Είναι πολιτικοί οι λόγοι

Συνδυασμένα και στοχευμένα δημοσιεύματα, που αφορούν στην πρόθεση/διάθεση/επιθυμία/σκέψη/απόφαση ή ότι άλλο τέλος πάντων προκάλεσε τις εξελίξεις του κ. Κουτσοκούμνη να εγκαταλείψει την φιλόδοξη προσπάθεια, που είχε με τυμπανοκρουσίες αναλάβει, για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είδαν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα και με την ίδια ένταση το φως της δημοσιότητας.
 Ήταν τέτοιος ο συνδυασμός και η στόχευση που οι περισσότερο υποψιασμένοι με την ανθρώπινη φύση αρνήθηκαν στην αρχή να πιστέψουν στην είδηση, διακινώντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για κλασσική αντίδραση του τύπου "τραβάτε με κι ας κλαίω", μέσω της οποίας ο υπερηφάνως αποχωρών επιδιώκει να συνεχίσει να καταγράφει την παρουσία του στις εντός της ΕΠΟ εξελίξεις με καλύτερους από τους ισχύοντες όρους.
Με άλλα λόγια ένας ψιλοεκβιασμός για να κινηθούν λίγο τα πράγματα προς τα εμπρός και να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη θέση του στο κύκλωμα.
Πλέον, είναι υποχρεωμένος κανείς να αποδεχθεί πως η πληροφορία έχει στέρεα βάση, η εκδήλωση της επιθυμίας κ.λ.π. αποχώρησης είναι πραγματική, η καταγραφή της μετά από σχετικό αίτημα, είναι δεδομένη και ήδη κινούνται ή πρόκειται πολύ σύντομα να κινηθούν διαδικασίες αντικατάστασης του Κωστάκη από τη θέση του επίσημου τοποτηρητή της FIFA " για το ελληνικό πρόβλημα" ( έτσι λέγεται κομψά στη διπλωματική γλώσσα του διεθνούς ποδοσφαίρου η βίαιη, ακραία και συστηματική κρατική παρέμβαση εναντίον της Ρήτρας Ανεξαρτησίας της εθνικής ομοσπονδίας και η κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στον πλήρη έλεγχο του αθλήματος για συγκεκριμένους πολιτικούς, κομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους).
Ανεξαρτήτως, πάντως, της ταχύτητας με την οποία θα εκδηλωθούν οι εξελίξεις, οι συνέπειες που μπορεί να έχουν στην αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην ΕΠΟ και στην τύχη των πολυδιαφημιζόμενων καταστατικών και κανονιστικών αλλαγών, ένα είναι βέβαιο.
Ο Κωστάκης εγκαταλείπει (αν τελικά εγκαταλείψει) τον θώκο του επίσημου τοποτηρητή για πολιτικούς, αποκλειστικά, λόγους. Για λόγους, δηλαδή, που έχουν σχέση με την απολύτως απαραίτητη διαδικασία εναρμόνισης της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας με το καταστατικό της FIFA. Δηλαδή, για την δουλειά για την οποία τοποθετήθηκε.

Όλα τα υπόλοιπα είναι γραφικότητες.