Αυτές είναι τιμωρίες με αγωνιστικά κριτήρια;

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν από το πόσο θα τιμωρηθεί ένας διαιτητής ή βοηθός εξαρτάται από το ποιος είναι και που θα κάνει το λάθος. Μάλιστα, υπάρχουν φορές που κάποιος δεν κάνει φάλτσα, όμως το… φορτώνει η συμμορία της προπαγάνδας, που στέλνει μηνύματα σε διαιτητές και ΚΕΔ, αλλά και πάλι τιμωρείται σκληρά.
Ο βοηθός Μιχάλης Δόσης (Αθηνών) την τελευταία φορά που ορίστηκε στη Λίγκα ήταν Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0, την 13η αγωνιστική που διεξήχθη στις 04/12/16. Ο Δόσης τιμωρήθηκε με υποβιβασμό, ορίστηκε Λαμία-Αχαρναϊκός 3-0, στις 18/01/17, όμως δεν τον ξαναείδαμε στην Superleague.
Για να μην αναφερθούμε στον διεθνή Ευθύμη Κούρεντα (Τρικάλων), ο οποίος έχει να οριστεί από τον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1, που έγινε στις 29/10 για την 9η αγωνιστική. Πέραν του ότι τον έπιασε από το λαιμό, πέραν των εκφράσεων πεζοδρομίου (και βάλε) πάντα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, των απειλών («θα σε σκοτώσω») φαίνεται πως έπιασε τόπο και η… ευχή του προέδρου του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανού «θα σε τελειώσω». Σημειώστε ότι ο Σπανός τιμωρήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Όμως, η παράνομη ΚΕΔ αντί να στηρίξει τον Κούρεντα, όπως έκαναν οι προηγούμενες ΚΕΔ στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη μετά από πολλά λάθη που έκαναν σε αρκετά ματς, τον έστειλαν στο πυρ το εξώτερον.
Αντίθετα, ο επίσης διεθνής βοηθός, Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) που αλλοίωσε σε βάρος της γηπεδούχου το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 επέστρεψε μετά από έναν μήνα και πήρε δυο σερί ορισμούς (Βέροια-Λάρισα 1-1 και την Κυριακή Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός)!
Τα παραπάνω, με σοβαρότερο να είναι το λάθος που έκανε ο Κωσταράς και όχι οι Δόσης, Κούρεντας, είναι μόνο μικρά παραδείγματα για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στις τιμωρίες των βοηθών. Σημειώστε ότι οι φάσεις των Κούρεντα, Δόση ήταν οριακές, όχι όμως του Κωσταρά. Αρα, κάποιος μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα για τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη.

Αυτές είναι τιμωρίες με αγωνιστικά κριτήρια;