Να μην κρύβονται ΠΔΕ/ΕΠΟ και ΚΕΔ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ορισμοί σημαίνουν ευθύνη, ισοδυναμούν και με πολιτική. Στα Χανιά επιβεβαιώθηκε, εξαιτίας των, μόνο σε βάρος των «ερυθρολεύκων», λαθών του διαιτητή Γιώργου Φουκάκη (Ηρακλείου) και κυρίως του βοηθού Παναγιώτη Σταθόπουλου (Ηλείας), πως ο Ολυμπιακός είναι στο στόχαστρο της διαιτησίας. Τη στιγμή που ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ ευνοούνται,, όχι μόνο το Σάββατο στα Χανιά, αλλά και με διαιτησίες τύπου Μάνταλου (Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2), Βάτσιου (Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1), Παπαπέτρου (ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-2), Ευαγγέλου (Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0) αλλά και του Σιδηρόπουλου στους αγώνες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, βλέπουμε λάθη που δίνουν την εντύπωση, πάντα αγωνιστικά, ότι προσπαθούν να σταματήσουν τους πρωτοπόρους.
Με εξαίρεση την προηγούμενη (11η) αγωνιστική, διαιτητικά λάθη γίνονται και σε αρκετά παιχνίδια της Superleague. Τα μέλη της παράνομης ΚΕΔ, επειδή με βάση τον κανονισμό δεν είχαν τα προσόντα να τη στελεχώσουν, και εννοούμε τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, παρουσιάζουν προκλητική απάθεια σε αυτό το… φαινόμενο, κάτι που προδίδεται και από τους ορισμούς. Γιατί, μέσω των επιλογών τους, επιτρέπουν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;
Εχουν στην… κατάψυξη διαιτητές που δεν θέλουν συγκεκριμένες ομάδες, δεν φοβούνται μήπως κάποιος τους κατηγορήσει και για έλλειψη ανεξαρτησίας; Γιατί αντιμετωπίζουν τους ρέφερι, ανάλογα με το πού γίνεται το λάθος και άλλους τους τιμωρούν με τρεις μήνες και άλλους με τρεις αγωνιστικές; Γιατί να βγαίνει συμπέρασμα πως έχουν ασυλία όσοι αδικούν τον Ολυμπιακό;
Προβληματίζει και η απάθεια της ΠΔΕ/ΕΠΟ. Η διαιτησία έχει ταυτιστεί με μια συγκεκριμένη πλευρά, στο όνομα της δήθεν… εξομάλυνσης, άρα δεν είναι δυνατόν οι παράγοντες της διοικούσας να μην έχουν άποψη για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εκτός αν περιμένουν τον Κουτσοκούμνη, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε μια λάθος πολιτική και τακτική που ακολούθησε από την αρχή αλλά και εξαιτίας των συνομιλητών που επέλεξε.

ΓΙΑ τους ορισμούς, εμείς τα γράφουμε από πριν και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε στο γήπεδο!

Αποφάσεις

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ ας σταματήσει να κρύβεται. Πήρε αποφάσεις για τη διαιτησία, όχι μόνο επικύρωσαν την παράνομη ανάθεση της ΚΕΔ στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη, ταυτόχρονα ψήφισαν και για την επιστροφή των τελειωμένων του καλοκαιριού. Ειδικά με το τελευταίο έδωσαν συγκεκριμένο… χρώμα στην εξομάλυνση και ας αφήσουν κατά μέρος την… καραμέλα περί FIFA. Αν υπάρχει αλληλογραφία, ότι η FIFA ήθελε… φωτογραφικούς κανονισμούς μεσούσης της περιόδου, ας τη δημοσιοποιήσουν.

Το άρθρο 2

Ασφαλώς και η ΠΕΔ/ΕΠΟ έχει αρμοδιότητα στη διαιτησία. «1. Τα κάθε είδους θέματα που αφορούν στην εν γένει οργάνωση και λειτουργία της διαιτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, 2. Η ΕΠΟ ασκεί τις αρμοδιότητές της στα θέματα διαιτησίας δια των οργάνων…», αναφέρει το άρθρο 2 του κανονισμού της.

Εξαίρεση

Τριτσώνης και Κουκουλάκης έχουν κάνει ορισμούς σε συνολικά επτά αγωνιστικές. Ο Ολυμπιακός δεν είχε νορμάλ διαιτησία ούτε με τον Μπλάνα (Μεσσηνίας) στο εντός έδρας 0-0 με την Κέρκυρα, καθώς όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις τις έδινε υπέρ των «Φαιάκων». Εξαίρεση ήταν μόνο ένα ματς και αναφερόμαστε στο 3-1 επί του Παναιτωλικού, επίσης στο Καραϊσκάκη, το οποίο σφύριξε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) που ανήκει στη Football League!  

Αφύσικο

Και ο πλέον άσχετος αντιλαμβάνεται ότι είναι παράλογο ο Ολυμπιακός όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο να πρέπει να αντιμετωπίσει και… καταιγίδα διαρκείας από κακές διαιτησίες. Παράλληλα, το παράνομο, με βάση τον κανονισμό δίδυμο της ΚΕΔ, είναι χωρίς έλεγχο. Επειδή είναι κολλητοί είναι σαν να ορίζει ο ίδιος διαιτητές και παρατηρητές!

Μπαίνει μια στο τόσο

Ο Γιώργος Κύζας (Δράμας) είναι ο διαιτητής, ο οποίος ορίστηκε από τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη στο ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός. Αν και διεθνής, ορίζεται μια στο τόσο. Η περίπτωσή του μοιάζει με του Φουκάκη, καθώς το δίδυμο της ΚΕΔ τού κάνει… γυμνάσια. Ακόμη προέρχεται από Ενωση που υποστήριζε την παράταξη που υπέρ της, στο πλαίσιο των εκλογών της ΕΠΟ που δεν έγιναν, είχαν ταχθεί Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αυτά προς το παρόν…

Μια τρύπα στο… νερό


Νέο μέλος της ΚΕΔ προσελήφθη ο Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας), όμως το δίδυμο των Τριτσώνη, Κουκουλάκη παραμένει στον… αφρό. Αν και πιο έμπειρος, αν και διαθέτει τα προσόντα από τον κανονισμό ο Καλύβας θα κάνει τους ορισμούς στη Γ’ Εθνική και στα πρωταθλήματα Νέων! Πώς γίνεται αυτό; Μόνο η ΠΔΕ/ΕΠΟ μπορεί να απαντήσει. Ομως, και πάλι η ΚΕΔ δεν είναι με βάση των εγκεκριμένο από την UEFA κανονισμό, δηλαδή πενταμελής με πρόεδρο παράγοντα.