" Ευ Αγωνίζεσθαι" vs " Ευ ... Σκανδαλίζεσθαι"...


Αποσυντονισμένα πλήρως τα κατευθυνόμενα “παπαγαλάκια” της …εξυγίανσης, σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας " Ευ Αγωνίζεσθαι" περπάτησαν, για μια ακόμη φορά μετά την παταγώδη διάψευση των προσδοκιών τους για ένα ακόμη συγκλονιστικό σκάνδαλο, την πεπατημένη οδό ... στρίβειν δια του αρραβώνος". 
Μια μαγική κωλοτούμπα, δηλαδή, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την αεράτη διαπίστωση "άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε". Υπονοούμενα χωρίς καμία βάση, κάτι δήθεν αποκαλύψεις του κώλου, συνδυασμοί προσώπων και θέσεων και ... όλο λάδι -λάδι κι από τηγανίτα τίποτε.
Να τα ξαναπούμε λοιπόν, έτσι όπως προκύπτουν από το απλό, δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.
Η "Ευ Αγωνίζεσθαι" ιδρύθηκε από τον Γκαγκάτση, ως Πρόεδρο της ΕΠΟ, μετείχαν στην σύνθεση της όλα, σχεδόν, τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ (σίγουρα του προεδρείου) που προέρχονταν από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (Χατζηαποστόλου, Γκιρτζίκης, Σιντόρης, Οικονομίδης κ.λ.π.) για ένα και μοναδικό λόγο. Να μην χρειαστεί η εταιρεία να καταβάλλει αμοιβές σε μέλη διοίκησης, διευθύνοντες συμβούλους, διαχειριστές κ.λ.π. Πράγματι, κανείς δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ από τη συμμετοχή του στην εταιρεία.
Στη διοίκηση δεν μετείχε ο Γκαγκάτσης για επίσης απλούς λόγους. Η εταιρεία έπρεπε να εμφανίζεται ως επενδυτικός βραχίονας της ΕΠΟ και όχι του κάθε προέδρου της.
Μοναδικός λόγος ίδρυσης της εταιρείας, σε μια περίοδο που υφυπουργός αθλητισμού ήταν ο κ. Ορφανός, ήταν η άσκηση επικοινωνιακής πίεσης προς την κυβέρνηση Καραμανλή για να ξεπαγώσουν οι επιχορηγήσεις προς την ΕΠΟ και να αρθεί ο οικονομικός αποκλεισμός της. Ο Γκαγκάτσης απείλησε τον Ορφανό και τους περί αυτόν με ένα επιχειρηματικό σκιάχτρο κι αυτοί τσίμπησαν το δόλωμα, άσχετοι όντες, σε σημείο που να απαιτούν από την ΕΠΟ να τροποποιήσει τη σχετική διάταξη του καταστατικού της. Πίστευαν, για την παραμικρή λογική σκέψη, ότι είναι δυνατό ποτέ μια εθνική ομοσπονδία σε συνεργασία με μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού για ποδοσφαιρικό στοιχηματισμό μπορούν, έτσι επειδή το λένε, να ιδρύσουν εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης ποδοσφαιρικού στοιχήματος.  
Κύκλος εργασιών πριν το καλοκαίρι του 2008 "μεδέν". Κύκλος εργασιών μετά το καλοκαίρι του 2008 "μεδέν". Καταβολές αποζημιώσεων σε διοικητικά ή διευθυντικά στελέχη, επίσης" μεδέν". Μοναδική περίοδος λειτουργίας, ως επιχείρηση εμπορίας ειδών της εθνικής ομάδας ο Ιούνιος του 2008, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε Αυστρία - Ελβετία, με διοίκηση Γκαγκάτση. Αποτέλεσμα; Ίσα βάρκα, ίσα πανιά με μια εθνική ομάδα αποκρουστική στην απόδοσή της. 
Κάθε διοίκηση που άλλαζε στην ΕΠΟ τοποθετούσε στην εταιρεία βασικά της στελέχη ως διοίκηση και ένα υπάλληλο  του οικονομικού τμήματος της ΕΠΟ ως διαχειριστή ακριβώς για να μην χρειάζεται να καταβληθούν αποζημιώσεις κάθε είδους σε κανένα. Κανείς, λοιπόν, δεν έλαβε την παραμικρή αποζημίωση, καθώς η τοποθέτηση του ήταν απολύτως τυπική σε μια εταιρεία που δεν είχε ούτε ένα ευρώ κύκλο εργασιών.
Γιατί λοιπόν παρέμενε τύποις σε λειτουργία ( η ΕΠΟ κατέβαλε όλα τα παράβολα για τη λειτουργία της κάθε έτος στο αρμόδιο υπουργείο); Επειδή συμβόλιζε την περίοδο της απόλυτης ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας από την κάθε κυβέρνηση, ως φόρος τιμής για όσους εργάστηκαν για την ίδρυση και τη νομιμοποίησή της και - το σημαντικότερο- ως υποδοχέας πιθανών, μελλοντικών επιχειρηματικών ενεργειών της ΕΠΟ, όταν το περιβάλλον θα ήταν θετικό για ανάλογες ενέργειες. Μάλιστα, έγιναν πολλές φορές, σε θεωρητικό επίπεδο, απόπειρες, σε συνεννόηση με διάφορες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, να λειτουργήσει ως ηλεκτρονικό κατάστημα η εταιρεία με αντικείμενο είδη της εθνικής ομάδας αλλά πάντα έμεναν στον σχεδιασμό.
Έτσι έγινε και με την τελευταία εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, που αντιμετώπισε την εταιρεία ακριβώς όπως όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Πέραν αυτών, δυστυχώς για τους κυνηγούς σκανδάλων, τίποτε άλλο. Απολύτως τίποτε.
Υ.Γ. Ψάξτε αλλού για σκάνδαλο. Εξελίσσεται τώρα, είναι καραμπινάτη παρανομία, δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο και τινάζει, εύκολα, την ΠΔΕ και την ΚΕΔ στον αέρα.