Πονάει η αλήθεια

Για να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους και για να μην διακινούνται αφελείς απειλές ή απόπειρες απειλών προς τη NOVA με αφορμή την (πραγματική ή όχι δεν έχει σημασία) καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης από την χρήση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος προς την SuperLeague.
α. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να προχωρήσει μονομερώς στην απαγόρευση απευθείας μετάδοσης κανενός αγώνα του ( προβλέπονται για το λόγο αυτό εξαιρετικά σκληρές ποινές στο άρθρο 29 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων), ούτε πολύ περισσότερο να απευθυνθεί ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης με καταγγελία κατά της εταιρείας.
β. Η κεντρική διαχείριση του τηλεοπτικού πακέτου από τη Λίγκα σημαίνει, σε απλά ελληνικά, πως μοναδικός δεσμευτικός συνομιλητής με τη NOVA είναι η ίδια η Λίγκα, η οποία είναι εκείνη που έχει το δικαίωμα, εφόσον παραβιάζονται ουσιαστικοί όροι της σύμβασης, να προχωρήσει στη συνολική  απαγόρευση μετάδοσης όλων των αγώνων του πρωταθλήματος και όχι ενός ή δύο από αυτούς.
γ. Η αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας της πράσινης ΠΑΕ προς τη Λίγκα είναι ο "ασφαλής" κανονιστικά δρόμος που μπορεί κάθε μέλος του Συνεταιρισμού να επιλέξει για να διαμαρτυρηθεί για κάθε, κατά τη γνώμη του, παράβαση ουσιαστικών όρων της σύμβασης, με την έννοια ότι το μέλος απευθύνεται προς την ένωση που το εκπροσωπεί και αυτήν "απειλεί", εμμέσως πλην σαφώς, με περαιτέρω αντιδράσεις.
δ. Τα περί "επίσχεσης προς τη NOVA σε περίπτωση που η Λίγκα αρνηθεί να προχωρήσει στη συνολική απαγόρευση μετάδοσης των αγώνων" είναι συνδικαλιστικές αστειότητες …μπαλτάκειας νοοτροπίας που μπορεί να έχουν αντίκρισμα στο μπάσκετ αλλά απέχουν μίλια από την κανονιστική πραγματικότητα του ποδοσφαίρου, όπως αυτή περιγράφεται στον σχετικό κανονισμό.
ε. Επιπλέον των παραπάνω προκύπτει, από την άνευ ουσίας μέχρι στιγμής αντιπαράθεση των "πράσινων" με τη Λίγκα, βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς άλλες ομάδες που ανταγωνίζονται τον Παναθηναϊκό βαθμολογικά πολύ θα ήθελαν να εφαρμοστούν σε βάρος του οι διατάξεις του άρθρου 29 που αφορούν τιμωρίες συμμετοχής σε αγώνες κλπ. Έχουν, λοιπόν, κάθε όφελος να είναι απέναντι με τους "πράσινους" αναμένοντας να επωφεληθούν βαθμολογικά από τις ενέργειες του Μπαλτάκου.
Ηθικό δίδαγμα: Τίποτε σημαντικό και "επαναστατικό" δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ καίγονται για τη δόση από τη NOVA γιατί έχουν μεγάλες υποχρεώσεις και δεν υπάρχει μαντήλι να κλάψουν, ο συνεταιρισμός ισορροπεί ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα που όσο περνάνε οι αγωνιστικές θα μεγαλώνουν, η NOVA ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι απέναντί της είναι κάτι "μεγαλοεπενδυτές που κυνηγούν με το… τουφέκι για ένα πεντοχίλιαρο" και ... όλα καλά όλα ανθηρά.

Και οι αγώνες θα μεταδοθούν και η NOVA θα πληρώσει όποτε τη βολεύει και μύτη δεν θα ανοίξει... Όμορφος κόσμος, ηθικός ... τηλεοπτικά μπλεγμένος.