ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ΠΔΕ/ΕΠΟ …ομολόγησε τα σκάνδαλα (με τους κανονισμούς) στη διαιτησία!

«Ο Κανονισμός διαιτησίας ανήκει στους βασικούς κανονισμούς του ποδοσφαίρου, με βάση τις ρυθμίσεις του οποίου (όπως προς επιλογή, ορισμό κ.λ.π. Διαιτητών) διεξάγονται τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταργηθεί ή ακυρωθεί με απόφαση Δικαστηρίου μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου των πρωταθλημάτων γιατί θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη σ' όλο το επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας», ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ΠΔΕ/ΕΠΟ, μέσω της νομικής εκπροσώπησής της, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εκδικάστηκε η αγωγή της ΟΔΠΕ και επτά συνδέσμων διαιτητών, με την οποία ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος Κοντονή και να δοθούν αρμοδιότητες στην ομοσπονδία διαιτητών.
Πρόκειται για ομολογία σκανδάλου! Παράλληλα ισχύει η ρήση «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Ακριβώς αυτό πρέπει να γίνεται στη διαιτησία. Δεν πρέπει να αλλάζουν οι κανονισμοί μεσούσης της περιόδου, επειδή προκαλείται βλάβη στα πρωταθλήματα.
Όμως, ο Κουτσοκούμνης και η ίδια η διοικούσα της ΕΠΟ… έδειξαν τον δρόμο:
1)Αλλαξε ο κανονισμός διαιτησίας με… φωτογραφική διάταξη, καθώς οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν είχαν τα προβλεπόμενα προσόντα για να στελεχώσουν την ΚΕΔ, επειδή δεν είχαν θητεία ενός έτους ως παρατηρητές. Για αυτό γράφουμε ότι το όργανο που ορίζει τους διαιτητές είναι παράνομο…
2)Εκαναν… κουρέλι τον κανονισμό για να επιστρέψουν στους πίνακες, Δεκέμβριο μήνα, οι διαιτητές που δεν είχαν αξιολογηθεί το καλοκαίρι, καταργώντας ουσιαστικά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παράνομοι και οι πίνακες…
3)Εβαλαν, τρίτο ...φωτογραφικό κανονισμό ώστε και οι παρατηρητές να μπορούν να ορίζονται σε παιχνίδι ανώτερης κατηγορίας.
Όλα αυτά αν και η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα, σύμφωνα με την επιστολή της FIFA με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016, άσχετα αν έκαναν… καραμέλα ότι τάχα αυτά θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία, χωρίς να παρουσιάσουν κάποιο νεώτερο έγγραφο.


Η αγωγή της ΟΔΠΕ δεν έχει τύχη, επειδή υπάρχει δεδικασμένο πως η διαιτησία είναι αυτοδιοίκητο…