Με τις αλήθειες ο Κουτσοκούμνης… έμεινε κάγκελο

***Δεν απάντησε στον Τζώρτζογλου
Συζήτηση με τις ενώσεις είχε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μαζί με τον απεσταλμένο της UEFA ως τοποτηρητή στη ΓΣ της ΕΠΟ, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της ΠΟ Σερβίας, Ζόραν Λάκοβιτς. Υποσχέθηκαν μεν οικονομική ενίσχυση μέσω των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, ο Κύπριος μίλησε θεωρητικά (σ.σ. ζήτημα αν τον πίστεψε κανείς) και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει το μέλλον των ενώσεων, όταν οι πράξεις άλλα δείχνουν, προτείνοντας να συγκροτήσουν μια ομάδα που θα μιλά με την ΠΔΕ/ΕΠΟ, δηλαδή με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, με εκπροσώπους του κράτους, του Κοντονή και συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Όπως φάνηκε, στον Κουτσοκούμνη, που συν τοις άλλοις μιλούσε ως πολιτικός και όχι ως παράγοντας, δεν αρέσουν οι δύσκολες ερωτήσεις. Για αυτό και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις εξηγήσεις που του ζητούσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, αφενός επειδή θα προέκυπταν κι άλλες, κι άλλες, αφετέρου επειδή από τις απαντήσεις μπορεί να ξεσηκώνονταν οι παράγοντες που αποτελούν τον πυρήνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το σώμα της ΓΣ της ΕΠΟ.
Τι να απαντήσει στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκο Τζώρτζογλου για τις αμοιβές των μελών της διοικούσας, που με βάση αυτά που ακούγονται αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία, τη στιγμή που ταυτόχρονα φυτοζωεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τη στιγμή που οι ΕΠΣ και τα σωματεία έχουν ένα σωρό προβλήματα με τη διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ένας Θεός ξέρει πως βγαίνουν και ούτε ενδιαφέρεται κανείς. Οι Δρόσος, Μπάρτζης, Γέροντας δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και οι Δέδες, Βρύζας, Φιλιππούσης ενδιαφέρονται πως θα εδραιωθούν στην ΕΠΟ μετά τις εκλογές αλλά και πως θα τακτοποιήσουν …θέματα συγκεκριμένων ΠΑΕ.
Τι να απαντήσει στην ερώτηση, που αποτελεί και απορία όλων, όπου ο Τζώρτζογλου επεσήμανε το αυτονόητο: «Απ' ότι κατάλαβα θέτουμε πρόβλημα μεταξύ του κατασταστικού της ΕΠΟ και της Πολιτείας. Εμένα δεν μου πάει καλά. Η Επιτροπή που μου επιλέξατε είναι η Πολιτεία. Άρα πως γίνεται αυτό;»
-«Άλλη ερώτηση. Δεν θέλω να χρωματίσουμε με χρώματα», του είπε ο Κωστάκης
Τζώρτζογλου: «Δεν βάλατε ένα άτομο από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»
Κουτσοκούμνης: «Προσφέρεστε;».
Τζώρτζογλου: «Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να δεχθώ πως ένα άτομο (σ.σ. στην Κύπρο, όπου πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο Κουτσοκούμνης) που η διαφθορά ακμάζει στον τόπο του θα μας δώσει την λύση».
Από τις αλήθειες του Τζώρτζογλου ο Κουτσοκούμνης έμεινε… κάγκελο. Ειδικά από την τελευταία, ο κ. Κουτσοκούμνης εκνευρίστηκε και ζήτησε να γίνει άλλη ερώτηση.

Φυσικά και είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο Κουτσοκούμνης θα συγκρουστεί με την κυβέρνηση, ώστε να εναρμονιστεί ο νόμος με το καταστατικό της ΕΠΟ. Είναι γνωστό πως άλλα έλεγε στην ομοσπονδία, άλλα έκανε με τον Κοντονή…