Άτιμο πράμα το αρχείο

***ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ: Ο κ. Γεώργιος Σταμαδιάνος, δικηγόρος, δεν διορίστηκε από την ΕΠΟ ποτέ στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ενώ προτάθηκε από την FOOTBALL LEAGUE ως διαιτητής
"Εργολαβίας της εξυγίανσης το ανάγνωσμα" ακόμη ένα βράδυ Δευτέρας στον ΣΚΑΪ με "συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου και τον εφέτη ..."
Όπου "εφέτης" ο κ. Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος που κατέχει τη θέση του προέδρου στο Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί επί της προτάσεως του εισαγγελέα κ. Δασκαλόπουλου για την δικαστική τύχη των κατηγορουμένων στην υπόθεση.
Όπου "σκάνδαλο και συγκλονιστικές αποκαλύψεις" ζητήματα που αφορούν τον  κ. Γεώργιο Σταμαδιάνο, δικηγόρο, γιο του εφέτη κ. Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, η συμμετοχή του οποίου, ως προέδρου, στη σύνθεση του Συμβουλίου Εφετών, προφανώς δεν έγινε ευμενώς δεκτή από τους εργολάβους και τα εξαπτέρυγα της εξυγίανσης για λόγους άγνωστους στο ευρύ κοινό.
Η κατηγορία; Η ΕΠΟ του Σαρρή και του Παπακωνσταντίνου, που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης διόρισε στο Διαιτητικό Δικαστήριο στις 24 Ιανουαρίου 2014 τον κ. Γεώργιο Σταμαδιάνο, δικηγόρο, γιο του κ. Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, άρα προκύπτει ζήτημα ασυμβίβαστου για τον κ. Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο κ.λ.π.
Τα δεδομένα:
α. Ο κ. Γεώργιος Σταμαδιάνος, δικηγόρος, δεν διορίστηκε από την ΕΠΟ ποτέ στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου (Τακτικό Τμήμα), καθώς σε αυτή διορίζονταν τότε μόνο συνταξιούχοι δικαστικοί, ιδιότητα που δεν κατείχε ο νεαρός δικηγόρος. Διορίστηκε, με μια απολύτως τυπική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ,  ως εκπρόσωπος - "διαιτητής" προερχόμενος από την Ένωση Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ( Football League), η οποία και τον πρότεινε. Με ανάλογες, κατά περιόδους, τυπικές αποφάσεις όλων των διοικήσεων της Ομοσπονδίας διορίζονταν όλοι οι προτεινόμενοι από τις Λίγκες, τον ΠΣΑΠ. και την ΟΠΠΕ εκπρόσωποι - " διαιτητές" σε όλες τις διαιτητικές επιτροπές και όργανα της ΕΠΟ.
β. Ο διορισμός του στον κατάλογο των εκπροσώπων - " διαιτητών" έγινε στις 16/11/2013 ημέρα Σάββατο στη συνεδρίαση του τότε ΔΣ της ΕΠΟ. (Νο 17), στην οποία διορίστηκαν μαζί του, ως εκπρόσωποι της Football League, δικηγόροι προτεινόμενοι από την Ένωση Β΄ Εθνικής Κατηγορίας στην Α΄ ΕΕΟΔ και στο Διαιτητικό Δικαστήριο (Τμήμα Εφέσεων και Τακτικό Τμήμα).
γ. Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου και την πάγια λειτουργία των διαιτητικών διαδικασιών στην τακτική δικαιοσύνη ο εκπρόσωπος -  "διαιτητής" δεν μετέχει στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αν δεν επιλεγεί και δεν προταθεί ως "διαιτητής" από κάποιο από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο κ. Σταμαδιάνος μετείχε στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Τακτικό Τμήμα) όσες φορές επιλέχθηκε ως " διαιτητής" από κάποιο από τα εμπλεκόμενα σε διάφορες υποθέσεις διαιτησίας μέρη. Η θητεία του δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με έτερη απόφαση - πρόταση της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας προς την ΕΠΟ.
δ. Ως εκπρόσωπος - "διαιτητής" της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ο κ. Σταμαδιάνος όσες φορές επιλέχθηκε να μετέχει στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου  ήταν από εμπλεκόμενο σε υπόθεση που ήταν ΠΑΕ - μέλος της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθώς ήταν πρακτικώς αδύνατο να τον επιλέξει ο έτερος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, εξαιτίας του ότι προτάθηκε, ως "διαιτητής", από την Football League.
ε. Τον κ. Σταμαδιάνο (όπως και τους υπόλοιπους εκπροσώπους - " διαιτητές" της) αποζημίωνε για τις όποιες συμμετοχές του στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η Ένωση Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ή η εμπλεκόμενη σε κάθε υπόθεση ΠΑΕ - Μέλος της Footbal,l League.
Τα συμπεράσματα: Έχετε μπροστά σας ολόκληρη την υπόθεση όπως ξεκίνησε, εξελίχθηκε και κατέληξε. Κοινό νου έχετε, ικανότητα να ερμηνεύετε τα γεγονότα και τον τρόπο που αυτά σας παρουσιάζονται διαθέτετε.
Σκεφθείτε και καταλήξτε σε συμπεράσματα πραγματικά αυτή τη φορά και όχι με την λογική της εξομάλυνσης της εξυγίανσης ( ή το ανάποδο, δεν θυμάμαι καλά). Είναι εξαιρετικά πιθανό η αλήθεια να σας αποσυντονίσει, να μην σας αρέσει, αλλά αυτή είναι και δεν έχει καμία σχέση με την τηλεοπτική εκδοχή της.


Υ.Γ. Άτιμο πράγμα το αρχείο