Φωτογραφική τραγικότητα

Αποπνέει μια έντονη θεατρική τραγικότητα η δημόσια εικόνα μιας ΕΟΕ που χωρισμένη ακριβώς στη μέση, με τον έναν εξ των φωτογραφιζομένων να άδει (όταν είναι μόνος του) "άλλα θέλω κι άλλα κάνω πως να σου το πω..." και να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που σήκωσε το τηλέφωνο, επιχειρεί, υπακούοντας στις επικοινωνιακές συμβουλές, να παρουσιαστεί ως νόμιμη διοίκηση, να συγκροτεί "Επιτροπές", να ανακοινώνει συνθέσεις και να επιδιώκει την με κάθε τρόπο αποδοχή της από την ελληνική αθλητική οικογένεια.
Η εικόνα της, τραγική, ως εάν να φωτογραφίζεται το μισό Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ αφού πρώτα έχει στείλει στα γκουλάγκ το άλλο μισό ( πολύ θα το ήθελε ο τοποτηρητής αλλά ας έχουν χάρη που ζουν στο δυτικό κόσμο και δεν λειτουργεί ... η πραγματική δημοκρατία του λαού) και συνάμα δηλωτική του απόλυτου χάους που έφερε στον κορυφαίο, κατά τεκμήριο, αθλητικό οργανισμό στη χώρα η τακτική της ιδεοληψίας, των προσωπικών επιλογών, των κομματικών στοιχίσεων, της εμμονής στην πάλαι ποτέ υπερήφανη σοβιετία, στην εξυπηρέτηση προσωπικών σκοπιμοτήτων στην κούρσα διαδοχής του νεαρού αρχηγού που αρχίζει, πλέον, να καταναλώνει επικίνδυνα το επικοινωνιακό του ( γιατί πολιτικό δεν είχε ποτέ) κεφάλαιο.
Τραγικότερη όλων η φιγούρα του κ. Καπράλου, να προσπαθεί να χαμογελάσει στην εικόνα της μισής ΕΟΕ γύρω του και να είναι διάχυτη στο πρόσωπό του η απορία " τι κάνω εγώ εδώ με αυτούς τους τύπους;" Και το είχε πει ο ποιητής για παλαιότερες ανάλογες περιπτώσεις: " Η ένδοξη Ρώμη σε περίμενε τόσους αιώνες, σε προφητείες έλεγε τον ερχομό σου κι εσύ αφομοιώθηκες;"
Κι όμως! Αυτή η φωτογραφική τραγικότητα που διαχέεται παντού την ώρα που τα μάτια αποτυπώνουν την ψυχή αποκαλείται, από τους διαδόχους των μπανιάδων, "ολομέλεια της ΕΟΕ.", λαμβάνει αποφάσεις και τολμάει, γιατί περί τόλμης πρόκειται, να δημοσιοποιεί την πλέον θλιβερή εικόνα της τελευταίες εκατονταετίας στον ελληνικό αθλητισμό.
Την εικόνα των "αιχμαλώτων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της πραγματικής δημοκρατίας".
Διδακτική εικόνα. Για να μάθουν οι υπόλοιποι τις τους περιμένει όταν συνδιαλέγονται με πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο και κάνουν συμφωνίες εξουσίας μαζί του.

Υ.Γ. Τελικά, ο μόνος που λείπει από τη φωτογραφία είναι ... ο Κωστάκης!