Προτάσεις αναδιάρθρωσης (2)

Διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή μέσω αγώνων κατάταξης (play off):
Με απλή ανάγνωση της πρότασης (ανεξαρτήτως του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας) αναδεικνύει αμέσως την κωμικότητα της δημοσιοποιημένης πρότασης. Τι εννοούμε;
Η πρόταση επιχειρεί να συνθέσει, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν καρέκλες, τη σημερινή διαδικασία, με τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται από την κανονική περίοδο (Ολυμπιακός) με την πίεση που ασκούν, καιρό τώρα, οι τρεις υπόλοιπες διεκδικήτριες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) να αναδεικνύεται και ο πρωταθλητής από τους αγώνες κατάταξης.
Οι ερυθρόλευκοι είναι λογικό να επιθυμούν να παραμείνει η σημερινή ( πρόκειται για την περισσότερο ορθή) διαδικασία και οι αντίπαλοί τους να υιοθετηθεί το δικό τους μοντέλο.
Η πρόταση προσπαθεί, με την κουτοπονηριά του παλαιού μπακάλη με τη ζυγαριά, να συνθέσει δύο διαφορετικές προτεραιότητες, ώστε και ο Ολυμπιακός να μην "φωνάζει" και οι άλλοι τρεις "να δηλώνουν ικανοποιημένοι", αν και θα γνωρίζουν ότι πέτυχαν μια τρύπα στο νερό. Για το λόγο αυτό εισάγει την παράμετρο της μεταφοράς αυτούσιας της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου και στους αγώνες κατάταξης.
Τι σημαίνει η παράμετρος αυτή για την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, όπως είναι παραδείγματος χάρη, αυτή τη στιγμή; Πως ο Ολυμπιακός μπαίνει να αγωνιστεί σε αγώνες κατάταξης και από τους έξι συνολικά που θα δώσει χρειάζεται μόνο μια-δυο νίκες για να στεφθεί πρωταθλητής. Αν, μάλιστα, η βαθμολογική του διαφορά στο τέλος της κανονικής περιόδου κυμανθεί, όπως είναι λογικό, περί τους δεκαπέντε με είκοσι βαθμούς δεν χρειάζεται καν να αγωνιστεί για να αναδειχθεί πρωταθλητής.
Αναλογικά το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τις υπόλοιπες θέσεις, πάντα με βάση την βαθμολογική διαφορά μεταξύ των ομάδων.
Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για την απόλυτη αστειότητα, ακριβώς επειδή με την κουτοπονηριά του μπακάλη προσπαθεί να συνθέσει εντελώς αντιτιθέμενες απόψεις και συμφέροντα, την ώρα που οι πρώτοι διδάξαντες τα play off ηγέτες του μπάσκετ αποφάσισαν, ακριβώς για να αποφύγουν την γελοιοποίηση, ο πρωταθλητής να αναδεικνύεται με το σύστημα των νικών και όχι με την βαθμολογία.
Οι φωστήρες της Λίγκας πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια και χάντρες, καθώς και με την "προσφορά' περισσότερης ελπίδας μέσω της ανακατανομής των ποσοστών από τα τηλεοπτικά έσοδα.
Δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτε. Και επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι καθόλου λογικό να συναινέσει στη συγκεκριμένη πρόταση και επειδή οι άλλοι τρεις θα μπορούσαν να πουν "το μεγάλο ναι" μόνο αν αποφάσισαν ομαδικά να αυτοκτονήσουν.

Το κυριότερο;. Θα είναι εξαιρετικά αφελής ο τηλεοπτικός πάροχος να συμφωνήσει στην μεταφορά αυτούσιας της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου στους αγώνες κατάταξης. Για να δείχνει τι; Την ομάδα U20 του Ολυμπιακού να κατακτάει το πρωτάθλημα;