Ούτε τα προσχήματα

Ο Κουκουλάκης δεν είναι εκπαιδευτής, ούτε παρατηρητής και στο σεμινάριο της Superleague δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Ούτε επισημάνσεις έκανε ούτε οδηγίες έδωσε. Μάθημα έκανε, προβάλλοντας φάσεις και ζητώντας και τη συμμετοχή των διαιτητών. Επίσης, στη διάρκεια του σεμιναρίου ανακοίνωσε ότι η Κουρομπύλια επιλέχθηκε για την τελική φάση του Euro 2017 γυναικών που γίνεται το καλοκαίρι. Ακόμη ανακοινώθηκε ότι οι κομμένοι θα τρέξουν τέλος Μαρτίου. Ουσιαστικά χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν.
«Κερκίδα»
Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες από τους συμμετέχοντες, ο Κουκουλάκης, που μπήκε στην παράνομη ΚΕΔ αν και δεν είχε κάνει δήλωση αποχώρησης από την ενεργό δράση, είχε διπλή ιδιότητα. Ηταν και κριτής, αλλά ταυτόχρονα ενθάρρυνε διαιτητές ή βοηθούς της αρεσκείας του, προκειμένου να αντέξουν. Ειδικά δυο βοηθοί (Κωσταράς, Γρεβένης) θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί, καθώς βρίσκονταν πίσω, όμως κόβονταν άλλοι που ήταν μπροστά, όπως μας καταγγέλθηκε. Φανταστείτε τι εικόνα έδιναν σε αυτούς που έβλεπαν τα τεστ από την κερκίδα του γηπέδου που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της ΕΠΟ.
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Μήπως έχουν ξαναγίνει;
Facebook
Συστάσεις για τη χρήση του Facebook έκανε ο Μιχάλης Κουκουλάκης. Στο χθεσινό σεμινάριο ρώτησε ποιοι έχουν προφίλ στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ήταν περίπου οι μισοί. Μετά προχώρησε σε συστάσεις για να μη βρίζουν, όπως και να μην ανεβάζουν φωτογραφίες από αγώνες που πηγαίνουν. Οπως είπε, o Κουκουλάκης ένας παρατηρητής δεν έμεινε μόνο στο τελευταίο παρά ενημέρωνε και για το σκορ!
Σωστά όσα είπε ο Κουκουλάκης για τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο που η ΚΕΔ θα έπρεπε να είχε ήδη πάρει μέτρα, αφού η αλόγιστη χρήση του φέις αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τον κανονισμό που ισχύει από το περασμένο καλοκαίρι.