-Σέλτικ 1-1,  παραμονές των αξιολογήσεων της UEFA στις 15/12/2011 για το Europa League, έδειξε κάρτα σε λάθος παίκτη. Αν έδειχνε στον σωστό έπρεπε να τον αποβάλει.

Στον… αφρό
Για το λάθος στο «Φριούλι» ο Κουκουλάκης έπρεπε να παραιτηθεί από διεθνής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε κάποιον άλλον. Παρόλα αυτά ο Βασάρας τον στήριξε και ο Κρητικός ρέφερι έφτασε στο σημείο να σφυρίζει παιχνίδια των ομίλων του Europa League. Δηλαδή, έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τον Κρητικό. Ο Κουκουλάκης ξεχνάει εύκολα, όμως όλοι οι διαιτητές τα θυμούνται όλα πολύ καλά.

Αφαντος

Ας αναφερθούμε και στην (μη) ευρωπαϊκή πορεία του Τριτσώνη. Ο επικεφαλής της παράνομης ΚΕΔ έγινε διεθνής το 2010 και το μόνο που κατάφερε μέχρι το 2016 ήταν να ανέβει μια κατηγορία, δηλαδή απέτυχε παταγωδώς. Να μην ξεχνάμε ότι και οι δυο δεν έπαιρναν ντέρμπι στην Ελλάδα, λόγω των λαθών που έκαναν.

Δεν βοήθησαν πουθενά
 Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης και Καλύβας δεν πρόσφεραν την παραμικρή βοήθεια στην προεπιλογή των Μήτση, Κουρομπύλια  για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019. Αρα η ανακοίνωσή τους θα μπορούσε να μείνει στα συγχαρητήρια και να μην προσπαθήσουν να οικειοποιηθούν μια επιτυχία για την οποία για την οποία δεν βοήθησαν πουθενά. Ας άφηναν τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όμως, η εντύπωση που δίνουν είναι το κάνουν για να… κρυφτούν τα χάλια τους.

Ας μιλήσουν για Λίγκα

Αφού οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας θεωρούν ότι έχουν επιτυχίες, γιατί δεν κάνουν έναν απολογισμό της θητείας τους; Όμως, τι να πουν για τα λάθη που γίνονται μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού, για τα λάθη στα περισσότερα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής, ενώ αντίθετα ευνοούνται συστηματικά οι «σύμμαχοι». Τι να πουν για τις «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να έχουν προσβάλει ως προσωπικότητες δεκάδες διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές. Μπορούν να πουν ότι είναι ανεξάρτητοι;


Η συμμορία της προπαγάνδας δεν τιμωρεί μόνο διαιτητές, φροντίζει να βγουν έγκαιρα από το «ψυγείο» και όσοι ρέφερι που αδικούν τον Ολυμπιακό. Για αυτό και εστάλησαν τα κατάλληλα μηνύματα για να οριστούν, τόσο ο Κύζας, όσο και ο Κομίνης που έχουν να σφυρίξουν από τις 18 και 21 Ιανουαρίου, αντίστοιχα.


 Τόσο ο Κύζας, όσο και ο Κομίνης θα οριστούν είτε στα ματς Κυπέλλου μεσοβδόμαδα, είτε το άλλο Σαββατοκύριακο. Εδώ η ΚΕΔ έφτασε στο σημείο να τιμωρεί βοηθούς για λάθος υπόδειξη σε τετ α τετ από τα… 30 μέτρα (σ.σ. έτσι το βάφτισαν). Παράλληλα ήδη επέστρεψαν οι Βάτσιος, Μάνταλος… Πως θα συνεχιστούν τα μπλόκα κατά του Ολυμπιακού; Δεν πρέπει να υπάρχει κάλυψη;