Αυτά υπέγραφε, τα ανάποδα κάνει

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ως εν ενεργεία διαιτητής ο Κουκουλάκης υπερασπιζόταν τους συναδέλφους του, ως παράγοντας της διαιτησίας δέχεται, όπως φαίνεται από τους ορισμούς, να υπάρχει «μαύρη λίστα» ανεπιθύμητων από τις ΠΑΕ. Και εξηγούμε το πρώτο:
Ο Κουκουλάκης μέχρι πρόσφατα που είχε τη σφυρίχτρα ήταν επικεφαλής του άτυπου συνδικαλιστικού οργάνου των ρέφερι και στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, ημερομηνία που μας ενδιαφέρει, πλην του Κρητικού το στελέχωναν επίσης οι Γιάχος (Χίου), Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) Μάνταλος (Καβάλας), Λαμπρόπουλος (Ηλείας) και τους βοηθούς εκπροσωπεί ο Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας). Είχε ξεσπάσει μεγάλος θόρυβος κατά των ρέφερι, τόσο από δηλώσεις του Σίλντενφελντ «ότι ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν κάποια παράβαση, όπως επίσης και ότι του ζήτησαν να μεταφέρει στον πρόεδρο του ότι για να πάρει πέναλτι πρέπει να πληρώσει», όσο και του Κατσουράνη ότι «ο θεός του διαιτητή είναι το χρήμα».
Μετά από αυτά όλοι ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση. Στην ανακοίνωσή τους αφού χαρακτήρισαν «περίεργες» τις δυο συνεντεύξεις εξαπέλυσαν επίθεση στους Σίλντενφελντ, Κατσουράνη. Ετσι κάλεσαν τον Κροάτη «να μας κατονομάσει τους διαιτητές που του είπαν εντός αγωνιστικού χώρου ότι ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν κάποια παράβαση, όπως επίσης και ότι του ζήτησαν να μεταφέρει στον πρόεδρο του ότι για να πάρει πέναλτι πρέπει να πληρώσει. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να απευθυνθεί άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα και να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει, αναφέροντας φυσικά και τα ονόματα των συγκεκριμένων διαιτητών. Σε διαφορετική περίπτωση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον ίδιο μια  δημόσια συγνώμη» . Από τον Κατσουράνη ζήτησαν «να μας διευκρινίσει τo ακριβές νόημα των λεγομένων του (ο θεός μας είναι το χρήμα). Προτρέπουμε και τον ίδιο να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, εάν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο ειδάλλως ΑΠΑΙΤΟΥΜE και από αυτόν μια δημόσια συγγνώμη».

Όταν υπήρχε ομοσπονδία
Χρέος της διοικούσας είναι να προστατεύει τους διαιτητές και όχι να… σιγοντάρει στην… εξαφάνιση διαιτητών που δεν θέλουν οι ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ. Ούτε ο Κουτσοκούμνης είναι άμοιρος ευθυνών αφού αυτός τους επέλεξε όλους. Ας μας παρουσιάσουν έγγραφο ότι η FIFA θέλει να γίνονται αυτές οι παρανομίες και να σπιλώνονται άνθρωποι. Το 2015 υπήρχε ομοσπονδία, καθώς οι ρέφερι έγραψαν στην ανακοίνωσή τους: «Παρακαλούμε να ενημερώσει την Κροατική ομοσπονδία, την UEFA καθώς επίσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες και να μας προστατέψει με κάθε νομικό μέσο για την τιμή και την υπόληψη μας».

Η… ρήξη

«Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις», αναφέρεται ο θυμόσοφος λαός, ένα ρητό που θα μπορούσε να αφιερωθεί στον Μιχάλη Κουκουλάκη (Ηρακλείου). Η ρήξη του με την ΕΠΣ Ηρακλείου με αφορμή τη συμπεριφορά του απέναντι στους διαιτητές της ένωσής του και τη μη καταβολή ποσοστών από τους αγώνες είναι δεδομένη. Όπως δεδομένο είναι ότι το θέμα δεν έχει λήξει.

Ψάχνουν…
Οι …κατεψυγμένοι ρέφερι, βοηθοί και παρατηρητές δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι το θέμα. Κάποιοι έκαναν συναντήσεις με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, όμως θα κινηθούν και νομικά αφούθεωρούν πως στοχοποιούνται, λασπολογούνται και υποβαθμίζονται ως προσωπικότητες. Μάλιστα συνεχίζουν να ψάχνουν και αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι είναι στις «μαύρες λίστες» συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Ευκαιρία
Οι ρέφερι που είναι εξαφανισμένοι και αυτοί που ορίζονται μια στο τόσο, βλέπουν  το σεμινάριο της Superleague, που έχει προγραμματιστεί το διάστημα 14-15/02 ως μια ευκαιρία να ζητήσουν εξηγήσεις από την παράνομη ΚΕΔ των Τριτσώνη, Κουκουλάκη για την απαράδεκτη μεταχείρισή τους αλλά και την προσβολή που υφίστανται ως προσωπικότητες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι. Κάποιοι θα το τραβήξουν όσο δεν πάει.
Εμφάνιση
Κουκουλάκης και Τριτσώνης θα εμφανιστούν στο σεμινάριο που θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου; Εχουν εξηγήσεις να  δώσουν στους αποκλεισμένους συναδέλφους τους; Πάντως, μόνο ο Τριτσώνης μπορεί να διδάξει αφού αυτός έχει το δίπλωμα εκπαιδευτή. Ο Κουκουλάκης μπήκε στην παράνομη ΚΕΔ, ενώ δεν είχε κάνει δήλωση αποχώρησης από την ενεργό δράση!!!

Σίγουρα δεν θα είναι…
Κρατήστε αυτά και να δείτε ότι στην πορεία θα επιβεβαιωθούμε… Οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν θα κάνουν ούτε τα σεμινάρια, ούτε τις αξιολογήσεις της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου (2017-18). Σιγά μην τους κρατήσει η διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Ας νομίζει το δίδυμο ότι έχει υπογράψει ισχυρό συμβόλαιο, αφού με εκλεγμένη διοίκηση θα τελειώσουν οι υπέρογκες δαπάνες αμοιβών. Σιγά μην αφήσει η FIFA τη διαιτησία στον Κουτσοκούμνη, όπως ονειρεύεται ο Κύπριος.

Ποια εκλεγμένη διοίκηση δεν θα κινηθεί να σπάσει το συμβόλαιο των Κουκουλάκη, Τριτσώνη εξαιτίας της υπέρογκης αμοιβής που λαμβάνουν; Προσθέστε και ό,τι με βάση τον κανονισμό είναι παράνομοι…


Το είπε στην… ψύχρα
 «Ο Ι. Τζίκας για το λόγο αυτό (σ.σ.επειδή αποκαταστάθηκαν οι αδικίες διαιτητών) ευχαρίστησε δημόσια την ΚΕΔ/ΕΠΟ (κ.κ. Τριτσώνη και Κουκουλάκη) και φυσικά τον Πρόεδρο της ΕΠΣΜ και υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο που οι ενέργειές του συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποκατάσταση αυτή», αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΣΔΠ Θεσσαλονίκης για την ομιλία του προέδρου Γιάννη Τζίκα στην κοπή της πίτας ενώ ο κ. Γραμμένος, παρότι ήταν παρών, δεν απάντησε!


Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΣΔΠ Θεσσαλονίκης ομολόγησε… παρέμβαση Γραμμένου στους πίνακες των διαιτητών! Εξ όσων γνωρίζουμε ότι ενώσεις δεν έκαναν προστάσεις στην παράνομη ΚΕΔ. Άρα  πως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας «αποκατέστησε» διαιτητές; Αν κάτι αντίστοιχο γινόταν επί Γκιρτζίκη, είναι σίγουρο ότι θα είχαν παρέμβει καμιά πενηνταριά εισαγγελείς.



Στην  ΠΔΕ/ΕΠΟ, ο πρόεδρός της Ιωάννης Δρόσος είναι νομικός και ας του δώσουν να το διαβάσει, δεν έχουν καταλάβει ότι το διοριστήριο και τις δυο πλευρές (ΕΠΟ, διατητές) και όχι τη μια. Αν κάποιοι από τους… κατεψυγμένους αποφασίσουν να κινηθούν νομικά, σύμφωνα με πηγές η… μπάλα των ευθυνών θα πάρει και την διοικούσα. Ηδη, ένας το έχει πάρει πολύ ζεστά.

Σχόλια