Υφυπουργός αναζητείται

Πρέπει, στην πραγματικότητα και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, να αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο "υπουργού με χαρτοφυλάκιο, αλλά ... άνευ χαρτοφυλακίου" ο κ., Βασιλειάδης, ο και την ιδιότητα του Υφυπουργού Αθλητισμού φέρων με πρωθυπουργική απόφαση!!!
Τρεις μήνες και κάτι ψιλά στο υπουργείο, με κορυφαία ζητήματα στον τομέα του ανοιχτά (χαίοντα τα έλεγαν παλιότερα), με σοβαρότατες προκλήσεις στα θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και διαχείρισης του αθλητισμού να αναδεικνύονται κάθε μέρα, με κορυφαίες θεσμικού χαρακτήρα εξελίξεις να αναμένουν τις τελικές αποφάσεις για την υλοποίηση τους, ο κ. Βασιλειάδης ... απλώς αναζητείται.
Κομβικά ζητήματα της αθλητικής δραστηριότητας όλο αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων οι εξελίξεις στην ΕΠΟ σχετικώς με την διαδικασία τροποποίησης των κανονισμών και του καταστατικού της και τη συνακόλουθη εναρμόνιση της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της FIFA και η εκλογική διαδικασία στην ΕΟΕ είναι κοινό μυστικό, ακόμη και εντός της κυβέρνησης, ότι εξακολουθεί να τα διαχειρίζεται "εν λευκώ" ο τέως υφυπουργός και προκάτοχος του κ. Βασιλειάδη, ο κ. Σταύρος - Χαράλαμπος Κοντονής.
Η απουσία του κ. Βασιλειάδη από ότι εξελίσσεται στο αθλητικό γίγνεσθαι ( άλα τις διατύπωση!!) είναι τόσο ... τρομακτική, που προκαλεί την παραγωγή και σχετικών ανεκδότων, όπως συνέβη με την περιβόητη επίκληση του προς τον κ. Κουτσοκούμνη " να του τηλεφωνήσει", λες και ο Υπουργός είναι ο Αλέφαντος που βγαίνει στη Στάη και ζητάει από τον Δούρο να του τηλεφωνήσει κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ.
Όταν, ακόμη και ένας Κουτσοκούμνης, που τρέχει να απαντήσει στις κλήσεις κάθε απιθανόπουλου για να δημοσιοποιήσει τις στέρεες σκέψεις του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρνείται να συνομιλήσει με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό, σε σημείο που να εμφανίζεται ο δεύτερος να τον προκαλεί δημοσίως μέσω συνέντευξης, τότε είναι σαφές πως ο εκ δεξιών του κ. Τζανακόπουλου, πρώην γενικός Γραμματέας κατά της διαφθοράς, φέρελπις δικηγόρος Πειραιώς κ. Βασιλειάδης δεν αποτελεί παρά τον μπροστινό μιας τάξης πραγμάτων που διαμορφώθηκε στο πρώτο στάδιο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εξακολουθεί να διοικεί στην ουσία, χωρίς να σκέφτεται καν αν προκαλεί με την δραστηριότητά της τη συνοχή της κυβέρνησης.
Κύκνειο άσμα του κ., Βασιλειάδη η εμφάνισή του στη Βουλή για να απαντήσει, στο πνεύμα της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην ευκολότατη ερώτηση της κας Καραμανλή, που κάποιοι, καθ΄ έξιν καχύποπτοι, την διάβασαν δυο και τρεις φορές για να πειστούν ότι "όλη κι όλα αυτή είναι". Μια εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και τραγική από τους σκληρούς του βαθέως κομματικού (παρα)κράτους, με μια ομιλία εκτός τόπου και χρόνου, με λάθος στοιχεία, με φτηνούς εντυπωσιασμούς χωρίς καμία ουσία. Το κακό ολοκληρώθηκε, όταν ο υφυπουργός αναγκάστηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια και να ζητήσει συγνώμη, με επίσημη ανακοίνωση, για  τα αδικαιολόγητα που του έγραψαν να πει και τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα.
Η επίκληση, για την δικαιολόγηση της απόλυτης απουσίας του υφυπουργού από όλες τις εξελίξεις ( τις οποίες στο μεταξύ ο ίδιος χρεώνεται καθημερινά), του "διαφορετικού χαρακτήρα από τον προκάτοχό του" δεν πείθει κανένα, ειδικά μάλιστα να ληφθούν υπόψη όσα ακούγονται στους διαδρόμους του υφυπουργείου για τις σχέσεις των δύο κατόχων της συγκεκριμένης θέσης υφυπουργού.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Ο κ. Βασιλειάδης " είναι καλός άνθρωπος και δεν επιθυμεί να προκαλεί", όπως ισχυρίζεται η μια πλευρά ή " τώρα κατάλαβε τι λάθος έκανε που δέθηκε μια θέση, την οποία είχε μαρκάρει, ως αγελάδα στο ράντσο, με την πολιτική του ο προκάτοχος του", όπως απαντά η δεύτερη; Ότι και να συμβαίνει ένα είναι βέβαιο.

Είτε με δική του πρωτοβουλία, είτε λόγω συσχετισμών η υπουργική καρέκλα του κ., Βασιλειάδη δεν πατάει καλά...