Συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή ενώσεων – Ποιοι οι στόχοι τους



Επαφές με τους αρμόδιους (Κουτσοκούμνης, ΠΔΕ/ΕΠΟ, υφυπουργός) θα ξεκινήσει η πενταμελής ειδική επιτροπή των ενώσεων, ώστε να ακουστεί η φωνή τους και να μπει φρένο στην προσπάθειά τους να την βάλουν στο περιθώριο. Οι βασικοί τους στόχοι είναι να αλλάξει το καταστατικό της ΕΠΟ, με μια ψήφο ανά ένωση στις εκλογές, και η συμμετοχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ομοσπονδία να μην ξεπερνά το 25 %. Εφόσον, καταργηθεί και ο νόμος με τους εκλέκτορες κτλ, θα βάλουν πλώρη για εκλογές στην ΕΠΟ.
Την ειδική επιτροπή των ΕΠΣ αποτελούν ο κ. Γραμμένος από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ο κ. Ελευθεριάδης από την ΕΠΣ Πιερίας, ο κ. Λασκαράκης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο κ. Δημητρίου από την ΕΠΣ Αθηνών και ο κ. Τσιχριτζής από την ΕΠΣ Κορινθίας.
Τι ζητούν οι ενώσεις:
1. Τροποποίηση του καταστατικού.
2. Νέα προσέγγιση στους κανονισμούς και τυχόν αλλαγές.
 3. Θέμα άμεσης διενέργειας εκλογών. Στόχος ακόμα και εκλογές τον Μάρτιο.
 4. Μία νέα οπτική και αντιμετώπιση στην λειτουργία της Ομοσπονδίας.

 5. Βιωσιμότητα των Ενώσεων και σχέσεις με ΕΠΟ / FIFA / UEFA. Επίσης το πως θεωρούν στην Ομοσπονδία ότι πρέπει να είναι οι επαφές των δύο πλευρών και το πλαίσιο της συνεργασίας τους. Τα χρήματα που υποσχέθηκε και ανακοίνωσε ως βοήθημα η ΠΔΕ / ΕΠΟ ήδη δόθηκαν, ωστόσο δεν είναι αρκετά. Οι Ενώσεις συνεχίζουν να έχουν σοβαρά προβλήματα.