Απαξιώνουν και τα σεμινάρια

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχικά έστειλαν λάθος πρόγραμμα ενόψει του σεμιναρίου των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών της Superleague που θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα. Ξαφνικά οι διαιτητές διάβασαν ότι πρόεδρος της ΚΕΔ είναι ο Καραμελίδης και ότι οι Ντάλας, Νταμπώσης, Σωμαρακάκης, Γενναίος θα κάνουν μάθημα. Μετά από αυτή την… πατάτα κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί «μα καλά, αυτοί κάνουν ορισμούς;».
Ναι, ορισμούς κάνουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, αν και παρανόμως στελεχώνουν την ΚΕΔ αφού δεν έχουν δικαίωμα με βάση τον κανονισμό, όμως η ασυλία που (ακόμη) έχουν τους οδηγεί στη μια γκάφα μετά την άλλη. Δεν γνωρίζουν ότι κάθε μέρα κρίνονται, όπως το ίδιο ισχύει και για τους διαιτητές που ορίζουν. Δεν γνωρίζουν ότι θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά αν συνεχιστούν τα εξόφθαλμα λάθη, ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει σε κρίσιμη καμπή και κρίνονται οι στόχοι των ομάδων.
Μετά έστειλαν το σωστό πρόγραμμα. Να όμως που λείπει το μάθημα για τα πέναλτι που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των διαιτητών. Ο (μη) κορυφαίος Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) δεν έχει δώσει κανένα σωστό. Αναφερόμαστε στη βουτιά του Μπεργκ στη Λιβαδειά και στο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, όπως επίσης και στο έπος της Νέας Σμύρνης, όπου έγινε φάουλ και αυτός πήγε στην άσπρη βούλα. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο (μη) κορυφαίος νούμερο δυο, ο Χάρης Καλογερόπουλος που δεν έδωσε δυο πέναλτι υπέρ του Αρη στη Λαμία, ενώ στο ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπολης 3-1 καταλόγισε δυο… φαντάσματα υπέρ των γηπεδούχων.
Με την ΚΕΔ των παράνομων Τριτσώνη, Κουκουλάκη τα βλέπουμε κι αυτά. Απαξιώνουν και τα σεμινάρια. Αρχικά με το λάθος πρόγραμμα, ακολούθως με το πρόγραμμα εκτός πραγματικότητας.

Η ασυλία που (ακόμη) έχουν τους οδηγεί στη μια γκάφα μετά την άλλη

Σχετικά με τους διεθνείς
Μετά την έναρξη του σεμιναρίου, ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ Ιωάννης Δρόσος θα απονείμει τα σήματα των διεθνών για το έτος 2017. Ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν …καταφέρει να αποκλείσουν μέχρι και διεθνείς. Ο μόνος που τα πήγε καλά σε ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1) ήταν ο Αρετόπουλος (Τρικάλων), ο οποίος επί παράνομης ΚΕΔ ορίζεται μια στο τόσο. Αντίθετα παρότι τα κάνουν μαντάρα, μπαίνουν συχνά οι Σιδηρόπουλος, Καλογερόπουλος, Κομίνης, Μάνταλος, Κύζας και Παπαπέτρου. Οπως μπαίνουν συνέχεια οι βοηθοί Ευθυμιάδης, Κωσταράς, οι οποίοι κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ξενοδοχείο
Όταν ο Κύζας, πριν το περσινό ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ επέλεξε να μείνει στον Πειραιά, η προπαγάνδα που υπηρετεί τους συμμάχους είχε ξεσηκώσει θόρυβο, επειδή ίδρωσε η… ευαισθησία τους. Όμως, δεν ενοχλεί κανέναν που το σεμινάριο των διαιτητών γίνεται σε ξενοδοχείο που απέχει ελάχιστα από γνωστό γήπεδο, όπως επίσης εκεί συνεχίζουν τα διαμένουν και διαιτητές πριν από τους αγώνες. Δυο μέτρα και δυο σταθμά ακόμη και στην ευαισθησία.

Εκθέσεις
Τζάμπα κάλεσαν τους παρατηρητές στο σεμινάριο διαιτησίας. Αφενός θα τους βάλουν μόνος τους, χωρίς επικεφαλής, σε ομάδες εργασίας, αφετέρου δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπουν σε έξοδα, δεδομένου ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τις εκθέσεις τους. Μεγαλύτερο βάρος έχουν οι… εκθέσεις της προπαγάνδας αφού όλως τυχαίως αυτή τιμωρεί διαιτητές και βοηθούς.

Μηνύματα
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι πλέον δεν χρειάζονται οι εκθέσεις των παρατηρητών; Η προπαγάνδα των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ απέκλεισε και στοχοποίησε διαιτητές, στέλνουν και μηνύματα για το τι πρέπει να γίνει. Από τη στιγμή που βγάλουν μια φάση πέναλτι ή όχι (σ.σ. εξαρτάται για ποια ομάδα θα είναι) ένας διαιτητής μπορεί να τιμωρηθεί ανάλογα με το πώς… παρουσιάζουν το λάθος του. Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται;

Μια φορά
Είναι δυνατόν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να μη διαφωνήσουν έστω και μια φορά με τα μηνύματα της προπαγάνδας; Είναι δυνατόν να λένε ότι δεν ασχολούνται με το τι γράφουν τα ΜΜΕ αλλά όλως τυχαίως να …εξαφανίζονται βοηθοί για ένα ή δυο οφσάιντ και μάλιστα σε μη υποσχόμενες επιθέσεις σύμφωνα με τα «θέλω» αυτών των ΜΜΕ που υπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ;

Αν ρωτήσει για αγωγές
«Επισημάνσεις και οδηγίες» προς τους διαιτητές, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου από τον Μιχάλη Κουκουλάκη, ο οποίος δεν είχε κάνει δήλωση αποχώρησης από την ενεργό δράση όταν μπήκε στην ΚΕΔ. Συνήθως, τη συγκεκριμένη ώρα (σ.σ. Τετάρτη 15:45) δίνεται και χρόνος στους διαιτητές για ερωτήσεις. Αν συμβεί αυτό, έχουμε ακούσει πολλά για τις προθέσεις των αποκλεισμένων, όμως αναμένουμε. Αν ο Κρητικός ρωτήσει αν θα κάνουν αγωγές, δεν θα λάβει απάντηση.

Με λάθη υπέρ του ΠΑΟ

Δεύτερο ματς του Παναθηναϊκού, ο οποίος υποδέχεται τον Παναιτωλικό, σφυρίζει ο Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας). Με τον ΠΑΣ Γιάννινα (4-0) δεν έστειλε… περίπατο τον πειθαρχικό έλεγχο!  Στο 53’ ο Μπεργκ  πάτησε με τις τάπες τον Ακόστα αλλά δεν απέβαλε τον Σουηδό. Κι όμως, στο 70’ ο Ακόστα εγκατέλειψε τραυματίας και ο ΠΑΣ συνέχισε με εννέα παίκτες, επειδή έγιναν οι τρεις αλλαγές. Επίσης, ο Λέτο έκανε ό,τι ήθελε χωρίς να του δείξει ούτε κίτρινη.


Ο Κύζας ορίστηκε στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ. Είχε σφυρίξει και το παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης (1-0) με τον Ηρακλή, στο οποίο δεν καταλόγισε πέναλτι του Κίτσιου στον Κυριακίδη, δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Κάμπος, αλλά το σημαντικό είναι ότι με αγωνιστικά λάθη στο τέλος είχε μεταβληθεί σε… αμυντικό των γηπεδούχων, καθώς δεν άφηνε τον Ηρακλή να πλησιάσει την αντίπαλη εστία.